Main menu

header

556 22 1de Carmen Ciripoiu

Într-o lume în care bunătatea de Crăciun riscă să devină o consolare amăgitoare pentru lipsa de speranţă şi altruism din tot restul anului, naşterea lui Iisus Hristos aduce de multe ori cu sine şi lucruri ieşite din comun, dar cât se poate de reale. Minunile Crăciunului care ne dezmorţesc cele mai intime gânduri şi sentimente, miracole care schimbă oamenii nu pentru moment, ci în profunzime, pentru tot restul vieţii. Dacă-i vom da Crăciunului voie să rămână cu noi şi dincolo de decembrie, el ne va da înţelepciunea de a schimba gustul lumii şi de a duce mai departe lumina în locurile cel mai umbrite de tristeţe.

A înviat din morţi

Se spune că de Crăciun şi cele mai aprige dorinţe se îndeplinesc. Mulţi afirmă că nu au avut parte de asemenea noroc, dar există şi persoane care au trăit experienţe extraordinare. Ce îi deosebeşte? Credinţa. Cu câţiva ani în urmă, mai precis în anul 2010, o întâmplare i-a uimit pe toţi medicii unui spital din SUA. O femeie, pe nume Tracy Hermanstorfer, fusese programată să nască exact în Ajunul Crăciunului. Dar ceva incredibil s-a întâmplat. Dintr-un motiv pe care nimeni nu l-a putut explica, inima mamei a încetat să bată. Disperaţi, doctorii i-au făcut operaţie de cezariană, sperând să salveze măcar micuţul. Din nefericire, copilul nu avea puls, iar pielea era pământie. Învinşi, medicii au anunţat familia tinerei de tragedie, dar la foarte scurt timp, pruncul a început să plângă, iar mama şi-a revenit ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Un miracol de Crăciun pentru care nici în ziua de astăzi cei din maternitatea spitalului din Colorado nu găsesc vreo explicaţie.

S-a aruncat de la etaj, dar a supravieţuit

În acelaşi an, Naşterea Domnului i-a schimbat viaţa şi unui tânăr din New York, care a decis să-şi pună capăt zilelor chiar în ziua de Crăciun. Convins de gestul său, acesta s-a aruncat pe geam de la etajul nouă al unui bloc, dar… a căzut pe un morman de gunoaie. Deşi deşeurile trebuia să fie ridicate atunci când bărbatul a decis să-şi ia viaţa, maşina de colectări a întârziat câteva zile, din cauza unei furtuni, iar sacii de gunoi ajunseseră să fie înalţi de câţiva metri. Un lucru incredibil i s-a întâmplat şi unui tânăr din SUA care s-a trezit din morţi chiar înainte de a fi deconectat de la aparatele care îl ţineau în viaţă. Era Ajunul Crăciunului… Băiatul fusese victima unui accident rutier şi suferise leziuni grave ale creierului, aşa încât medicii nu mai aveau nicio soluţie. Mai mult, familia tânărului dorea să doneze organele acestuia. Dar minunea s-a petrecut şi, în pofida faptului că acum vorbeşte şi se mişcă însă cu dificultate, se pare că are toate şansele să redevină un om normal.

Micuţul cu două vieţi

556 22 2Un bebeluş din Rusia a sfidat moartea de două ori după ce maşina în care se afla a fost implicată într-un accident. Copilul se afla pe bancheta din spate în momentul în care vehiculul a alunecat pe şoseaua îngheţată şi s-a ciocnit de un tir. Multe dintre lucrurile din portbagaj, inclusiv copilul în vârstă de doar 1 an, au sărit din maşină şi au făcut impact cu asfaltul. În clipa următoare, un al doilea tir a trecut la o foarte mică distanţă de copil, fără să îl atingă. Când părinţii au luat-o în braţe pe fetiţă, au rămas uimiţi constatând că aceasta nu are nicio rană majoră. Să fie o simplă coincidenţă sau darul Domnului de Crăciun? O altă mărturie a faptului că de Crăciun se întâmplă miracole este revederea dintre un tată, soldat american pe front, şi fiica sa. De Sărbători, micuţa a primit un cadou inedit, ambalat frumos într-o cutie mare. După ce a realizat că ea este destinatarul, fetiţa a rămas mută de uimire când a desfăcut cadoul: era tatăl ei întors din armată.

Povestea copilului român care a uimit o lume întreagă

Unele cazuri aproape fatale rămân un mister chiar şi pentru ştiinţa medicală, readucând în atenţia medicilor puterea miracolului. În anul 2011, în apropierea Sfântului Nicolae, un băieţel român, pe nume Caleb Teodorescu, care locuieşte în SUA, a supravieţuit 40 de minute după ce a căzut într-o piscină plină cu apă. Când copilul a fost găsit de mama sa nu mai prezenta niciun semn vital, dar şi-a revenit complet după ce medicii i-au indus o hipotermie terapeutică, pentru a evita leziuni serioase la creier. Chiar şi aşa, doctorii erau convinşi că băieţelul va rămâne cu sechele pentru tot restul vieţii, dar la o săptămână de la internare, Caleb a ieşit din spital… pe tricicletă. De un alt miracol de Crăciun au avut parte şi doi tineri care s-au chinuit timp de 11 ani să aibă un copil. Micuţul a venit pe lume cu nouă săptămâni mai devreme, şi cum părinţii au fost luaţi prin surprindere, bebeluşul s-a născut prematur acasă. Pentru că acesta nu dădea niciun semn de viaţă, tatăl a sunat la Urgenţă, de unde i s-au dat indicaţii pentru efectuarea respiraţiei artificiale. Şi minunea s-a întâmplat. Şi în acest moment mama băieţelului spune că aceasta este cea mai mare minune pe care Domnul i-a oferi-o de Crăciun, ca răsplată a rugăciunilor sale.

Camera care plânge

Pentru George şi Lina Tanous, anul 2006 a fost, poate, cel mai greu an din viețile lor și au trecut prin cea mai mare tragedie: în octombrie, cei doi și-au înmormântat fiul de doar 17 ani, Mike, care și-a pierdut viața într-un accident de mașină. N-a trecut mult de la tragedie, și în reședința familiei s-a petrecut un lucru incredibil. Pe pereții dormitorului lui Mike se scurgea o substanță uleioasă. Apoi, cu câteva zile înainte de Crăciun, aceeași substanță a început să curgă dintr-o fotografie de-a adolescentului, mai exact din ochii acestuia. Ca o dovadă că el nu i-a uitat…