Main menu

header

665 17 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Căsătoria este un angajament afectiv pe termen lung între doi oameni care urmează să se dedice unul altuia. Dar câteva dintre cele mai uimitoare cazuri pot demonstra că partenerul ideal poate fi și... un obiect. Cel puțin așa afirmă cei care s-au cununat „la bine și la greu” cu depozite, cu păpuși sau cu avioane.

Cină cu roata mare

665 17 2În 2015, Linda Ducharme devenea celebră prin intermediul unei emisiuni de televiziune care îi prezenta strania iubire cu o roată mare, de carnaval. S-au „întâlnit” în 1982, iar femeia a numit imediat roata Bruce și a decis că este partenerul ideal. Nu consideră că este dezaxată sau că pasiunea sa este anormală și a vrut să demonstreze acest lucru: după decenii de „dating”, a jurat să fie alături de Bruce prin toate încercările vieții. Așa a și făcut: când roata a fost demolată de o furtună violentă, Linda a cheltuit 100.000 de dolari ca să repare iubirea vieții. „Relația noastră nu este diferită de a altor cupluri. Petrecem timp împreună și chiar luăm cina la lumina lumânărilor”, povestește Linda, care înainte de a se îndrăgosti de Bruce a „ieșit” cu un tren și cu un avion.

Păpușa mireasă a lui Zheng

665 17 3A găsi o soție în China nu este treabă ușoară, întrucât dorința familiilor de a avea băieți a făcut să nu mai fie de găsit tinere de sex feminin. Presat de familie să se însoare, inginerul Zheng Jiajia, în vârstă de 31 de ani, nu și-a aflat perechea, în schimb a creat o păpușă-robot și s-a însurat cu aceasta. Pe nume Yingying, păpușa a devenit mireasa lui Zheng după câteva luni de întâlniri romantice. Toată familia a fost prezentă la ceremonie, iar Zheng o va perfecționa pe Yingying să fie suficient de independentă încât să facă treburi casnice. Și taiwanezul Chang His-hsum s-a căsătorit cu o păpușă Barbie, dar din cu totul alte motive. Din cauza opoziției familiei, prima sa iubită s-a sinucis. Ulterior, bărbatul s-a căsătorit, dar soția sa simțea că spiritul decedatei nu era liniștit, așa că s-a organizat o ceremonie la care păpușa a fost îmbrăcată în mireasă și a purtat un lanț de aur care aparținuse decedatei. De data aceasta, și familia bărbatului și-a dat acordul, iar urna cu cenușa răposatei stă la loc de cinste în casa bărbatului.

Iubire nepieritoare pentru depozit

665 17 4În 2012, Babylonia Aivaz, din Seattle, s-a căsătorit cu iubirea vieții sale, un... depozit în vârstă de 107 ani pe care îl considera de gen feminin și, ca urmare, a declarat cununia ca una între persoane de același sex. Deși s-au iscat unele controverse, iar membrii comunității gay au protestat, Babylonia a mers mai departe cu această căsătorie și a făcut din ea un semnal de alarmă față de demolarea iminentă a depozitului, care urma să lase loc altei construcții. Chiar și după ce asta s-a întâmplat, femeia s-a considerat „văduvă” și a continuat să susțină mișcarea pentru conservarea clădirilor vechi, deși nu s-a mai cununat cu vreuna.

„Soțul meu este un splendid bolovan antic”

665 17 5Artista londoneză Tracey Emin este cunoscută pentru nonconformismul său, dar chiar și pe cei care o știu i-a uimit căsătoria femeii cu un bolovan. În 2015, Emin a organizat o ceremonie privată în grădina curții sale, unde există un bolovan ce i-a devenit „soț”. Artista a mărturisit că scrisorile „pasionale” dintre Papa Ioan Paul al II-lea și gânditoarea Anna-Teresa Tymieniecka au stat la baza deciziei sale, iar legătura nefiind vreodată una fizică, asta a pus-o pe gânduri pe artistă din perspectiva dimensiunii spirituale a unei comuniuni. „Soțul meu este un splendid bolovan antic care nu va pleca nicăieri”, afirmă „soția”, adăugând că, atunci când are o zi proastă, gândul la partener îi redă buna dispoziție. Tot cu o piatră, dar de data aceasta sub formă de pod, s-a căsătorit, în sudul Franței, Jodi Rose. A cununat-o însuși primarul localității cu Le Pont du Diable, în prezența mai multor invitați. Rose declară că își iubește „partenerul” pentru că este „stabil, durabil și cu picioarele pe pământ”. Într-adevăr, construcția datează din secolul al XIV-lea...

O lună de miere cu poza

665 17 6Obsesia unei tinere pentru personajul Edward Cullen, vampirul din seria „Twilight”, s-a transferat asupra imaginii care l-a portretizat în seria ecranizată. Așadar, Lauren Adkins s-a îndrăgostit iremediabil de actorul Robert Pattinson, distribuit în acest rol, și a fost atât de convinsă că vrea să-și petreacă restul zilelor împreună cu vampirul care a fermecat atâtea adolescente, încât, în 2014, la Capela Nunților din Las Vegas, tânăra în vârstă de 25 de ani se cununa cu poza în mărime naturală a lui Pattinson în rolul lui Cullen. Circa 50 de oaspeți au asistat la ceremonia urmată de o lună de miere în Los Angeles.

„Romantismul” unei gări

665 17 7Carol Santa Fe avea doar 9 ani când și-a întâlnit marea dragoste. După 36 de ani de iubire, în sfârșit s-a căsătorit cu Gara Daidra, din San Diego. În fiecare zi, Carol face un ocol de 45 de minute pe traseul său pentru a petrece timp cu „soțul”, căruia îi povestește cum i-a mers și care îi răspunde în schimb „cu mult romantism”.

„Adevăratul act al căsătoriei are loc în inimă“ (Barbara De Angelis, îndrumător spiritual)

Avatarul perfect

În 2009 avea loc cununia dintre un iubitor al jocurilor pe computer din Japonia și o femeie virtuală pe care timp de 25 de ani a tot scos-o la întâlniri și i-a cumpărat flori în calitate de personaj virtual la rându-i. Doar că nu avatarul japonezului s-a însurat cu femeia imaginată de computer, ci omul însuși, care crede cu tărie că este femeia visurilor sale. În cinstea iubirii pe care i-o poartă, în ziua căsătoriei, bărbatul a purtat un smoching, iar ceremonia a fost vizionată online de o mulțime de prieteni. Fostul mire spune că Nene este perfectă, astfel încât nu are nevoie de o altă femeie în viața sa.