Main menu

header

804 12 3de Camelia Onciu

Aproximativ una din patru persoane care suferă un infarct miocardic a mai avut deja un astfel de atac de cord. Pot fi mai multe cauze pentru această statistică surprinzătoare. Pacienții, probabil, își păstrează obiceiurile de viață și vechile probleme de sănătate (cum ar fi hipertensiunea arterială și obezitatea abdominală) care au contribuit la primul lor infarct. Și, desigur, genetica lor nu s-a schimbat. Cardiologii susțin că, pentru a preveni apariția unui nou atac de cord, este bine să colaborați cu medicul îndeaproape și să faceți cele mai bune modificări în stilul de viață. Iată ce v-ar putea ajuta:

Faceți mișcare!

După un infarct miocardic, exercițiile fizice sunt esențiale pentru restabilirea sănătății și energiei cardiovasculare. Pot fi, de asemenea, benefice în gestionarea depresiei și anxietății. Vă pot ajuta să dormiți mai bine și mai liniștiți. Obiectivul este de 150 de minute de activitate moderată pe săptămână, cum ar fi mersul pe jos în ritm mai rapid. Sau 75 de minute de activitate viguroasă (jogging). Sau o combinație a celor două. Două zile pe săptămână de antrenament pentru forța corporală totală sunt, de asemenea, esențiale pentru recuperarea și menținerea mușchilor, scăzând riscul apariției bolilor de inimă și îmbunătățind sănătatea mintală. Găsiți o activitate care vă place și continuați s-o practicați!

Renunțați la fumat!

Fumul de tutun inhalat pasiv sau activ dăunează vaselor de sânge, ceea ce face ca acumularea de grăsime să apară din nou, iar sângele să fie mai lipicios și mai predispus la apariția cheagurilor, iar asta ar putea declanșa un alt atac de cord. Discutați cu medicul dumneavoastră despre modalitățile prin care ați putea renunța la acest obicei nesănătos. Încercați să gestionați mai bine stresul din viața dumneavoastră!

Modificați-vă dieta!

Faceți provizii de legume, fructe, nuci, leguminoase și cereale integrale, pește, proteine slabe și lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Studiile științifice au demonstrat că există numeroase beneficii pentru sănătatea inimii atunci când aceste alimente le înlocuiesc pe cele bogate în grăsimi saturate, colesterol, grăsimi trans și carbohidrați rafinați. Aceste din urmă alimente neprietenoase cu sistemul cardiovascular pot crește tensiunea arterială, inflamația cronică și nivelul colesterolului, toate acestea exacerbând problemele cardiace.

Urmați un plan de reabilitare cardiacă!

Reabilitarea cardiacă este o metodă de tratament bazată pe dovezi științifice, care reduce mortalitatea mai mult decât orice altă intervenție cardiacă. Cu toate acestea, doar aproximativ o treime dintre cei care au suferit un infarct își completează recuperarea cu tehnici de reabilitare cardiacă. Metoda constă într-un program supravegheat din punct de vedere medical, conceput pentru a vă îmbunătăți sănătatea cardiovasculară după un infarct miocardic, prin: consiliere, antrenament fizic, gestionarea factorilor de risc și a stresului, nutriție corectă.

Încercați yoga!

804 12 4Tensiunea arterială crește de la stres, iar acest lucru nu este bun pentru inimă. Găsirea unei practici zilnice care vă poate ajuta să faceți față stresului este o parte critică a recuperării. Fie că este vorba despre meditație, respirație sau yoga, este esențial să faceți regulat exerciții de acest tip. Un program consistent de somn de șapte până la nouă ore vă protejează inima și previne infarctul.