Main menu

header

825 17 1de Silviu Ghering şi Sorin Dumitrescu

Aproape toate filmele din seria „Trăind printre demoni” („The Conjuring”) s-au bucurat de un succes neașteptat de mare. Au fost realizate 7, bine corelate între ele, încât alcătuiesc un întreg univers cinematografic. Paranormal. Unul asemănător celui creat de Marvel sau similar cu seria „Star Wars”. Dar, spre deosebire de acestea, inspirat din fapte reale.

Totul a început în anii ’60, cu cazuri adevărate de... bântuire!

Povestea seriei începe cu destinul cuplului Lorraine și Ed Warren, care investighează activități paranormale în anii ’60, asociați cu cazuri importante de... bântuire! Filmul este inspirat din faptele adevărate ale corespondenților celor doi din realitate. Rapoartele lor au inspirat cartea „Amityville” („The Amityville Horror”), din 1977, după care s-a făcut alt film paranormal, cu același nume, în 2005. Primul film din seria „Trăind printre demoni” (2013) și al doilea (2016) sunt inspirate din relatările și experiențele terifiante reale prin care au trecut Ed și Lorraine. Celelalte filme, însă, servesc ca povești explicative și „de susținere” despre originea entităților demonice care au bântuit cuplul Warren.

„The Conjuring”, spiritele întunecate printre noi

Lorraine și Ed Warren sunt chemați de familia Perron, terorizată de prezența unor spirite întunecate la ferma lor. Forțați să înfrunte puternicul demon, cei doi au de-a face cu cel mai terifiant caz din cariera lor. Bazat pe o poveste adevărată, prima serie „The Conjuring” îi aduce în rolurile principale pe Vera Farmiga (Lorraine Warren), Patrick Wilson (Ed Warren), Ron Livingston (Roger Perron) și Lili Taylor (Carolyn Perron).

„The Cojuring 2”, viziune sau realitate? Lorraine Warren este terifiată...

Lorraine și Ed Warren (aceiași Vera Farmiga și Patrick Wilson) trec în revistă crimele de la Amityville pentru a stabili dacă prezențe demonice au fost cu adevărat responsabile de influențarea lui Ronald DeFeo de a-și ucide familia în 13 noiembrie 1974. În timpul unei ședințe, Lorraine este atrasă într-o viziune unde retrăiește crimele, dar descoperă apoi o figură demonică și pe Ed... tras în țeapă! Ed se străduiește și, cu greutate, o scoate pe Lorraine din starea de şoc. În anul 1977, familia Hodgson din Londra începe să observe întâmplări stranii în casa lor. Janet, mezina familiei, merge în somn și conversează în vis ca fiind două persoane diferite. Toți copiii din casă și mama lor, Peggy, sunt martorii unor evenimente paranormale care îi determină să ceară ajutor specializat. Pe măsură ce Janet începe să prezinte tot mai multe semne de posedare demonică, soții Warren sunt solicitați să vină și să asiste biserica locală în cercetare. Lorraine, înspăimântată de viziunea pe care a avut-o cu moartea brutală a soțului ei, nu vrea să se implice în acest caz, dar în cele din urmă se lasă convinsă și pleacă amândoi la Londra... Nu este recomandat să lăsați copii să vadă acest film.

Universul cinematic „Conjuring“ s-a „născut” în 2013, când a fost lansat primul film și a generat la nivel internațional 480 de milioane de dolari la box office

Ordinea în care trebuie să vedeţi filmele

1. Călugărița: Misterul de la mănăstire („The Nun”, 2018)

2. Annabelle 2 („Annabelle: Creation”, 2017)

3. Annabelle (2014)

4. Trăind printre demoni („The Conjuring”, 2013)

5. Annabelle 3 („Annabelle Comes Home”, 2019)

6. Trăind printre demoni 2 („The Conjuring 2”, 2016)

7. Trăind printre demoni 3: Diavolul m-a pus s-o fac („The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It”, premiera în România în 6 iunie 2021)