Main menu

header

529 12 1de Raluca Grințescu şi Daniel Alexandrescu

Genunchii sunt articulațiile pe care îngenuncheați, vă supuneți ierarhiei normale sau celei de deasupra, și care controlează mișcarea și direcția. Când mergeți, genunchii antrenează tot corpul în mișcare. Genunchii reflectă gradul de flexibilitate și au rolul de a amortiza șocul atunci când presiunea este prea mare. Reprezintă totodată gradul dumneavoastră de perseverență și de indecizie. Sunt afectați dacă vă devalorizați cu privire la fizicul sau la performanțele dumneavoastră sportive.

O rotulă sănătoasă înseamnă deschidere față de ceilalți

529 12 3Dacă aveți o dificultate în a plia genunchii, acest lucru indică o anumită rigiditate. Aceasta poate proveni din ego-ul dumneavoastră, care este foarte puternic. Vă este teamă că vă veți pierde libertatea. Un genunchi care se pliază ușor este un semn de modestie și de flexibilitate. Acest lucru indică faptul că vă este ușor să vă ascultați vocea interioară. Genunchii sunt necesari pentru a vă menține poziția socială și statutul. Genunchii sănătoși indică faptul că sunteți deschiși față de ceilalți și față de schimbări. Problemele cu oasele sau cu țesuturile moi sunt legate de un conflict interior puternic și implică abandonul ego-ului și orgoliului la un nivel mai profund. O afecțiune la genunchi indică dificultatea de a alege între individualitatea dumneavoastră (Eu) și cea a unui grup (Noi). Poate fi vorba despre relațiile dumneavoastră în cuplu, în familie, între prieteni, într-o organizație religioasă, socială sau politică sau între cele două principii - masculin și feminin.

Vă simțiți doborât sub povara responsabilităților

Când este afectat meniscul trăiți o dualitate interioară care vă face să fiți nervos și tensionat. Mă simt prins între două direcții. Vă agățați atât de mult de ceva, de cineva sau de ceea ce pot crede ceilalți despre dumneavoastră, încât acest lucru vă împiedică să avansați. Dislocarea unui genunchi indică faptul că vă simțiți dezechilibrați față de o persoană sau de o situație, iar genunchiul nu vă mai poate susține greutatea corpului. Un genunchi care joacă sau cedează indică şi cât de influențabili sunteți, dar și faptul că aveți puțină încredere și convingere. Oricare ar fi afecțiunea genunchilor, trebuie să vă întrebați față de cine sau față de ce aveți impresia că ați abdicat. Poate fi în fața unei autorități exterioare sau pur și simplu în fața vieții, deoarece aveți impresia că purtați o greutate foarte mare. Vă simțiți doborât sub povara responsabilităților și genunchii vor să flexeze în ciuda voinței dumneavoastră. Trebuie să vă asumați cuvintele și gesturile, dar acest lucru necesită uneori un efort. Poate trăiți un eșec legat de un vis pe care îl aveți sau față de o ambiție, și această situație vă face să îndoiți genunchii în semn de abdicare. Dacă genunchii vă pocnesc este posibil să aveți impresia că pocniți și dumneavoastră sau să vă fie teamă că vă veți rupe sub greutatea responsabilităților, a presiunii, a eforturilor etc. Deoarece sunteți perfecționist considerați acest lucru ca pe un eșec sau cel puțin sunteți dezamăgiți de propria persoană.

