Main menu

header

675 13 6de Alexandru Brădescu

Personalități dintre cele mai vizibile și mai cunoscute susțin legalizarea completă a canabisului.

Bill Gates a semnat Inițiativa 502

Unul dintre cei mai implicați este Bill Gates. Potrivit biografilor săi, Stephen Maines și Paul Andrews, fondatorul Microsoft știe foarte multe despre marijuana. În plus, a fost unul dintre semnatarii Inițiativei 502 care a dus la legalizarea canabisului în Washington în 2012. Un alt susținător celebru al legalizării complete a canabisului pentru uz medical este și starul Danny DeVito. La rândul său, legendarul cântăreț Willie Nelson consideră că marijuana are „certe beneficii pentru sănătate”, notează suggest.com.

David Duchovny: „Sunt întru totul în favoarea legalizării”

Nici David Duchovny, binecunoscutul star din „Dosarele X”, nu stă deoparte în eforturile de liberalizare completă a utilizării canabisului. „Sunt întru totul în favoarea legalizării. Cred că oamenii vor folosi marijuana oricum, deci ideea de a-i băga la închisoare pentru asta este respingătoare din punctul meu de vedere”, punctează starul din „Californication”. Iar una dintre cele mai populare artiste ale secolului al XXI-lea, Rihanna, nu a ascuns niciodată „relația cu marijuana”, fiind o susținătoare a legalizării acesteia. De altfel, cântăreața a intenționat chiar lansarea unei linii de produse pe bază de canabis, numită „MaRihanna”, proiect care încă nu s-a materializat.

Sir Richard Branson investește în industrie

Miliardarul Richard Branson, fondatorul Virgin Group, înnobilat pentru contribuția sa la dezvoltarea antreprenoriatului, este un foarte dinamic susținător al legalizării canabisului pentru uz medical. Nu doar că se pronunță frecvent și răspicat împotriva interdicției, dar, mai mult, a anunțat public că intenționează să investească în industria care produce marijuana. Aceeași idee o are și fostul ciclist Floyd Landis, care se implică în rețeaua de distribuție a canabisului medicinal și a uleiului pe bază de canabis în statul Colorado. Și celebrul producător al seriei „Lege și ordine”, Dick Wolf, a investit 1,5 milioane de dolari într-un proiect de testare și de furnizare în Las Vegas a canabisului pentru uz medical, iar familia lui Bob Marley a lansat linia „Marley Natural”, care are în centru canabisul perceput ca „furnizor de sănătate și de inspirație” și care include, printre altele, produse de îngrijire pe bază de ulei de cânepă.