Main menu

header

Evitarea medicului grăbeşte decesul

Potrivit experților scoțieni de la Universitatea din Glasgow, lipsa pacienților de la întâlnirile curente cu medicul poate crește serios riscul de moarte timpurie, iar acest aspect este mult agravat în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni psihice, notează sciencedaily.com. În cadrul celui mai amplu studiu realizat până acum, s-a constatat faptul că în cazul celor cu boli mintale, a nu merge la medic le sporește riscul de a deceda de opt ori, iar în cazul pacienților cu afecțiuni fizice, acest pericol este de trei ori mai mare. (C.P.)

Opioidele cauzează defecte de naştere

Datele statistice ale Centrului de Prevenire și Control al Bolilor din SUA arată o legătură între prescrierea și administrarea de opioide și defecte grave de naștere. Unul dintre cele mai frecvente este venirea pe lume a bebelușilor cu intestinele în afara corpului, din cauza unei găuri care se formează în peretele abdominal al fătului ca urmare a consumului acestor medicamente. În fiecare an, în SUA se nasc 1.800 de copii cu acest defect, care se observă cu precădere în cazul mamelor care beau, fumează sau provin din state în care consumul de opioide este mai mare. (C.P.)

S-a lansat navigatorul pentru pacientele cu cancer la sân

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, în parteneriat cu Roche, unul dintre pionierii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, au lansat un navigator pentru pacientele cu cancer de sân. Acesta este disponibil pe www.canceruldesan.ro, primul website ce conține exclusiv informații despre această boală nemiloasă. Platforma conține peste 80 de articole și se adresează atât pacientelor, cât și tuturor celor care doresc să afle mai mult despre prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului de sân. (C.C.)

Singurătatea este înscrisă în ADN

Cercetătorii de la Universitatea Ontario, Canada, au relevat legătura dintre singurătate și genele umane. Potrivit unui studiu recent, ADN-ul explică predispoziția pentru a fi singure a unor persoane, dar în același timp nu le și condamnă la singurătate, fenomen din ce în ce mai răspândit și care cauzează, mai ales la vârste înaintate, un plus de stres și o accentuare a fragilizării. Specialiștii recomandă ieșirea din izolare a persoanelor predispuse genetic la a fi singure. (C.P.)