Main menu

header

864 27 1de Camelia Onciu

Multe plante constituie ingredientul perfect pentru spray-urile și soluțiile de curățare și dezinfectare homemade. Cu alte cuvinte, există soluții nontoxice pe care le putem prepara singuri pentru a scăpa de microbi sau de mirosuri neplăcute. Mai mult, aceste remedii nu sunt scumpe.

Spray antiacarieni cu mentă și eucalipt

Locurile în care se ascund cel mai des acarienii sunt saltelele și lenjeriile de pat. Din fericire, acest spray cu eucalipt și mentă va alunga acarienii, conferind așternuturilor un parfum proaspăt, fără alergeni.

Ingrediente: 1 cană cu oțet, 1 cană cu apă distilată, 8 picături de ulei esențial de mentă, 8 picături de ulei esențial de eucalipt.

Turnați toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator și amestecați bine. Înainte de a așterne lenjeria de pat proaspăt spălată, pulverizați saltelele cu spray-ul pentru acarieni și lăsați să se usuce. Apoi aspirați bine. Repetați în fiecare săptămână.

Dezinfectant pe bază de plante

864 27 2Acest amestec nu numai că menține suprafețele curate, dar va umple și casa cu mirosuri plăcute. Vodca are proprietăți antiseptice, în timp ce lămâia, arborele de ceai și levănțica au potențial antibimicrobian și antiinflamator.

Ingrediente: 1 cană cu vodcă, 1 cană cu apă, 15 picături de ulei esențial de lămâie, 15 picături de ulei esențial de lavandă, 15 picături de ulei esențial de arbore de ceai.

Turnați toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator. Puneți capacul și agitați. Folosiți ori de câte ori este necesar. Păstrați spray-ul dezinfectant departe de lumina directă a soarelui și utilizați-l în cel mult patru luni. Pulverizați pe suprafețele din bucătărie și baie, inclusiv clanțe, robinete, mânere de frigider și blaturi.

Contra mirosurilor din frigider

Cu arome delicate de lămâie si lavandă, aceste cuburi dezodorizante de casă vor ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider. Bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai bune și mai simple soluții homemade de curățare. În loc să mascheze mirosurile din frigider, le neutralizează și le absoarbe.

Ingrediente: 15 picături de ulei esențial de lămâie, 15 picături de ulei esențial de lavandă, 2 căni cu bicarbonat de sodiu, 1/4 cană cu apă (sau mai mult).

Amestecați toate ingredientele într-un bol până ce amestecul seamănă cu nisipul umed. Adăugați puțină apă dacă pare prea uscat. Așezați amestecul într-o formă de silicon (tăviță pentru gheață) și lăsați așa timp de două zile. Scoateți cuburile și transferați-le într-un borcan. Puneți unul sau două cuburi într-un castron mic și așezați-l în frigider. Înlocuiți dezodorizantul la fiecare două luni.

Curăţaţi legumele şi fructele în 5 minute

864 27 3Această soluție de casă pentru legume și fructe este o modalitate excelentă de a păstra produsele curate, fără a utiliza substanțe chimice potențial dăunătoare. Când sunt diluate în apă, atât oțetul, cât și sucul de lămâie, pot îndepărta în siguranță impuritățile și microbii din fructele și legumele proaspete.

Ingrediente: 1 lingură cu suc de lămâie, 1/2 cană cu oțet, 2 căni cu apă.

Turnați toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator și agitați până se amestecă bine. Pentru a spăla fructele și legumele, înmuiați-le într-un castron mare cu soluție, timp de cinci minute. Apoi clătiți cu apă curată. Puteți, de asemenea, să pulverizați soluția pe vegetale, să lăsați câteva minute și apoi să clătiți.