Main menu

header

675 17 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Lumea este obsedată de misterele viitorului de când există. Din multitudinea de profeții lansate de-a lungul timpului se remarcă povestea stranie a unui jurnal ținut de un profesor elvețian, care, în timpul unei come îndelungate, s-a trezit în anul 3906.

Manuscris păstrat secret de masoni

În 1921, Paul Amadeus Dienach, un profesor elvețian de limbă germană cu o sănătate foarte fragilă, care suferea de o formă rară de encefalită, cădea într-o comă profundă, care a ținut un an. În acest răstimp a „alunecat” în viitor, mai precis în anul 3906, intrând în corpul unui pământean al acelui timp. La trezirea din comă, profesorul, ajuns înapoi în timpul său, și-a dat seama că nu mai are mult de trăit și a scris tot ce a experimentat pe durata ciudatei reîncarnări. Cu puțin înainte de a muri, Dienach, care nu era scriitor, a înmânat însemnările unui student preferat, George Papachatzis, mai târziu devenit profesor de renume la Universitatea Panteion, din Grecia. Manuscrisul a circulat printre membrii Lojei Masonice din Atena, iar în 1972, după dispute aprige, profesorul, ajuns unul dintre reformatorii sistemului Dreptului din țara sa, a decis să publice în limba greacă manuscrisul lui Dienach, considerându-l o moștenire de valoare universală. Dar gestul a avut consecințe cumplite: Papachatzis și-a pierdut slujba, a fost ostracizat de Biserică, iar puținele copii ale jurnalului au dispărut aproape în totalitate.

Apare Homo Occidantalis Novus

675 17 2Jurnalul lui Dienach, considerat printre masonii greci un profet al timpurilor moderne, detaliază istoria omenirii până în jurul anului 4000, prevăzând episoade pe care nu avea de unde să le știe cu aproape un secol în urmă, cum ar fi Al Doilea Război Mondial, suprapopularea Terrei, globalizarea, noile sisteme de guvernare sau tentativele de colonizare a planetei Marte. După ce timp de multe decenii doar câțiva privilegiați au avut ocazia de a cunoaște aceste însemnări de importanță majoră, astăzi, grație cărții „Cronicile viitorului”, oricine poate ști ce s-a întâmplat cu Dienach în timpul reîncarnării sale și al translației conștiinței profesorului în corpul unui anume Andrew Northam, în ultimul secol al mileniului patru. Potrivit jurnalului, oamenii din acel timp și-au dat seama că aveau în față o conștiință venită din trecut și i-au prezentat lui Northam în detaliu ce se va întâmpla cu omenirea începând cu secolul al XXI-lea. Astfel, pe parcursul mileniului trei urmează să apară o nouă specie de oameni, Homo Occidantalis Novus, care îi va înlocui pe Homo Sapiens.

Colonizarea planetei Marte și lumea condusă de oameni de știință

Așadar, ce urmează în mileniul trei, după profețiile însemnate de Dienach la trezirea din coma care îl transportase în viitor? Până în 2300, lumea se va lupta cu problemele suprapopulării, cu distrugerea ecologică a mediului, cu inechitățile economice, cu sistemul monetar, cu lipsa de nutriție adecvată pentru toți oamenii și cu războaie locale. Între timp, în jurul anului 2200, este colonizată Planeta Roșie, dar un dezastru natural din 2265 îi ucide pe toți cei 20 de milioane de oameni de pe Marte. În 2309 este prezis un nou război mondial, care distruge o mare parte din omenire. Spre sfârșitul acelui secol, mai precis în 2396, Dienach notează că urmează stabilirea definitivă a unui Parlament global pe Pământ şi a unui singur Guvern planetar. Schimbările în viața oamenilor sunt majore, întrucât lumea este condusă de oameni de știință, ingineri şi tehnocraţi. Banii nu mai există, resursele planetare sunt redistribuite echitabil, fiind astfel suficiente pentru toți. Până și problemele ecologice își vor fi găsit rezolvare. Intrarea în această nouă eră duce și la renumerotarea anilor, cu 2396 ca anul 1 n.e.

Dispariția proprietății private, abundență și hiperintuiţie

Până spre anul 3400 se înregistrează o epocă în care popoarele se opun, secol după secol, guvernării planetare. Conștiințele naționale persistă și este nevoie de sute de ani pentru a se dezvolta o conștiință planetară. Inechitatea și polarizarea socială doar s-au atenuat, nu au dispărut complet, și asta creează tensiuni care le completează pe cele de leadership politic. Dar în 3382 oamenii dobândesc o nouă abilitate spirituală, numită în jurnalul lui Dienach hiperintuiţie. Devine posibil un acces direct la „marea lumină spirituală” cu puteri creatoare extrem de puternice. De asemenea, apare o mutație majoră a creierului uman. Ca urmare, se instalează o nouă epocă de lumină pentru omenire, care este guvernată de „creatori universali”, personalități care combină simultan calitățile și abilitățile de filosof, artist, om de știință, mistic etc. Totul în societate este gratuit, proprietatea privată a dispărut, iar reperul succesului nu mai este avuția, ci evoluția spirituală a fiecărui individ. În acest timp al iluminării, oamenii lucrează doar doi ani, există abundență de produse pentru un trai decent, iar criminalitatea este aproape inexistentă.

„Aceasta e istoria viitorului nostru“ barnesandnoble.com

„Cartea conţine informaţie revoluţionară“

La câteva decenii după moartea lui Papachatzis, Achilleas Syrigos a redescoperit această carte, a pus-o la punct și a republicat-o. Astăzi, uimitoarele și controversatele profeții care poartă numele de „Cronicile viitorului” sunt vândute și promovate, ca volum bestseller, de librării dintre cele mai renumite. „Am încercat să mențin intactă esența acestor însemnări, care mi-au schimbat complet perspectiva asupra vieții. Scopul meu este să fac accesibilă tuturor experiența lui Dienach, care a fost reală, iar cartea conține informație revoluționară, care are potențialul de a modifica radical percepția pe care o avem asupra lumii și a omenirii”, arată Syrigos.