Main menu

header

802 21 1de Sorin Dumitrescu şi Florica Pintea

Foarte mulţi dintre noi îşi petrec timpul acasă sau la birou, deci într-un spaţiu închis. De aceea, e important să aveţi o calitate foarte bună a aerului; dacă nu, sistemul dumneavoastră imunitar poate deveni compromis. E important să aerisiţi cât mai mult încăperea, iar aerul să fie cât mai purificat. Ştiaţi că aerul proaspăt va ajuta sistemul imunitar să combată mai eficient bolile? De asemenea, oferă organismului oxigenul de care are nevoie pentru a ucide şi a distruge bacteriile, virusurile şi germenii.

Ajută la menţinerea unor plămâni sănătoşi

În comerţ există tot felul de odorizante de cameră, care mai de care cu miros deosebit, însă acestea sunt produse care au la bază substanţe chimice, dăunătoare organismului uman. Pot mirosi a tot felul de plante, flori sau fructe, însă vorbim despre arome sintetice, nicidecum de uleiuri esenţiale, care sunt sută la sută naturale. Tocmai de aceea nu vă recomandăm utilizarea lor, pentru că de fapt aceste odorizante dăunează sănătăţii, nu au nici cea mai mică beneficitate. Ele usucă aerul din încăpere, în loc să îl purifice. Dacă nu aveţi un aer de calitate, atunci puteţi avea unele dintre următoarele simptome: uscăciune şi iritare a ochilor, nasului, gâtului şi pielii; dureri de cap; oboseală; respiraţie greoaie; alergii; tuse şi strănut; ameţeli. Un aer purificat înseamnă, în timpul sezonului gripal, o îmbunătăţire a sănătăţii, ajutând la menţinerea unor plămâni sănătoşi, putând elimina substanţele din aer care pot irita plămânii. În afara de aceasta, se poate obţine o stare bună de spirit.

Scorţişoara şi cuişoarele anihilează germenii

Puteţi avea un aer mult mai curat cu ajutorul uleiurilor esenţiale ale diverselor plante. Acestea pot avea proprietăţi antibacteriene (busuioc, scorţişoară, cuişoare, chiparos, eucalipt, lavandă, lămâie, măghiran, smirnă, oregano, mentă, rozmarin, cimbru), antivirale (busuioc, scorţişoară, eucalipt, lămâie, lemongrass, măghiran, smirnă, oregano, cimbru), antimicrobiene (lavandă, lămâie, eucalipt, rozmarin, scorţişoară, cimbru). Pentru purificarea aerului se pregăteşte o soluţie din următoarele ingrediente: zece picături de ulei de mandarină, cinci picături de ulei de arbore de ceai, cinci picături de ulei de eucalipt şi cinci picături de ulei de lămâie. Aceste uleiuri esenţiale trebuie puse în dispozitive speciale de aromoterapie. Iar pentru anihilarea germenilor din încăperi o combinaţie perfectă este formată din trei picături de ulei de scorţişoară, trei picături de ulei de cuişoare, trei picături de ulei de lămâie şi trei picături de ulei de rozmarin.

Apelaţi la sarea de Himalaya şi la lumânările din ceară pură

802 21 2O altă formă de curăţare a aerului din încăperi este utilizarea produselor din cristal de sare, care elimină vaporii de apă din aer. Sarea de Himalaya este un purificator de aer excelent, care atrage toxinele din mediul înconjurător şi le neutralizează. Cel mai benefic mod de a utiliza sarea de Himalaya este sub forma lămpilor de sare, care asigură şi iluminare blândă dar şi curăţarea aerului de alergeni. Şi lumânările din ceară acţionează ca purificatoare ale aerului. Nu folosiţi lumânări parfumate de parafină, care sunt derivate din petrol şi prin ardere degajă substanţe nocive precum benzenul şi toluenul. Lumânările din ceară pură aproape că nu fac fum, ard lent şi sunt bune pentru astmatici, deoarece elimină praful din aer.