Main menu

header

654 20 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Starurile mondiale ale muzicii anilor ’60, personalități față de care fascinația nu va înceta, probabil, niciodată, nu au fost doar geniali compozitori sau interpreți, ci și deschizători de drumuri într-un domeniu care până la ei a fost tabu: dezbaterile și discuțiile publice pe tema OZN-urilor și a întâlnirilor oamenilor cu extratereștrii. Iar exemplul personal al acestor titani care au influențat toate generațiile a făcut o mare diferență.

Jimi Hendrix a văzut un OZN

Unul dintre cei mai mari chitariști ai tuturor timpurilor, Jimi Hendrix, era un „consumator” avid de informații despre spațiul cosmic și despre viața de dincolo de Terra încă de pe când era copil. Fascinația sa a fost chiar împlinită într-o zi, când a văzut de la fereastră un OZN, episod confirmat de fratele artistului, Leon. Mai târziu, muzica lui Hendrix a fost plină de referiri la extratereștri, cu piesa „Third Stone from the Sun” considerată etalon al acestei preocupări. Există voci care afirmă că, dacă această melodie este pusă la viteză mare, în fundal se aude însuși chitaristul discutând despre farfurii zburătoare cu managerul său. Evident, există și foarte mulți ufologi care cred că însuși Hendrix era din altă lume...

John Lennon a primit patru oaspeți de pe altă planetă

654 20 3Legendarul John Lennon nu s-a sfiit niciodată să vorbească despre OZN-uri. I-a mărturisit iluzionistului Uri Geller că a fost vizitat de patru extratereștri în 1973, în locuința sa din New York. Chiar i-a dăruit magicianului un obiect în formă de ou despre care spunea că-l primise de la locuitorii altor planete. Un an mai târziu a văzut un obiect zburător neidentificat care a coborât pe East River, apoi a dispărut. Muzicianul a făcut și poze, se pare, dar acestea nu au fost developate corespunzător, așa încât nu și-a putut demonstra experiența decât notând pe albumul său „Walls and Bridges”: „La 23 august 1974, la ora 9:00, am văzut un OZN”.

Elvis Presley, în „conversație” cu ET din copilărie

654 20 4Ce listă a muzicienilor geniali din anii ’60-’70 nu-l include pe „Regele” Elvis Presley? Deși se crede că se știe (aproape) totul despre marele interpret, rămâne înconjurat de mister faptul că pe parcursul unui turneu le spunea repetat colegilor că vede OZN-uri. Întrebat dacă este înspăimântat, Elvis zâmbea misterios și spunea că telepatia și comunicarea cu extratereștrii sunt ceva ce i s-a întâmplat încă de când era copil. Cu ocazia uneia dintre aceste viziuni i s-a arătat „un bărbat în costum alb cântând în fața unei mulțimi”. Același gen de comunicare este invocat, de altfel, și de chitaristul Dave Davies, de la celebrul band The Kinks, care a afirmat în nenumărate rânduri că întâlnirile cu extratereștrii au fost ceva curent în viața sa. Chiar dacă a fost ridiculizat o vreme, starul nu s-a dezis niciodată de aceste experiențe.

Mick Jagger și-a montat acasă detectoare de farfurii zburătoare

654 20 5În 1968, Mick Jagger vedea pentru prima dată un OZN. Un an mai târziu, în timpul unui concert de la Altamont, s-a întâmplat din nou. Interesant este faptul că acel concert a fost marcat de violențe în mulțime, care au dus la moartea a patru oameni. Exact în momentul în care publicul era cel mai aprins, Jagger a văzut obiectul neidentificat. Concertul respectiv, rămas până astăzi ca „ziua cea mai sumbră a muzicii rock”, precum și legătura cu OZN-urile l-au făcut pe artist să devină atât de îngrijorat, încât și-a montat acasă detectoare de farfurii zburătoare. Mai puțin speriat, ba chiar proprietar mândru și oficial al unui „spațiu de aterizare pentru OZN-uri” la domeniul său din Sussex este colegul de trupă al lui Jagger, Keith Richards. „Am văzut mii de extratereștri”, spune Richards de câte ori are ocazia, menționând că totuși nu a făcut cunoștință cu vreunul.

David Bowie, un fan al spațiului cosmic

Obsesia lui David Bowie pentru extratereștri și spațiu cosmic este vizibilă în multe dintre piesele sale, interpretul având un alter-ego numit Ziggy Stardust („praf de stele”). Deși de aici până la a declara că a avut mai multe întâlniri de gradul trei ar putea părea cale lungă, artistul nu s-a codit să spună că astfel de experiențe au debutat încă din 1968, când a participat la mai multe ședințe de observare a OZN-urilor. Mai târziu a venit filmul „Omul care a căzut pe Pământ”. Timpul „n-a mai avut răbdare” cu artistul, care pregătea un musical cu extratereștri pe piesele lui Bob Dylan, dar au rămas melodii ca „Space Oddity” şi „Life on Mars”.

Influentul compozitor Cat Stevens i-a mărturisit unui reporter că a văzut un OZN și a fost „absorbit înăuntru“