Main menu

header

662 19 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Richard Chase a ținut sub teroare orașul californian Sacramento mai bine de un an, între 1977 și 1978, comițând crime oribile pentru a bea sânge. Așa a rămas cunoscut sub numele de „ucigașul-vampir”.

Ucigaș de animale...

Setea de sânge a lui Chase și brutalitatea cu care ucidea la întâmplare pentru a și-o potoli alcătuiesc un tablou de o grozăvie fără egal. Sinistra poveste a vieții acestui personaj începe cu porecla care i s-a dat pe vremea când a fost internat într-o instituție pentru bolnavii mintal: „Dracula”. Sociopat, schizofrenic, dependent de droguri, a început prin a ucide animale pentru a le bea sângele, convins că numai așa va face să dispară episoadele de delir. De asemenea, „ucigașul-vampir” își injecta sângele animalelor, crezând că aceasta este calea de a se vindeca de bolile de care își imagina că suferă. De altfel, una dintre internările sale a fost generată de o intoxicație contractată pentru că-și injectase sângele unui iepure. Indiferent că se afla liber sau în ospiciu, Chase captura animale pe care le ucidea ca să-și potolească oribila „sete”.

... şi consumator feroce de sânge uman

Ca în multe alte cazuri în care viața „bate” orice ficțiune, la 23 ianuarie 1978, David Wallin a sosit acasă și și-a găsit soția însărcinată, Terri, în vârstă de 22 de ani, moartă și fără sângele pe care Chase îl consumase cu ajutorul unui borcan de iaurt. Când s-a săturat, pur și simplu s-a „tăvălit” prin sângele femeii. O altă scenă terifiantă s-a petrecut în casa familiei Miroth, unde Chase i-a omorât pe Evelyn, Jason și nepotul lor de nici 2 ani, David. Pe cel mic, polițiștii l-au găsit decapitat luni mai târziu. La momentul faptei nu era decât o pată însângerată în pătuțul gol. Odată prins, criminalul a invocat nebunia, susținând că este nevinovat. A fost condamnat la moarte, dar nu a așteptat executarea sentinței și s-a sinucis.

Povestea sinistră a vampirului din Sacramento a stat la baza mai multor ecranizări, printre care filmul „Rampage“, din 1987, precum și episoade ale seriilor polițiste „CSI“ și „Criminal Minds“