Main menu

header

721 12 2de Cătălin Tăgârță şi Florica Pintea

Veste bună pentru persoanele care amână la nesfârșit rezolvarea problemelor danturii din cauza fricii de dentist. Utilizarea laserului în medicina dentară face posibilă practicarea procedurilor fără durere, fără injecții cu anestezic, fără perioade lungi de refacere ori infecții postoperatorii. Potrivit doctorului Dana Caranovic, specialist 3D Dental în stomatologie generală, parodontologie și implantologie, tratamentul cu laser este extrem de eficient chiar și în stoparea celor mai dificile cazuri de boală parodontală.

„Ajută la îndepărtarea țesutului de granulație din osul alveolar”

Folosite frecvent în medicină, recuperare și în estetică, aparatele laser câștigă teren și în medicina dentară, datorită avantajelor pe care le oferă pacienților. „Echipamentele performante din medicina dentară - așa-numitele lămpi cu laser folosite pentru albirea dinților - sunt încă departe de a fi ceva obișnuit în cabinetele stomatologice, pentru că sunt foarte scumpe și medicii au nevoie de pregătire specială pentru a le putea utiliza, însă reprezintă cu adevărat viitorul tratamentelor și în acest domeniu”, subliniază doctorul Dana Caranovic. Potrivit specialistului 3D Dental în stomatologie generală, parodontologie și implantologie, cu ajutorul tehnologiei laser de ultimă generație medicii pot face minuni în plombarea dinților, în frenectomii sau gingivectomii și alte tipuri de intervenții și pot stopa căderea dinților în cazul pacienților care suferă de parodontită. „Parodontita, o afecțiune foarte gravă și foarte răspândită în rândul pacienților, poate fi stopată prin această terapie complexă, care ajută la îndepărtarea țesutului de granulație din osul alveolar, are efect antibacterial și susține vindecarea rapidă”, subliniază medicul.

„Reduce inflamațiile articulației temporo-mandibulare”

721 12 3Așadar, înainte de a începe un tratament clasic, întrebați medicul de metodele moderne de rezolvare a problemelor dentare. Eventual înainte de a vă programa la consult faceți un research referitor la specialiștii cu experiență care sunt și la curent cu toate noutățile din domeniu. „Utilizările laserului în stomatologie variază de la estetică și cosmetică dentară, până la ortodonție, pedodonție, parodontologie și chirurgie orală sau implantologie. Mai mult, cu ajutorul aceleiași tehnologii pot fi îndepărtate tumorile gingivale, cele de pe bolta palatină, mucoasa obrajilor și buze, pot fi reduse inflamațiile articulației temporo-mandibulare și sensibilitatea dentară”, conchide doctorul Dana Caranovic.

„Echipamentele performante din medicina dentară sunt foarte scumpe și medicii au nevoie de pregătire specială pentru a le putea utiliza, însă reprezintă cu adevărat viitorul tratamentelor în acest domeniu“ doctor Dana Caranovic

10 motive pentru a apela la acest tip de intervenţii

Potrivit specialistului în stomatologie generală, există cel puțin zece motive pentru care oamenii ar trebui să apeleze la tratamentele dentare cu laser: 1. nu apar dureri în timpul intervențiilor, deci dispare automat frica de halatul alb; 2. multe dintre tratamente nu necesită anestezie; 3. limitează sau stopează sângerarea în zonele supuse procedurilor, în multe cazuri nefiind necesare suturi; 4. asigură o precizie mult mai mare decât frezele den- tare clasice, în tratarea suprafețelor și în detectarea cariilor, reducând riscul lezării unor țesuturi sănătoase; 5. sterilizează suprafața pe care acționează, reducând riscul infecțiilor postoperatorii; 6. asigură un timp de recuperare mult mai redus decât intervențiile clasice; 7. perioada care urmează intervenției e mai ușor de suportat, durerile fiind cu mult mai mici decât în mod obișnuit; 8. atunci când completează intervențiile clasice, cresc rata de succes a acestora; 9. oferă posibilitatea unor intervenții rapide și nedureroase în cazul copiilor, chiar și fără neplăcuta anestezie; 10. elimină teama de dentist provocată în mod obișnuit de zgomotul frezei dentare, în cazul pacienților de toate vârstele.