Main menu

header

Program pentru integrarea preşcolarilor cu autism în sistemul educaţional din România

ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată), cu susținerea Fundaţiei TELUS International Romania Community Board, a demarat un proiect care vizează integrarea a 50 de copii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist în sistemul educațional de masă. Beneficiarii sunt copii a căror vârstă minimă este aferentă grupei mijlocii de grădiniță, care lucrează deja individual cu terapeuții ATCA. La întâlnirile bisăptămânale sunt simulate orele de clasă, în cadrul cărora copiii sunt pregătiți pentru activități specifice cadrului educațional normal. (R.I.)

Spirometrii gratuite în Bucureşti

De la an la an, numărul persoanelor afectate de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC), care mai este cunoscută şi ca „boala cu mai multe feţe”, crește alarmant. BPOC poate ataca întregul organism dacă nu e depistată la timp şi tratată. Societatea Română de Pneumologie continuă și anul acesta campania „Tu știi câți ani au plămânii tăi?”, ajunsă la a IX-a ediție, în cadrul căreia medicii fac testări gratuite de spirometrie în weekendul 18-19 noiembrie, între orele 9:00 şi 17:00, în fața Magazinului Unirea, din Bucureşti. (L.M.)

MagicCamp construieşte o casă pentru părinţii copiilor cu cancer

MagicMakers (fondatorii MagicCamp) au lansat recent campania MagicHome, destinată strângerii de fonduri pentru construcția unui centru mai mare pentru părinții copiilor bolnavi de cancer. Vechea locație este depășită ca și capacitate, deși în prima jumătate a anului aici au fost cazați 300 de copii și membri ai familiilor acestora. Este nevoie de 200.000 de euro, adică de 100.000 de SMS-uri de 2 euro ca să se amenajeze o casă pe care cei de la MagicCamp au cumpărat-o ca să aibă unde sta, unde plânge, unde se ruga părinții copiilor bolnavi de cancer internați la IOB sau la Fundeni. Noul centru va avea o suprafață de 700 de metri pătrați și va putea găzdui între 25 și 30 de persoane zilnic, oferind aproape 10.000 de mese pe an. (M.B.)

Mariajul previne demenţa

Persoanele aflate în interiorul unei căsnicii prezintă un risc cu 60% mai scăzut de a dezvolta demență, arată un studiu al Universității Loughborough, din Marea Britanie. Mai exact, cercetătorii au observat că persoanele singure nu sunt încurajate de nimeni să adopte un stil de viață sănătos, nu au cu cine să discute și nu le sunt puse în față provocări benefice, cum este menținerea bunei stări a memoriei. „Persoanele căsătorite au diete mai bune, beau mai puțin alcool, fumează mai puțin și fac controale medicale mai devreme”, explică specialistul Eef Hogervorst. (R.I.)