Main menu

header

 

de Raluca Dubăşaru,
parapsiholog

Vă simţiţi epuizaţi, neîmpliniţi, nefericiţi? Dar cine nu se simte, mai ales în vremurile noastre, veţi zice... E adevărat, dar, dacă pe deasupra vi se întâmplă lucruri ciudate acasă, pe stradă, la serviciu, atunci e posibil să vorbim despre o persoană sau o locaţie bântuită. Chiar dacă unora li se poate părea SF, e cât se poate de adevărat. Altfel, de unde credeţi că se nasc toate poveştile de groază din jurul focului de tabără?

Vise ciudate, lucruri care trosnesc, uşi ce se deschid singure
Fiecare poveste e unică, aşa că şi semnele care duc către subiectul nostru pot fi dintre cele mai diverse. Uneori apar vise stranii, care vă tulbură somnul, alteori observaţi că dispar lucruri din casă, lucruri care, după câteva zile, reapar în acelaşi loc unde le-aţi văzut ultima oară, deşi le-aţi căutat acolo de un milion de ori, singur/ă sau cu cineva din familie. Ba, şi mai rău, există situaţii în care tablourile se mişcă pe pereţi - deşi afară nu e cutremur, când uşile dulapurilor se deschid singure, cazuri foarte frecvente în care mobila trosneşte din toate încheieturile sau, mai rar, se poate întâmpla ca paharul din care beţi să vi se spargă în faţă în timp ce vă uitaţi la el, fără să-l fi atins nimeni. Cam ciudat, nu? Aşa s-ar părea, dar sunt lucruri care se întâmplă indiferent de voia noastră.

Case şi persoane bântuite
De regulă, începutul e mai uşor, adică semnele de care vă vorbesc sunt extrem de subtile la început, pentru ca, pe măsură ce ne obişnuim cu ele şi ne spunem că fac parte din normalitate, să ia amploare mai mult şi mai mult, şi mai mult. Şi-atunci fiţi sigur că ceva vă urmăreşte, că vorbim despre un loc sau despre o persoană bântuită, un loc în care există spirite care nu şi-au găsit pacea şi liniştea şi nu au plecat în Lumină. Au rămas captive în această zonă de vibraţie joasă, având încă nevoi sau treburi nerezolvate în timpul vieţii. Fiind de natură imaterială, nu şi le pot satisface sau rezolva singure, de aceea de cele mai multe ori ajung să se manifeste în acest fel pentru a atrage atenţia, pentru a cere ajutor. În general, nu trebuie să vă temeţi. Dacă vă ştiţi cu conştiinţa împăcată nu au de ce să vă facă rău. Însă e important să luaţi măsuri. De exemplu, o dată ce vă mutaţi într-o casă e bine să ştiţi tot istoricul ei, să o curăţaţi şi să o umpleţi de energie pozitivă, fiindcă ea poate fi bântuită, iar lucrul ăsta nu vă poate face decât rău. Unii oameni încep să se teamă de întuneric din cauza scârţâitului mobilei care se aude la miezul nopţii, alţii nu pot dormi într-o anumită cameră, şi aşa mai departe. Iar, cu timpul, aceste probleme şi temeri neexteriorizate şi nerezolvate nu pot duce decât la alte probleme. Uneori e vorba despre probleme personale, alteori despre sănătate.

Când mobila ia foc din senin…
Dacă tot nu v-aţi convins despre ce vorbesc, am să vă dau un exemplu concret, unul dintre multele pe care le-am trăit pe pielea mea. Se întâmpla cu mulţi ani în urmă, pe când eram în delegaţie într-un orăşel din ţară. Gazdele mele, nişte cunoştinţe vechi, m-au cazat cu drag la ele acasă, dar în acelaşi timp m-au avertizat că dormitorul în care voi sta peste noapte nu e locuit de fel, pentru că acolo se întâmplă lucruri stranii. Fără niciun factor obiectiv, în încăperea respectivă mobila lua foc din când în când, iar urmele se puteau observa clar pe rafturile bibliotecii, pe măsuţa unde odată a stat un televizor sau pe canapea. Îmi amintesc ca şi cum ar fi fost ieri: erau urme circulare de arsură, uniforme, de aceeaşi formă şi culoare. Gazdele ştiau, în sinea lor, că acolo se petrece ceva ciudat, dar nu îndrăzneau să recunoască. Aşa că eu, rămasă singură în dormitor, am procedat la analiza acestui caz pe cont propriu. Ca o paranteză, asta poate face oricine are o ansă, dar când e vorba despre cazuri mai grave e nevoie totuşi de flerul unui parapsiholog, care să poată trece graniţa dincolo şi să descopere problema.

… un spirit se „piteşte” într-o glastră
Aşadar, în urma cercetărilor am constatat că în acea încăpere rămăsese un spirit din categoria celor „neliniştite”, un spirit care încerca să atragă atenţia, care cerea ajutor. Mai mult, prin metode radiestezice am putut „detecta” spiritul respectiv, care era prezent în cameră şi „locuia” într-o glastră, pe un raft al bibliotecii. Analizând în continuare cazul, a reieşit că spiritul era al unei fete care murise într-un incendiu în cartierul de case care existase acolo înainte de construirea blocului cu pricina, unde eram cazată eu.

Mărturiile, cheia ce rezolvă misterul

Ştiind că oamenii, în general, sunt neîncrezători, nu le-am spus toată versiunea mea acelor cunoştinţe, ci le-am îndrumat să facă propria cercetare. Doar i-am întărâtat să răscolească trecutul, să vadă dacă nu cumva a fost vreun incendiu în zonă în trecut. Şi... surpriză! Un preot bătrân care slujea la biserica din cartier şi-a amintit de grozăvia incendiului care avusese loc cu ani buni în urmă, incendiu în care murise o fată. Mergând mai departe cu analiza, am recomandat proprietarilor să dea apă de pomană pentru spiritul acelei fete. De ce apă? Fiindcă ea stinge focul, nu? După aceea a mai urmat o sfinţire a casei, şi toate problemele acelei familii au dispărut ca prin minune.
În concluzie, fiecare om are problemele sale: unele de sănătate, altele de viaţă, de iubire, dar toate se rezolvă, chiar dacă unele mai uşor, iar altele mai greu. Şi asta pentru că LUMINA va birui întotdeauna în vieţile noastre.