Emoțiile refulate cer să fie exprimate

În cazul în care apare bursita (inflamație a bursei seroase), care afectează mai ales călugării sau oamenii pentru care religia ocupă un loc important, este nevoie să vă întrebați ce conflict trăiți în legătură cu spiritualitatea dumneavoastră și care sunt implicațiile acestuia în viața dumneavoastră. Durerea pe care o simțiți de fiecare dată când îngenuncheați, de exemplu, pentru a vă ruga vă amintește de conflictul interior și de nevoia de a decide pentru voi înșivă ce vreți în viața dumneavoastră și de a face schimbările necesare. O astfel de situație poate duce chiar la o criză spirituală. Emoțiile pe care le-ați refulat cer să fie exprimate. Trebuie să vă poziționați față de un aspect legat de munca de acasă sau de la serviciu, care nu vă place și care vă deranjează, și să vedeți părțile bune ale acestuia. Vă este teamă că veți trăda pe cineva dacă vă puneți pe primul loc, dacă aveți grijă de dumneavoastră.

Ruptura de menisc arată că vă opuneți unei adaptări

Meniscurile sunt formate din fibre și din cartilagii, unul fiind la interiorul genunchiului, iar celălalt, la exterior. Ele asigură ajustarea corectă a oaselor, a căror suprafață articulară nu se poate adapta, fiind deci un suport. Dacă apare o ruptură de menisc înseamnă că vă opuneți unei adaptări, sunteți rigizi și nu vreți să vă supuneți situațiilor, celorlalți, autorităților etc. Poate apărea, de asemenea, o uzură permanentă. Genunchiul este legat de mișcările vieții, atunci când cedează meniscul înseamnă că preferați să rupeți ceva în loc să vă adaptați. O afecțiune a meniscului indică faptul că depindeți de ceilalți în unele situații, în loc să aveți încredere în dumneavoastră. Vă pliați exigențelor celorlalți. Sunteți tensionați, și cea mai mică tensiune neprevăzută vă afectează meniscurile. Aveți obiceiul de a fi conciliator, de a aranja lucrurile pentru ca să domnească armonia sau pentru ca disputele să se rezolve pe cale amiabilă. Dacă aveți în vedere că ați eșuat în acest rol de mediator, meniscurile vor reacționa. Lăsați deoparte rigiditatea și încercați să înțelegeți de ce vă încăpățânați atât de mult.

Vă folosiți picioarele pentru a sta pe pământ mai mult sau mai puţin ferm. Astfel, picioarele au legătură cu stabilitatea şi cu abilitatea de a sta vertical, cât şi cu umilinţa şi înţelegerea

Conştientizaţi care vă este potenţialul

Acceptați să fiți mai deschiși față de cei din jur și să vă schimbați felul de a fi în anumite aspecte. Aveți de învățat să mergeți în sensul curentului și să renunțați la vechile idei. Acceptați să îngenuncheați în fața cuiva sau a unei situații sau poate pur și simplu în fața vieții, în general, pentru a primi ajutor și a fi deschis față de o nouă realitate pe care nu o puteați vedea înainte, deoarece erați prizonier în propriul dumneavoastră univers. Aveți întregul potențial necesar pentru a accepta noi responsabilități. Dacă trăiți frustrare și culpabilitate, deoarece vă dați seama că vreți să aveți dreptate tot timpul și că dorința de a avea o mai mare putere pe plan social este nesătulă, opriți-vă și întrebați-vă care sunt adevăratele dumneavoastră valori înainte de a reveni la esențial și de a vă asculta din nou inima, în loc să lăsați rațiunea să decidă totul. Astfel vă acordați permisiunea de a vă renaște creativitatea și de a vă recăpăta intuiția, care știe ceea ce este mai bun pentru dumneavoastră. De acum înainte sunteți protejați de autoritatea dumneavoastră interioară. Acum aveți capacitatea de a vă mișca liber în orice situație! Acceptați să vă adaptați și să vă schimbaţi felul de a fi în anumite aspecte din viață. Deveniți tot mai flexibili în loc să forțați evenimentele sau persoanele. Conștientizați care este potențialul dumneavoastră, aveți tot mai multă încredere în viață, care vă oferă tot ceea ce trebuie. Vă puteți îndeplini toate aspirațiile ascultând de singura autoritate care există, vocea dumneavoastră interioară.