Main menu

header

723 14 1de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Obsesia oamenilor pentru aur datează din cele mai vechi timpuri. De la măștile pentru înfrumusețare la podoabe și dietă, metalul prețios a fost mereu considerat un panaceu, o cale de a atinge supremul echilibru fizic și spiritual.

Antidepresiv pentru dependenții de stupefiante

Aurul coloidal este o soluție de particule de aur fine suspendate în apă distilată. Utilizările terapeutice ale acestui element au fost cunoscute de omenire încă de la descoperirea sa, fiind considerat un elixir natural pentru toate bolile. Deşi alchimişti din Antichitate au cunoscut aurul coloidal și proprietățile sale, prima mostră a fost obținută de Michael Faraday, în 1857, și a primit denumirea de „aur activat”. Scopul primar al acestei substanţe a fost cel medicinal. Întrebuinţarea sa a dat rezultate bune în dereglări ale sistemului termic (friguri, frisoane, febre), înlăturarea sau ameliorarea durerii, funcţionând chiar şi ca antidepresiv în urma curelor de dezintoxicare ale persoanelor dependente de droguri sau de alcool.

Contribuie la sporirea gradului de inteligență

723 14 2Medicina alternativă a inclus abia recent utilizarea aurului coloidal pentru tratarea afecțiunilor medicale. S-a constatat, în timp, că aurul coloidal are capacitatea de a fortifica sistemul imunitar, de a mări capacitatea de relaxare şi de a reface structura ADN acolo unde intervin mutaţii. De asemenea, studiile au evidenţiat efecte benefice asupra sistemului endocrin. Nu doar persoanele care suferă de o afecțiune pot beneficia de terapia cu aur coloidal, ci și cele sănătoase. Acest produs are capacitatea de a crește coeficientul de inteligență, inclusiv a copiilor, prin stimularea celulelor creierului și furnizarea de energie la nivel cerebral. Prin același mecanism, aurul coloidal crește vigilența mentală. Potrivit datelor unui studiu recent, persoanele care au ingerat 30 mg aur coloidal pe zi, timp de o lună, au prezentat îmbunătățiri considerabile ale datelor nivelului de inteligență.

Eliberează mintea de tensiune și de anxietate

Unul dintre efectele cele mai notabile ale terapiei cu aur coloidal este eliberarea de stres și de anxietate, probleme care afectează tot mai mulți oameni ai prezentului. Aurul coloidal a demonstrat că poate induce un sentiment de liniște și de calm în rândul utilizatorilor, eliberând mintea și sistemele corpului de tensiune și fiind astfel recomandat ca un remediu excelent pentru depresie. Potrivit specialiștilor în medicina complementară, aurul coloidal are un efect de armonizare, dovedindu-se benefic persoanelor care suferă dezechilibre emoționale, frustrări, tristeți sau stări de teamă nejustificată și sensibilitate acută. Stările negative, care generează atâtea boli grave, pot fi îmbunătățite cu 15-30 mg aur coloidal pe zi, timp de o lună. Experimentele sunt în plină desfășurare pentru explicarea mecanismelor prin care aurul coloidal crește furnizarea de energie pentru creier, relaxează nervii și induce o stare de bine. Ca urmare, acest lichid prețios este recomandat de medicina alternativă pentru tulburări degenerative, cum este boala Parkinson.

Reglează digestia

723 14 3Aurul coloidal reglează funcția sistemului digestiv prin stimularea procesului de eliminare a deșeurilor toxice din organism. Este adesea recomandat în diete, întrucât o funcționare defectuoasă a sistemului digestiv poate fi o cauză a îngrășării necontrolate. De asemenea, potrivit specialiștilor în medicină complementară, aurul coloidal este un bun remediu în lupta cu durerile articulare cauzate de artrită. Acesta are proprietăți antiinflamatoare, prin care ameliorează simptomele dureroase. Consumul regulat de aur coloidal ușurează mobilitatea articulațiilor artritice și se poate folosi inclusiv extern, sub formă de cremă sau gel, aplicat pe articulația afectată.

Biorezonanța, benefică în osteoporoză

Aurul este prezent în ADN-ul uman, în cantitate medie de 0,2 mg la o persoană de 70 de kilograme. Așadar, nefiind un „corp străin”, permite o terapie foarte eficientă pentru alinarea a numeroase suferințe dintre cele mai des întâlnite. Astfel, terapia cu aur coloidal prin ședințe cu dispozitive cu biorezonanță are ca efecte îmbunătățirea funcționării glandei hipofize, purificarea sângelui, refacerea tonusului general al organismului, destindere după perioade îndelungate de efort și de oboseală prelungită. De asemenea, terapia cu aur coloidal a dat bune rezultate în tratarea hipertensiunii arteriale și a osteoporozei. Medicina modernă utilizează aurul coloidal în terapiile cancerului, întrucât acest compus conferă o strălucire intensă, ce permite localizarea exactă a tumorii. De asemenea, nanoparticulele de aur sunt utilizate cu rezultate spectaculoase în genetică, în radioterapie, pentru detectarea toxicității, precum și ca biosenzori în imunologie, contribuind la stabilirea mai precisă a unui diagnostic.

Aurul coloidal este netoxic şi nu interacţionează cu alte medicaţii. Utilizat în doze moderate, 20-50 ml aur coloidal 5-10 mg/litru, nu prezintă risc de supradozare

Redă strălucirea pielii

Aurul este folosit din cele mai vechi timpuri în cosmetică, dar formula aurului coloidal poate interveni și din interior pentru catifelarea pielii și redarea strălucirii naturale a acesteia. În plus, persoanele care suferă de tulburări ale pielii, cum sunt eczemele, infecțiile micotice, erupțiile cutanate sau rănile, arsurile și alte afecțiuni, pot urma un tratament extern cu aur coloidal. Acesta conține colagen, care întârzie procesul de îmbătrânire. În plus, aurul coloidal a demonstrat calitatea de a avea un rol benefic în menţinerea stării de sănătate a inimii, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, precum şi în tonifierea organelor interne slăbite de vârstă sau de boală.