Main menu

header

658 15 2de Roxana Istudor

Un nou dispozitiv pentru depistarea alergiilor în câteva minute se pregătește să intre pe piață, în folosul celor care au nevoie de un diagnostic rapid și sigur.

Folosește doar o picătură de sânge

Tehnologia pe care o propun producătorii sistemului de depistare a alergiilor a fost aprobată de autoritatea americană în domeniu, FDA, și va putea detecta în maximum cinci minute alergia la câini, la pisici, la arbori și la iarbă. Dispozitivul utilizează nanotehnologie și furnizează rezultatele în câteva minute, folosind doar o picătură de sânge. Este un tip de testare „in vitro” care reduce semnificativ timpul de așteptare pentru cazuri similare care se înregistrează în prezent.

Semnalează proteinele „cu risc”

De regulă, alergiile sunt cauzate de proteine numite IgE, care reacționează la factorii alergeni, arată medgadget.com. Există în organism mai multe tipuri de proteine IgE, dar numai unele dintre acestea cauzează alergiile manifestate prin strănut, transpirație, mâncărimi sau alte simptome supărătoare. Noua tehnologie elvețiană semnalează prin culoare fluorescentă dacă pacientul testat are proteinele „cu risc” de a cauza alergie. Sistemul va fi disponibil în SUA din 2018 și are deja aprobările europene.