Main menu

header

888 10 1de Simona Soare Ghișea şi Tatiana Solomon

Presopunctura pentru deblocarea punctelor Tsubo activează abilitatea corpului de a se vindeca singur, acţionând asupra cauzei, nu doar asupra efectului. Deşi invizibile, punctele Tsubo reprezintă locurile în care fluxul din meridianele energetice se poate diminua şi bloca cu uşurinţă. Astfel, când acest flux energetic este încetinit în sistemele asociate organelor, apar disfuncţiile organelor respective. Cum ajută presopunctura Tsubo în recuperarea stării de sănătate, aflaţi de la terapeutul Maria Bican (foto), președintele Asociației Vindecă-ți Viața. 

„Rezultatele apar chiar de la prima ședință”

- Ce este presopunctura Tsubo?

- Tehnica terapeutică de presopunctură pe punctele Tsubo reprezintă o metodă holistică, ce determină corpul să se vindece ca o unitate complexă. Aceasta stimulează procesul de vindecare de la simptomele somatice la cele cognitiv-emoționale.

- Mai exact, în ce constă această tehnică?

- Această tehnică de presopunctură se realizează prin manevre manuale uşoare, ce activează procesul de autovindecare. Rezultatele apar chiar de la prima ședință de terapie, deoarece se acționează asupra cauzei în corpul fizic, energetic, emoțional și spiritual, nu doar asupra efectului bolii. Cele 365 de puncte Tsubo sunt amplasate în depresiunile de la nivelul inserţiilor musculare, sub piele, în locurile unde nervii ies din interiorul muşchilor, în muşchi şi în trunchiurile nervilor, în spaţiile dintre cutele pielii.

„Se bazează pe relaxarea totală a corpului”

888 10 2- Cum decurge o ședință?

- Pentru a depista punctul Tsubo asupra căruia trebuie acţionat terapeutic, trebuie să ştim care sistem de meridiane este afectat. Pentru acest motiv, medicina orientală pune accentul pe particularizarea tratamentului pentru fiecare caz în parte. Mișcările pentru deblocarea punctelor Tsubo sunt efectuate cu presiune ușoară, cu vârful degetelor sau chiar cu cotul. Acestea se realizează transversal peste muşchi, tendon sau altă structură a corpului.

- Ce beneficii are presopunctura Tsubo?

- Aceasta reprezintă una dintre cele mai profunde și puternice tehnici de relaxare existente la ora actuală în lume. Presopunctura Tsubo se bazează pe relaxarea totală a corpului, ea activând abilitatea organismului de a rezolva orice problemă de sănătate fizică şi mentală, prin readucerea echilibrului și a armoniei. Tehnica de presopunctură presupune mișcări lente și delicate, neinvazive, dar extrem de puternice pentru regenerarea organismului uman. Aceasta reduce durata convalescenței, indiferent de vechimea afecțiunii, aducând un plus de energie și o stare generală de bine. Deblocarea punctelor Tsubo este mult mai utilă în tratarea suferinţelor care presupun absenţa modificărilor structurale sau prezenţa minimală a acestora, suferinţe a căror cauză este funcţională.

Poate rezolva deformări ale coloanei vertebrale

888 10 3- Cui îi este recomandată presopunctura Tsubo?

- Presopunctura dă rezultate foarte bune mai ales în cazul celor care nu suferă de o anumită boală, dar care prezintă o apatie generalizată și lipsa poftei de mâncare, obosesc repede, sunt palizi şi se confruntă cu perturbări digestive. Această tehnică este recomandată oricărei categorii de vârstă, inclusiv copiilor și vârstnicilor, persoanelor cu orice problemă de sănătate, dar și celor care doresc menținerea unei stări optime de sănătate.

- În ce afecțiuni este indicată?

