Main menu

header

   Într-una dintre zilele mohorâte de toamnă ale lunii septembrie am primit pe adresa revistei o scrisoare electronică de la o tânără care ne cerea ajutorul. Povestea Marianei Dănilă este una cutremurătoare. La vârsta de 5 ani a avut un accident groaznic, care i-a marcat întreaga viaţă. Tânăra a căzut într-un recipient cu apă fiartă şi a rămas mutilată la faţă!

  Un dosar medical gros cât un roman
  În urma accidentului, Mariana a rămas cu cicatrice pe întreaga faţă, fără păr pe jumătate de cap şi nu mai are o ureche. Drama ei nu s-a oprit însă aici. În 2001 a suferit un blocaj renal, în 2002 a avut o deplasare la coloană, iar în 2003 s-a îmbolnăvit de ulcer duodenal pe sistem nervos. Din cauza ulcerului duodenal, Mariana face în fiecare an crize şi este nevoită să se interneze de foarte multe ori şi să urmeze diferite tratamente. Nici anul 2004 nu a fost unul fără vizite la spital, ea trebuind să se opereze de apendicită. Anul 2005 a debutat cu alt „cadou”, nişte crize puternice la stomac.
  În urma investigaţiilor medicale s-a descoperit că Mariana are şi ficatul mărit. A fost nevoită să se interneze de şase ori în trei luni! În 2007, Mariana a sesizat că ceva nu este în regulă cu sânii săi, iar după vizita la medic a aflat că i-a apărut un nodul cu diametru de trei centimetri, ea fiind nevoită să se opereze.

  Are în grijă doi fraţi minori
  Depăşind aproape toate problemele pe care le-a întâmpinat în timpul vieţii, Mariana mai are o singură dorinţă: de a-şi face câteva operaţii estetice la faţă. „Costul operaţiilor este destul de mare şi depăşeşte cu mult limita câştigurilor mele, deoarece lucrez la un chioşc de ziare şi câştig foarte puţin.
  Îi rog pe cititorii revistei să mă ajute şi pe mine cu o sumă cât de mică, deoarece familia mea nu are posibilităţi financiare, plus că trebuie să am grijă şi de cei doi fraţi ai mei minori. Îmi doresc din tot sufletul să arăt mai bine, m-am săturat să se uite ciudat lumea pe stradă la mine, unele persoane chiar râd, iar din cauza aspectului sunt refuzată la un loc de muncă mai bine plătit. Nu vreau să fiu tratată pentru tot restul vieţii ca o fiinţă ciudată”.
Cristina Voicilă

Banca Transilvania Crângaşi Titular cont: Dănilă Mariana  Cont Lei: RO66BTRL04601201K85771 BRD Crângaşi Titular cont: Dumitrescu Adrian Cont Euro: RO37BRDE410SV09487614100