Main menu

header

643 31 3de Roxana Istudor şi Florica Pintea

În anotimpul cald, când ferestrele rămân deschise aproape permanent și lumina zilei este mai puternică, curățenia devine necesară la intervale mai mici. Pentru a nu încărca locuința cu produse chimice care rămân pe obiecte oricât le-ați clăti, iată câteva trucuri și soluții naturale care au efecte uimitoare fără ca în urmă să rămână reziduuri toxice.

Urmele de marker dispar cu pastă de dinți

Dacă găsiți în camera copilului, pe mobilă, un desen vechi făcut cu marker și pe care nu l-ați observat până acum, este bine să știți că puteți să curățați locul cu pastă de dinți. Pur și simplu aplicați o cantitate mică pe locul pătat, apoi, cu o cârpă uscată, ștergeți bine, din aproape în aproape, până când „opera” dispare. Iar în cazul în care blenderul a rămas necurățat și are urme întărite de la utilizarea anterioară, turnați în interior 250 de mililitri de apă fierbinte și un strop de săpun lichid, apoi puneți aparatul în funcțiune. După clătire, veți observa că blenderul este complet curățat.

Cioburile se curăță cu o felie de pâine

643 31 4De foarte multe ori vi s-a întâmplat să scăpați un pahar din sticlă pe gresie, iar acesta să se spargă în zeci de cioburi mici, greu de văzut și de adunat, cu atât mai periculoase cu cât pe ele pot călca animalele de companie sau cei mici. În acest caz, de un real folos vă poate fi... o felie de pâine. Apăsați câte puțin felia de pâine pe fiecare spațiu pe care există cioburile și veți constata că acestea aderă la ea, fiind înlăturate astfel simplu și eficient de pe podea. Puteți relua operațiunea, cu grijă, de câte ori este nevoie.

Uleiul esențial, odorizant pentru baie

Dacă vă doriți să puteți înlocui balsamul de rufe de la magazin cu un produs realizat în casă și care să aibă aceleași efecte, iată rețeta: puneți 20-30 de picături de ulei esențial din care preferați într-un vas cu trei-patru litri de oțet. Adăugați câte 1/3 ceșcuţă cu acest amestec la fiecare încărcătură de rufe, având grijă să agitați înainte, notează greatist.com. De altfel, uleiul esențial din arbore de ceai este excelent și pentru toaletă. Obțineți o curățare și o odorizare naturală introducând în vasul de toaletă 1/2 ceșcuţă cu bicarbonat de sodiu și zece picături de ulei. Adăugați 1/4 ceșcuţă cu oțet, frecați ușor în timp ce amestecul se dizolvă, iar curățenia unuia dintre cele mai dificile locuri din casă este asigurată.

Apa și un șervet din hârtie înlătură grăsimea arsă

643 31 5Dacă pe tigaia preferată a rămas grăsime arsă care pur și simplu nu vrea să se curețe, o modalitate simplă este aceea de a turna apă caldă și câteva picături de lichid de vase până se acoperă partea cu probleme. Apoi puneți un șervet din hârtie și lipiți-l de fundul tigăii. Lăsați o oră, apoi veți constata că „arsura” s-a desprins de pe fundul vasului de gătit, care rămâne ca nou. Și tot în bucătărie, dacă a venit momentul să curățați tocătorul din lemn sau din plastic, este preferabil să nu utilizați substanțe chimice, întrucât vă vine în ajutor un produs natural. Așadar, tăiați o lămâie în două, frecați ușor suprafețele tocătoarelor, lăsați să acționeze timp de zece minute, apoi clătiți pentru rezultate vizibile.

Suprafețele lucioase, mai strălucitoare cu vodcă

643 31 6Vodca nu este doar un excelent produs pentru eliminarea microbilor sau mucegaiului, ci și un agent de strălucire pentru obiectele cromate sau strălucitoare din locuință. Pur și simplu înmuiați o cârpă în puțină vodcă și frecați apoi sticla, ferestrele sau suprafețele cromate pentru un efect neașteptat. Iar dacă vă doriți să redați strălucirea mobilierului, puteți face un amestec din 1/4 ceșcuţă cu oțet și 3/4 ceșcuţă cu ulei de măsline, apoi distribuiți-l pe mobilă cu ajutorul unei cârpe uscate. Alte variante sunt 1/4 ceșcuţă cu zeamă de lămâie în amestec cu 1/2 ceșcuţă cu ulei de măsline sau două linguri cu ulei de măsline, o lingură cu oțet și 250 ml apă caldă, amestec care se pune într-o sticlă-spray și se împrăștie pe mobilă, se șterge, iar la final se înlătură eventualele pete cu o cârpă uscată.

„Pentru mine, curățenia de toamnă este terapie“ (Kimora Lee Simmons, creatoare de modă)