Main menu

header

de Andrei Dicu

Se tot vorbeşte în ultima vreme despre conducătorii din umbră ai lumii. A apărut şi o teorie, potrivit căreia, viaţa de pe „Planeta albastră” ar fi dirijată de o civilizaţie extraterestră. Se pare însă că „regizorii” vieţii pământene sunt totuşi oameni ca şi noi. Sau aproape „ca şi noi”, pentru că ei dispun de „butoane” invizibile.

27 ianuarie, data „Impactului X”
Vreţi să aflaţi când vom scăpa de criza economică, unde va avea loc următorul atac terorist de proporţii, cine va câştiga următorul Campionat Mondial de fotbal sau cine va fi viitorul preşedinte al României? Nimic mai simplu… Trimiteţi o scrisoare la CIA sau la FBI, iar Scully şi Mulder vă vor răspunde imediat. Lăsând gluma, povestea capătă nuanţe reale şi situaţia devine cinică. În ultimii ani au apărut în presa americană ştiri referitoare la descoperirea unui vortex spaţio-temporal în Antarctica. Fiziciana americană Mariann McLein a relatat că, în data de 27 ianuarie, a observat un vârtej de ceaţă cenuşiu în apropierea Polului Sud, dar a considerat fenomenul drept un vortex caracteristic furtunilor de la Polul Sud. Totuşi, vârtejul a rămas staţionar, iar forma a rămas neschimbată, fapt ce a sporit curiozitatea savantei. Şi cum se întâmplă peste tot în lume, doamna a raportat… mai sus. Imediat, s-a decis cercetarea fenomenului şi a fost lansat un balon meteorologic, echipat cu tehnologie de măsurare a vitezei vântului, a temperaturii şi a umidităţii. Balonul s-a ridicat imediat şi a dispărut brusc în ceaţă. După ce a fost readus la sol cu ajutorul corzilor de care a fost prins, ceasul indica ziua de 27 ianuarie 1965, dată situată în timp cu 30 de ani în urmă…

Un cimpanzeu pentru liniştea noastră
Imediat au intrat pe fir armata, CIA şi FBI, iar locul cu pricina a fost declarat „Zonă de Impact X”. Experimentul a fost repetat, cu tehnologie superioară, iar la bordul dirijabilului a fost urcat un cimpanzeu. La revenirea la sol, ceasul indica, la fel, o dată aflată cu 30 de ani în urmă, iar cimpanzeul cu pricina era viu şi nevătămat. Straniul fenomen a fost denumit „Poarta Temporală” şi a fost raportat la Casa Albă. Din acel moment, mass-media americană n-a mai produs nicio ştire referitoare la minunea din Antarctica. Savanţii au presupus că acel vârtej de deasupra Polului Sud era de fapt un tunel al timpului, care facilita trecerea în alte dimensiuni temporale. De asemenea, au existat voci care susţineau că FBI şi CIA au demarat în secret programe de cercetare a posibilităţilor de realizare a călătoriilor în timp, dar nu a existat nicio confirmare oficială.

Ruşii intră pe fir
Cum în spionajul modern niciun secret nu rezistă mai mult de câteva minute, au intrat pe fir serviciile secrete ruseşti. Încă din anii ’70, savanţii sovietici studiau potenţialul „neconvenţional” al zonei, iar mass-media relatase o serie de fenomene OZN în zonă. Ei bine, în ianuarie 2001, cercetătorii ruşi de la baza Vostok din Antarctica au sesizat o anomalie magnetică puternică în acea zonă, cronometrele li s-au dat peste cap, iar locaţia a fost cuprinsă de un incendiu, ale cărui cauze au rămas inexplicabile.

