Main menu

header

801 23 1de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Celebritățile din toată lumea recunosc că au avut experiențe cutremurătoare, în urma cărora au descoperit forța credinței creștine. Indiferent că au fost atei sau de alte confesiuni, toți acești oameni celebri mărturisesc un numitor comun: revelația.

Gerard Depardieu „Împarte” duhovnicul cu președintele Putin

801 23 2Marele actor fancez Gerard Depardieu s-a convertit recent la ortodoxism, în cadrul unei ceremonii restrânse, la care au participat doar câteva zeci de persoane apropiate. Starul a devenit cetățean rus din 2013 și va avea același duhovnic ca președintele Vladimir Putin, pe părintele Tikhon Shevkunov. Botezul actorului a avut loc la o biserică ortodoxă rusă din Paris, Catedrala Alexander Nevsky. „În cântările solemne ale corului și rugăciunile credincioșilor participanți, Gerard Depardieu a fost stropit din abundență pe cap și pe corp cu apă sfințită, deși nu a fost complet scufundat, așa cum este este obiceiul”, au transmis reporterii publicației „Valeurs Actuelles”. Vedeta franceză își continuă astfel călătoria religioasă, știut fiind faptul că, de-a lungul timpului, s-a convertit la islam, budism, hinduism și, potrivit unor surse citate de presă, intenționează să treacă și la iudaism. Momentan, Depardieu a spus că a fost convins să se convertească la religia ortodoxă datorită legăturilor sale cu clerul ortodox și grație pasiunii pentru liturghia ortodoxă.

Chris Pratt: „Am rămas cu Fiul Domnului în suflet”

801 23 3În tinerețe, fostul președinte al SUA, George W. Bush, era un mare petrecăreț. De la un moment dat, însă, a decis să renunțe la viața plină de destrăbălare, stropită din belșug cu alcool, întrucât a primit o mare responsabilitate. „Cred că Dumnezeu vorbește prin mine. Altfel n-aș putea să-mi fac datoria”, spunea fostul lider de la Casa Albă. La rândul său, îndrăgitul actor Chris Pratt mărturisește că în adolescență a avut o întâlnire definitorie cu un străin. „Mi-a spus că Iisus i-ar fi transmis că eu aveam să fac lucruri importante în viață și am rămas cu Fiul Domnului în suflet de atunci”, explică actorul din „Gardienii Galaxiei”, care nu se sfiește să-și arate credința în public.

Jane Fonda: „Religia mi-a pus viața în ordine”

801 23 4Fostul „copil minune” al Hollywoodului, Mickey Rooney, devenea un fervent creștin în anii ’70. Actorul povestea că în timpul unei cine a văzut un înger apropiindu-se și spunându-i: „Toate apele murdare ale existenței mele s-au curățat atunci când mi-am dăruit viața lui Hristos”. De atunci, și viața lui Rooney s-a schimbat. La rândul său, Jane Fonda mărturisește că la vârsta de 60 de ani avea serioase probleme de alimentație și abia după ce și-a căpătat credința în Dumnezeu a reușit să-și pună ordine în viață. Marea actriță povestește despre felul în care a ajutat-o credința în cartea autobiografică „My Life So Far”. O altă personalitate publică ce vorbește deschis despre ceea ce trăiește de când este creștin este pilotul Jeff Gordon, recordman al erei moderne a curselor NASCAR.

Mr. T Şi-a donat toate bunurile

Actorul Gary Busey a suferit un accident de motocicletă în anul 1988 și a fost pe punctul de a-și pierde viața. De atunci crede cu tărie în Dumnezeu. „Sunt mândru să spun Hollywoodului că sunt creștin. Este pentru prima dată în viață când mă simt liber să fiu eu însumi”, spune starul. Și câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură, artistul Bob Dylan, pe numele său real Robert Allen Zimmerman, este un binecunoscut creștin practicant, la fel ca Mr. T. După ce uraganul Katrina a devastat New Orleans, actorul și-a donat toate bunurile, spunând că „în calitate de creștin, când am văzut oameni care își pierduseră pământul și agoniseala, am simțit că ar fi un păcat să continuu să port aur”.

George Foreman Un „greu” între preoți

801 23 5Unul dintre idolii tinerei generații, Jesse McCartney, a descoperit credința creștină și arată public această revelație, fiind văzut la diverse evenimente purtând mătănii. La rândul său, un „greu” al lumii sportului, campionul de box George Foreman, era cât pe ce să piară în urma unui meci din 1977. Imediat după acest episod, boxerul de top mondial a început să creadă cu putere în Dumnezeu și chiar a devenit preot, în Houston, Texas. Și celebrul MC Hammer, fost rege al hip-hop-ului, ale cărui piese sunt populare și astăzi, a adoptat credința creștină, iar Stephen Baldwin a fost atât de afectat de atentatele de la 11 septembrie 2001, încât a început să creadă în Dumnezeu.

Alice Cooper: „A crede este adevărata rebeliune”

Bono este un artist de top binecunoscut pentru faptul că pune credința la baza activismului prin care încearcă să facă lumea un loc mai bun. De altfel, emblematicul solist mărturisește că „dorește să se nască în spiritul credinței în fiecare zi”. O altă vedetă care a descoperit forța creștinismului este Alice Cooper. Starul a crescut într-un cămin mormon și a luptat o viață cu drogurile și cu alcoolul. Astăzi, excentrica vedetă afirmă că „a bea bere este simplu; a-ți face praf camera de hotel este simplu. A fi creștin este greu. A crede este adevărata rebeliune”.

Tom Hanks Un ortodox care merge la slujbă

P801 23 6opularul actor Chris Tucker este atât de fidel credinței sale creștine, încât își alege și rolurile cu mare atenție din această perspectivă, fiind binecunoscut refuzul starului de a juca în producția „Friday After Next”, din pricina convingerilor sale religioase. În același timp, legendarul Tom Hanks este unul dintre exponenții de top ai ortodoxismului. Actorul povestește, fără detalii, că a avut o experiență religioasă pe când era elev la liceu. „În primii zece ani de viață, predominantă a fost religia catolică. Apoi, mama mea vitregă a devenit mormonă, mătușa cu care am locuit mult timp era metodistă, iar prietenii mei erau, mai toți, evrei”, își amintește câștigătorul a două Premii Oscar. Hanks, care are cetățenia greacă, a devenit, cu decenii în urmă, creștin ortodox și merge la slujbă în mod regulat.

Chuck Norris este un creștin devotat, care susține introducerea învățăturilor biblice în programele școlare obligatorii și a scris câteva cărți cu conținut religios

Johnny Cash: „Mi-am încredinţat viaţa lui Dumnezeu“

Legenda muzicii country Johnny Cash a descoperit puterea credinței de a-l ține pe calea dreaptă după ce ani la rând s-a „rătăcit” pe drumul stupefiantelor. „Eram dependent de droguri. Detestam să mă mai și trezesc dimineața. Nu exista pace sau bucurie în viața mea. Apoi, într-o zi, din adâncul acestei neputințe mi-am încredințat viața lui Dumnezeu. Acum abia aștept să mă trezesc dimineața, să citesc din Biblie”, povestea Cash. Un caz mai special de vedetă internațională care crede cu putere este cel al Donnei Summer. Foarte credincioasă în anii tinereții, dat fiind faptul că era crescută într-o familie catolică, Donna a intrat în vârtejul celebrității și a renunțat la credința în Dumnezeu, în vâltoarea faimei sale mondiale din anii ’70. Apoi, la începutul anilor ’80, deși la fel de celebră, artista și-a regăsit valorile creștine, pe care nu le-a mai părăsit niciodată.