Main menu

header

631 14 3de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

De peste 35 de ani, cercetătorul american Michael Fossel și-a dedicat întreaga pricepere studierii procesului de îmbătrânire și găsirii unei soluții care să facă reversibilă afecțiunea Alzheimer. Acum a dezvăluit în premieră că este foarte aproape de a descoperi modalitatea de vindecare a uneia dintre cele mai cumplite maladii ale contemporaneității.

Rezolvare în următorii doi ani

Astăzi se estimează că una din zece persoane este afectată de cumplita boală Alzheimer, în diverse stadii, după vârsta de 65 de ani. Afecțiunea a început să se manifeste și la oameni cu vârste mai tinere (cu 200.000 de cazuri doar în Statele Unite). În aceste condiții, specialiștii conduși de Michael Fossel au anunțat recent demararea unui studiu de șase luni, în cadrul căruia vor încerca să demonstreze că boala Alzheimer poate fi nu doar prevenită, ci și vindecată. „Suntem acum la o distanţă în timp de numai doi ani până la rezolvarea unui tratament pentru boala Alzheimer. Suntem încrezători că nu doar încetinim boala, nu doar o oprim la faza la care a ajuns, ci chiar vom întoarce declinul cognitiv în cazul a 12 pacienţi. Intenţionăm să demonstrăm capacitatea de a vindeca boala Alzheimer în mod clar şi credibil”, afirmă Fossel în cadrul unui interviu.

Îmbunătăţire cognitivă fără echivoc

631 14 4Potrivit specialiștilor, încercările de a găsi un tratament sau cel puțin metode eficiente de încetinire a bolii au fost până acum deopotrivă costisitoare și soldate eșecului. „Majoritatea companiilor farmaceutice continuă să se confrunte cu aceleași probleme și, indiferent ce țintesc - inflamațiile sau funcțiile care se dereglează -, rezultatele sunt mereu aceleași. În ciuda cheltuirii a sute de milioane de dolari și a testelor pe mii de pacienți, nimic nu s-a demonstrat viabil. Dar acum evenimentele se conectează, subliniind o nouă înţelegere, mult mai completă, a bolii, evidențierea cauzei, sprijinind capacitatea noastră de a interveni în condiţii de siguranţă şi în mod eficient. În cele din urmă, vom descoperi acea cale de a interveni în patologia de bază, relevând potenţialul de a preveni şi de a vindeca. Vom include în studiu 12 voluntari umani, fiecare având boala Alzheimer în fază moderată. Ne aşteptăm să apară o îmbunătăţire cognitivă fără echivoc. După 110 de ani, acum suntem pe cale de a vindeca Alzheimer”, punctează cercetătorul american.

Michael B. Fossel este fost profesor de medicină la Universitatea de Stat din Michigan. Este autor al mai multor volume axate pe prevenirea îmbătrânirii și studierea mecanismelor acestui proces.

De asemenea, este fondatorul reputatei publicații „Journal of Anti-Aging Medicine“