Main menu

header

653 14 1de Roxana Istudor

Butonul Roșu este un serviciu de teleasistență complementar celui de urgență, special conceput pentru vârstnicii care suferă de diferite probleme de sănătate (anxietate, boli, accidente vasculare cerebrale etc.). Serviciul le oferă acestora posibilitatea de a-și păstra independența, de a cere și de a primi ajutor de urgență atunci când este nevoie.

Brățară conectată la telefonie mobilă sau fixă

Prin intermediul unei brățări tip ceas din silicon medical, dotată cu un buton roșu de panică, rezistentă la apă și conectată wireless la un telefon cu taste mari, conectat la o rețea de telefonie mobilă sau fixă, vârstnicii pot semnala o situație de urgență prin apăsarea butonului roșu. Semnalul este transmis automat către un dispecerat, iar un dispecer va procesa informațiile primite, apoi va iniția un protocol medical ce va indica acțiunile ce trebuie întreprinse.

Evaluări pentru 200 de persoane

În prezent, Butonul Roșu răspunde nevoilor a 200 de persoane vârstnice care locuiesc singure sau a căror familie nu poate să le ofere sprijin, nu pot primi asistență îndelungată în spital sau sunt aflate în stare de dependență și, în general, cu posibilități materiale reduse din București, Buzău, Constanța și comuna Cosoba, din județul Giurgiu. Acestea au beneficiat de servicii de consiliere socială, consiliere psihologică, kinetoterapie, evaluări medicale și sociale. Totodată, Butonul Roșu este folosit în cadrul primului serviciu de îngrijiri la domiciliu din mediul rural din județul Giurgiu, destinat oamenilor vârstnici, de care beneficiază 21 de persoane din comuna Cosoba.

Sistemul Butonul Roșu a contribuit până în prezent la soluționarea a peste 20 de urgențe majore