Main menu

header

889 14 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Sărurile Epsom au revenit în forță, în 2022, în rutina de înfrumusețare, grație capacității acestora de a contribui la starea generală de relaxare și de bine, precum și pentru că reprezintă o variantă rapidă şi ieftină de susținere a procesului de detoxificare, cu beneficii notabile pentru sănătate.

Cresc circulația sangvină

Sărurile Epsom au fost folosite de-a lungul timpului în diferite culturi. Acestea reprezintă practic cristale fine de sulfat de magneziu. Potrivit experților, acest mineral conferă beneficii remarcabile de relaxare, utilizarea sărurilor Epsom reprezentând o combinație între senzația de piele mătăsoasă, aromoterapie și relaxare profundă. Experții în sănătate afirmă că magneziul din sărurile Epsom dizolvate poate pătrunde eficient în piele, detensionează mușchii înțepeniți și încordați, atenuând durerea și pregătind organismul pentru un somn mai bun, explică specialistul Bharti Rajput, din Birmingham, fondator al Sole Body Soul. De asemenea, sodiul și potasiul care se găsesc în mod natural în acest tip de săruri ajută la curățarea profundă a pielii și la creșterea circulației sangvine în organism. Pentru a maximiza șansele de a dormi mai bine, alegeți săruri Epsom suplimentate cu uleiuri esențiale. Experta în wellness Beata Aleksandrowicz, din Londra, recomandă notele de vanilie, trandafir, iasomie și levănțică, considerându-le excelente pentru a calma simțurile înainte de culcare.

Eficiente împotriva piciorului-atletului

Sărurile Epsom sunt numite după un izvor amar salin situat în Epsom Surrey, Anglia. Diferite de sărurile tradiţionale, Epsom sunt minerale pure, naturale, compuse din magneziu şi sulfat. Acestea au beneficii importante pentru sănătate. Într-un mediu cum este apa de baie, se creează un proces numit osmoză inversă, care elimină toxinele şi permite mineralelor să intre în organism. Sărurile Epsom refac organismul și ajută la construirea moleculelor de proteină în ţesutul cerebral şi articulaţii. În același timp, potrivit cercetărilor, folosirea regulată a acestor săruri a demonstrat eficiență în mai multe afecțiuni - piciorul-atletului, gută, ciuperci la unghiile picioarelor, entorse, vânătăi. Totodată, sărurile Epsom sunt recomandate celor care suferă de boli sau dureri cronice. Primul pas în utilizarea sărurilor Epsom, care se găsesc în farmacii şi la magazinele naturiste, este de a programa o baie de cel puţin 40 de minute, deoarece este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a se elimina toxinele şi de încă pe atât pentru a se absorbi în corp mineralele din apă.

„Sărurile Epsom sunt pline de minerale care ajută la relaxarea muşchilor şi la eliberarea tensiunii, aşa că această formă de îmbăiere favorizează un somn mai profund“ profesor Brooke Skinner, fondator The Ritual

În apa de baie, sărurile Epson creează un proces, numit osmoză inversă, care elimină toxinele şi permite mineralelor să intre în corp

Detoxifică şi remineralizează

Atunci când se folosesc săruri Epsom în baie, este recomandată existența unui sistem de filtrare a apei în casă, deoarece în apa de la robinet se găsesc multe substanţe toxice (clor, fluor, dioxine, metale grele). Sărurile Epsom se pun în cadă în următoarele cantități: persoane sub 60 de kilograme - 1/2 ceşcuță cu săruri de dimensiune standard; persoanele cu greutatea de maximum 100 kg - 1 ceşcuță cu săruri Epsom; persoanele de 150 kg - 1 şi 1/2 ceşti cu săruri. În apa de baie cu săruri Epsom se poate turna şi 1/2 ceşcuță cu ulei de măsline, care oferă beneficii antioxidante suplimentare. De asemenea, adăugarea de ghimbir sau piper cayenne poate creşte nivelul de căldură şi ajută la evacuarea toxinelor prin transpiraţie.