Main menu

header

655 22 2de Roxana Istudor

Grăsimea acumulată pe artere ar putea dispărea cu ajutorul unei singure pilule, sunt de părere cercetătorii de la Universitatea din Aberdeen, care au creat un medicament-minune.

Poate reduce dramatic spectrul afecțiunilor cardiovasculare

O singură doză din noul medicament creat de experții scoțieni poate elimina complet toată grăsimea acumulată pe arterele unei persoane într-o viață. În acest fel, noul medicament ar face din ateroscleroză o amintire, iar spectrul afecțiunilor cardiovasculare, care au devenit ucigașul numărul unu la nivel mondial, s-ar micșora dra- matic. Potrivit indiatimes.com, medicamentul a fost creat inițial pentru a trata cancerul și diabetul, dar a demonstrat capacitatea remarcabilă de a elimina grăsimile din organism, în special a celor de pe artere.

Efectele aterosclerozei, complet reversibile

După cum este cunoscut, depozitele de grăsime de pe pereții arterelor se îngroașă odată cu înaintarea în vârstă. „Cercetarea noastră dă speranțe pe termen mediu și lung. Medicamentul a fost testat la nivel preclinic, pe animale de laborator, iar rezultatele au fost impresionante. O singură administrare a făcut efectele aterosclerozei complet reversibile”, explică specialista Mirela Delibegovic. Pasul următor este efectuarea testelor clinice pe oameni. În paralel se deru- lează experimentele care să vădească dacă pilula este sau nu eficientă în cazuri de cancer sau de diabet.