Main menu

header

Consumul excesiv de alcool îmbătrâneşte arterele sangvine

Obiceiul de a consuma alcool în mod excesiv poate afecta elasticitatea pereților arterelor, ducând la rigidizarea acestora și la îmbătrânirea lor prematură, fapt ce perturbă circulația sângelui, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie publicat în „Journal of the American Heart Association”. În Marea Britanie, consumul excesiv de alcool presupune ingerarea a peste 112 grame de etanol pe săptămână, iar consumul moderat de alcool presupune 1-112 grame de etanol pe săptămână, arată sursa citată. (Dana Georgescu)

Sportul poate scădea riscul de deces prematur cu circa 40%

Exercițiile fizice tip cardio - ce stimulează sistemul cardiovascular - pot contribui la prelungirea duratei vieții, potrivit unui studiu efectuat recent în Statele Unite și publicat în „Mayo Clinic Proceedings”. Pacienții care au început un program de antrenament având niveluri scăzute ale pregătirii fizice, însă au crescut treptat intensitatea până la stadii moderate și avansate, și-au redus riscul de deces în timpul studiului cu circa 40%. Cercetătorii recomandă efectuarea cu regularitate a exercițiilor fizice, oferind exemplul adoptării unui program de mers pe jos sau de alergare. (Dana Georgescu)

Spermograme şi consultaţii gratuite pentru infertilitate

În cadrul campaniei „Ce știi despre fertilitatea ta?”, cuplurile care nu reușesc să conceapă vor putea primi răspunsuri şi îndrumări în tratamentul infertilităţii direct de la medici specialişti. Asociația „Și eu am dreptul să fiu părinte”, împreună cu Clinica Medicum, organizează la 11 martie, în București, prima sesiune din cadrul unei serii de întâlniri care vor avea loc periodic în diferite judeţe ale ţării. În cadrul evenimentului, cuplurile cu probleme de fertilitate vor beneficia gratuit de consultații și de spermograme. „A fi părinte nu trebuie să fie un lux. Stilul de viaţă epuizant, poluarea, stresul, obezitatea îşi pun amprenta atât asupra sănătăţii, cât şi a psihicului, iar ignoranţa şi lipsa simptomelor transformă infertilitatea într-un inamic tăcut, care este descoperit deseori cu întârziere și pentru care singura soluție este tehnica de reproducere umană asistată”, explică doctor Marilena Băluţă, medic specialist în obstetrică-ginecologie, embriolog senior. Participarea la eveniment este gratuită în limita locurilor disponibile, iar pentru programări e necesar să sunaţi la numărul de telefon 0759.900.900. (Cătălina Tăgârţă)