Main menu

header

649 19 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

În 1995, filmul video care arăta o autopsie efectuată asupra unui așa-numit extraterestru a făcut înconjurul planetei. Astăzi un producător afirmă că totul a fost o înscenare care a reușit să păcălească foarte multă lume.

Experții au atestat veridicitatea filmului

Producătorul Spyros Melaris a mărturisit recent că episodul care a făcut o vâlvă enormă în 1995 și care arăta o autopsie făcută corpului unui extraterestru a fost o înșelătorie bine realizată. Ce s-a întâmplat? Televiziunea Fox difuza în vara acelui an, sub titlul „Alien Autopsy: Fact or Fiction” („Autopsia unui extraterestru: fapt sau ficțiune?”), un program de 17 minute care bătea toate recordurile de audiență, fiind redifuzat de încă două ori în următoarele luni. Deși pe parcursul filmului unele imagini au fost blurate sau editate, au existat în platoul televiziunii americane personalități care au atestat veridicitatea filmului: artistul make-up expert în efecte speciale Stan Winston, câștigător al Premiului Oscar, legistul Cyril Wecht sau specialistul în cinematografie Allen Daviau.

„Am vrut să folosim jeleu de coacăze pentru creier”

La peste două decenii distanță, după ce proprietarul filmului, muzicianul Ray Santilli, a făcut o avere susținând că avea înregistrarea de la un militar care filmase totul imediat după celebra (presupusă) prăbușire a unui OZN la Roswell, Spyros Melaris dă detalii uluitoare despre felul în care a decurs înșelătoria într-un apartament din Londra. În cadrul unui show la Leicester Square Theater, a povestit cum a reușit să facă rost de ustensile medicale care se utilizau în anii ’40, că trupul așa-zisului extraterestru a fost de fapt realizat de sculptorul John Humphreys, expert în efecte speciale, și că organele care au ținut în fața televizoarelor milioane de oameni ar fi fost de fapt ale unor vaci și oi, procurate de la un fermier local. „Am vrut să folosim jeleu de coacăze pentru creier, dar mi s-a părut prea închis la culoare”, a povestit Melaris. Cât privește echipa de „legiști guvernamentali” prezentați în film, regizorul afirmă că au fost de fapt fratele său și prietena acestuia.

„Pentru mine a fost o glumă, dar comunitatea de ufologi a considerat filmul dovada existenței extratereștrilor și nu am anticipat o asemenea reacție“ (Spyros Melaris)