- Când există o perturbare a funcţionalităţii în organe, aceasta se manifestă la nivelul punctelor Tsubo în mai multe modalităţi: durere, amorţeală, senzaţie de presiune, rigiditate, răcire, înroşirea locului, pete, mici zone decolorate, depozite pigmentare. Dacă simptomele sunt corect înţelese, eficienţa tratamentului este garantată. Printre afecțiunile în care s-a de- monstrat o ameliorare după terapia pe punctele Tsubo se numără paralizia cerebrală (tulburare cronică de postură şi de mişcare provocată de leziunea sistemului nervos central), paralizia facială periferică (paralizie facială acută, idiopatică, ce implică teritoriul nervului facial), distrofia musculară (grup de boli care provoacă slăbiciune progresivă și pierderea masei musculare), atacul vascular cerebral și boala Parkinson. Afecţiunile pentru care tehnica terapeutică de presopunctură pe punctele Tsubo oferă soluţii de vindecare sunt numeroase şi includ: frisoane, reacţii vasomotorii cu înroşire, dureri şi amorţeli, nevralgii, dureri de cap, senzaţie de greutate în cap, ameţeală, zgomote în urechi, umeri înţepeniţi, ca urmare a perturbărilor de la nivelul sistemului nervos vegetativ, constipaţie, moleşeală, răciri ale mâinilor şi picioarelor, insomnie. De asemenea, este foarte eficientă în deformări ale coloanei vertebrale, care produc dureri la nivelul umerilor, braţelor, mâinilor, spatelui, dureri ce apar la nivelul genunchilor pe parcursul statului în picioare, al mersului sau în timpul urcării şi coborârii scărilor.

„Procedura pentru coccis este interzisă în cazul femeilor însărcinate”

- Ce contraindicații are această terapie?

- În terapia de presopunctură Tsubo, există două proceduri de care trebuie să se țină cont: procedura pentru coccis este interzisă în cazul femeilor însărcinate, iar procedura pentru sâni sensibili este interzisă clientelor cu implanturi mamare. Pentru toate procedurile, mişcarea se poate repeta de maximum două-trei ori în cadrul unei singure şedinţe.

- Cu ce alte terapii poate fi asociată presopunctura Tsubo?

- Acest tratament poate fi asociat cu alte terapii alternative, cum ar fi biorezonanța magnetică, bioenergoterapia, Theta Healing, Reiki, terapia cu Teslatron. Persoanele care beneficiază de presopunctură Tsubo pot să-și continue medicația alopată. 

Punctele Tsubo din regiunea coloanei vertebrale pot aduce ameliorări în durerile care apar în toate articulaţiile corpului

„Presopunctura Tsubo reduce durata convalescenței, indiferent de vechimea afecțiunii, aducând un plus de energie și o stare generală de bine”

„Toate reacţiile simptomatice sunt tratate sistematic“

- Ce le recomandați persoanelor care apelează la presopunctura Tsubo?

- În efectuarea tratamentului, se are mai puţin în vedere durerea. S-ar putea ca simptomul să nu poată fi rezolvat de un tratament cu obiectiv unic, deoarece organismul poate înlocui un semnal dureros cu un altul. Dar în cazul în care toate reacţiile simptomatice sunt tratate sistematic, una câte una, organismul se va reîntoarce la ritmul său biologic normal, în acord cu legile naturii. Cu alte cuvinte, persoana trebuie să fie răbdătoare și înțelegătoare cu acest tip de tratament, să asculte sfaturile terapeutului și să le pună în practică, pentru ca rezultatul să fie cel dorit. Numărul de ședințe se realizează în funcție de problemele de sănătate ale fiecăruia.  

- Cum ar trebui să arate dieta unei persoane care apelează la acest tip de terapie?

- Procedura în sine nu afectează în vreun fel organismul, indiferent dacă se ține sau nu o anumită dietă. Practic, dieta va fi corelată cu problemele de sănătate ale fiecăruia. În general, o dietă trebuie să fie bazată pe consumul de alimente neprocesate la fiecare masă, pentru că astfel digestia se va îmbunătăţi, iar organismul nu va fi suprasolicitat, organele corpului funcționând normal.