O emisiune transmisă de CBS aruncă bomba
Păşim prin… culoarul timpului şi ajungem în anul de graţie 2010. Invitat la o emisiune găzduită de postul CBS, cercetătorul american Donald Roysson a declarat că, încă de acum 20 de ani, forţele armate ale SUA studiau posibilitatea unor teleportări, de data aceasta nu în trecut, ci în… viitor. Mai mult, ruşii şi americanii ar fi renunţat la concurenţă, cel puţin de faţadă, şi ar fi dezvoltat un proiect comun, care le-ar fi permis să gestioneze în mare măsură cursul istoriei. Imediat, au apărut dezminţiri din partea SUA. Unde nu e foc nu iese fum, nu-i aşa? Abili, ruşii au tăcut… Se pare că ambele ţări ar fi trimis dispozitive şi echipamente de înaltă tehnologie, precum gigantica maşină sfredelitoare americană „Subterrene”, alimentată cu energie nucleară. „Subterrene” este un utilaj capabil să efectueze călătorii subpământene şi poate fora în toate rocile dure sau perfora orice strat de gheaţă, oricât de gros. De aici, o altă întrebare a dat fiori: Oare, nu cumva, înăuntrul Terrei există un Univers paralel? De altfel, de-a lungul vremii, şi oamenii de ştiinţă români, în frunte cu generalul Emil Străinu, au discutat aprig pe această temă. Curiozitatea ziariştilor americani a fost însă şi mai mare, iar acest lucru i-a costat. O echipă tv a unui post californian a pornit, în noiembrie 2002, către această destinaţie, dar imediat a dispărut, învăluită în mister. Ulterior, forţele Marinei Americane au descoperit o înregistrare video care se pare că ar fi aparţinut echipei. Filmul confirma prezenţa unui artefact uriaş, aflat sub gheaţă, un fel de maşinărie preistorică, posibil de origine extraterestră. Asistăm, oare, la o păcăleală, la un nou caz Roswell?

Evenimente care n-au fost întâmplătoare
Din nefericire, se pare că nu. Inclusiv prestigiosul cotidian New York Times a speculat pe marginea acestor fapte. Cu ajutorul acelui artifact găsit sub gheaţă, americanii şi camarazii lor ruşi ar încerca să efectueze o serie se „salturi” în timp şi în spaţiu, cu scopul de a ne „programa” viitorul, de a deveni, practic, „regizorii” planetari. Astfel, întreaga omenire ar deveni un robot gigant, ale cărui mişcări sunt planificate, iar viaţa noastră nu este altceva decât o completă dezinformare, o iluzie. Bolile, războaiele, crizele bancare, totul ar fi programat… Şi pentru că, într-adevăr, gluma s-a îngroşat, în urmă cu trei ani, fostul preşedinte al Parlamentului francez, Nicole Fontaine, a avut o ieşire publică şocantă: „Dacă armata americană a construit ceva la Polul Sud, atunci ea violează Tratatul internaţional privind Antarctica. Dacă nu, trebuie să vedem despre ce descoperire este vorba. Însă, Pentagonul trebuie să dezvăluie public ceea ce ascunde”. Şi totuşi, n-am fost încă martorii unor dezvăluiri incendiare, dar au existat teorii potrivit cărora războaiele din Golf, criza din Egipt sau chiar descoperirea „Particulei lui Dumnezeu” n-au fost întâmplătoare.

Americanii au încercat muşamalizarea cazului

Informaţia privind fenomenele din Antarctica a fost rapid cenzurată de armata SUA, dar s-a aflat că americanii începuseră de mult, în secret, excavarea cu dispozitive supertehnologice la locul cu pricina, iar în Antarctica fuseseră înfiinţate două baze ultrasecrete de cercetare a fenomenelor paranormale. Încă din 1995, oamenii de ştiinţă britanici şi americani, care studiau starea vremii în cadrul unui proiect comun, au făcut o descoperire magică.

• O echipă tv din California a pornit în misiune în noiembrie 2002 către această destinaţie, dar a dispărut fără urmă.

„Dacă armata americană a construit ceva la Polul Sud, atunci ea violează Tratatul internaţional privind Antarctica. Dacă nu, trebuie să vedem despre ce descoperire este vorba. Însă, Pentagonul trebuie să dezvăluie public ceea ce ascunde“ (Nicole Fontaine)