Main menu

header

566 11 2de Alexandra Rotărescu

Celebra artistă suferă, de câteva decenii bune, din cauza unui virus cu potențial fatal. Dacă, în tot acest timp, organismul său a reușit să țină boala sub control, acum se vehiculează cel mai sumbru scenariu, conform căruia vedeta își trăiește ultimele zile din viață.

Recidiva este cât se poate de agresivă și, implicit, distrugătoare

Încă puțin și împlinește 70 de ani, în luna mai ar trebui să-și serbeze ziua de naștere. Cu chiu cu vai, a sărbătorit 50 de ani de carieră artistică anul trecut, când a avut de îndurat una dintre cele mai dificile perioade din viața sa, fiind nevoită să stea mai mult prin spitale decât pe scenă. De fapt, a trebuit să amâne o serie de spectacole din ultimul său turneu de dinainte de retragere, „Dressed to Kill”, din cauza unei afecțiuni care îi dă bătăi de cap încă din anii ’80. Până acum a reușit să țină în frâu simptomele bolii, însă de câteva luni bune este limpede pentru toată lumea că recidiva este, de data asta, cât se poate de agresivă și, implicit, distrugătoare. De fapt, apropiații lui Cher se tem că aceasta și-a petrecut ultimul Crăciun alături de familie și că starea sănătății sale se deteriorează pe zi ce trece.

Răpusă de „boala sărutului”

566 15 2Dar care este afecțiunea de care suferă vedeta? Se numește Epstein-Barr și este un virus pe care 95% din populația globului l-a avut la un moment dat, însă, în cele mai multe cazuri, a reușit să-l înfrângă. Extrem de contagios și ușor transmisibil prin salivă - de aici și denumirea sa de „boala sărutului” -, virusul a fost contactat de divă încă din anii ’80. Fiind mai tânără atunci, Cher a dus boala pe picioare, reușind de câteva ori să o facă să dispară complet. Din păcate, simptomele au revenit în 2014, când, la insistențele doctorilor, cântăreața a fost nevoită să se retragă din viața publică. Se pare că organele interne - rinichii, în mod special - i-au fost afectate în asemenea măsură, încât vedeta este stoarsă pur și simplu de energie. Din păcate, nu există vindecare pentru virusul Epstein-Barr, ci doar un „tratament” de întreținere care constă în repaus la pat și consum crescut de lichide. Adică frecție la picior de lemn și nimic mai mult!

S-a deplasat în Germania pentru a testa un tratament experimental cu celule stem

Cele mai recente știri despre Cher publicate în presa americană nu sunt deloc îmbucurătoare. Biata femeie respectă fidel sfaturile medicilor, însă situația nu pare să se îmbunătățească. Dimpotrivă. Tabloidele de peste Ocean scriu despre ultimul Crăciun din viața vedetei și dorințele acesteia de pe patul de moarte. „Cher este tot mai rău. Nu se mai poate face nimic pentru ea”, a mărturisit un apropiat de-al starului. Se pare că, anul acesta, artista s-a agățat de o ultimă speranță și s-a deplasat până în Germania pentru a testa un tratament aproape experimental cu celule stem, care nu este încă aprobat de Comisia de Sănătate din SUA. „Timpul trece în defavoarea sa, iar Cher este conștientă de faptul că nu mai are mult de trăit, însă nu vrea să facă publică situația disperată în care se află și se străduiește să mențină aparențele”, adaugă o cunoștință de-a sa. De fapt, diva și-a explicat prezența în Germania pe rețelele de socializare, unde a scris că a plecat în Europa „în interes de serviciu”.

Ultimele dorințe?

566 15 3Dacă atitudinea pe care o afișează diva este cât se poate de pozitivă, comportamentul acesteia îi dă de gol temerile. „Își pune viața în ordine, ceea ce nu e în sine un semnal de alarmă. Ceea ce i-a speriat însă pe toți membrii familiei sale este faptul că a început să-și împartă obiectele de valoare sentimentală sau materială cu cei din apropierea sa, își lasă moștenirea celor dragi”, susține o sursă. Mai mult de atât, actrița din „Moonstruck” caută să petreacă cât mai mult timp cu copilul său, transsexualul Chaz, dar și cu fostul său iubit, actorul Rob Camilletti, care reușește să-i ridice chiar și acum moralul. Nici mama sa, Georgia Holt (89 de ani), nu lipsește de pe lista persoanelor a căror companie o caută constant. „Acum, la sfârșitul vieții, Cher vrea ca fiul său Chaz să-și găsească fericirea în amor și să se așeze la casa lui. Ea vrea să participe la nunta lui înainte de a părăsi această lume”, declară, plin de emoție, un apropiat. Fie că este sau nu o ultimă dorință de-a vedetei, sperăm să se îndeplinească, la fel de mult cum ne dorim și ca diva să învingă încă o dată periculoasa infecție.

Virusul Epstein-Barr se manifestă ca orice răceală sau gripă, singura diferență e că nu are vindecare și simptomele revin la cel mai mic semn de slăbiciune al organismului. Nu se poate acționa asupra cauzei, ci doar asupra efectelor. Astfel, pe întreaga perioadă a apariției bolii, se recomandă odihnă, consumul crescut de lichide, alimentație ușoară și, evident, medicație pentru calmarea durerilor de cap, gât și pentru scăderea temperaturii corpului. Odată ce ați primit acest diagnostic, trebuie frecventat medicul specialist pentru a vă monitoriza starea sănătății și a decide dacă şi cât de mult au fost afectate organele interne

  • Legendara cântăreață și-a anulat concertele și a rărit drastic aparițiile publice

„Nu te vindeci niciodată de acest virus şi te lasă pur şi simplu fără vlagă“

566 15 4În 2008, vedeta se afla în mijlocul turneului său „Cher la Colosseum”, din Las Vegas, când a fost nevoită să anuleze opt spectacole după ce a fost diagnosticată cu virusul Epstein-Barr. „Eram bolnavă mai tot timpul și era cât pe ce să mor din cauza unei pneumonii. De fapt, nu te vindeci niciodată de acest virus și te lasă pur și simplu fără vlagă atunci când simptomele reapar”, spunea atunci diva. În 2013, Cher a fost din nou sfătuită de medici să nu mai urce pe scenă când starea sănătății sale a redevenit șubredă. Și, un an mai târziu, același lucru nefericit s-a întâmplat. Numai că, din 2014, superstarul n-a mai reușit să învingă infecția, luptându-se chiar și în acest moment cu efectele devastatoare ale virusului.