Main menu

header

649 20 3de  Roxana Istudor  şi Sorin Dumitrescu

Micul orășel sicilian Canneto di Caronia a fost ani la rând scena unor evenimente pe care și autoritățile le-au considerat de sorginte supranaturală.

Flăcări de la electrocasnice și telefoane mobile

Locuitorii din Canneto di Caronia au început să creadă că sunt blestemați sau bântuiți când în casele lor au început să se aprindă focuri, fără motiv, de la toate dispozitivele casnice. Unii au povestit că le-a luat foc prăjitorul de pâine, alții că s-a aprins fără motiv frigiderul, iar în unele cazuri au pornit flăcări de la mașinile de spălat și chiar de la telefoanele mobile! Și nu au fost în cauză doar aparate electrice, ci și saltele, mobilă, cadouri de nuntă care au luat foc spontan.

Nu se știe cum s-au aprins obiecte fără electricitate

649 20 4Poliția a fost alertată de toate aceste cazuri, și furnizorul de energie electrică a întrerupt alimentarea în toată localitatea. Dar incidentele au continuat! De la debutul lor, în anul 2004, aceste aprinderi au speriat localnicii până în 2008. Inițial, unii oficiali au considerat aceste întâmplări ca fiind de sorginte supranaturală. Apoi, Poliția a început să ia în considerare punerea intenționată a focurilor. În 2014, incidentele au reapărut. Între timp fuseseră montate camere de supraveghere ascunse pe străzi, și multe dintre focuri i-au avut în prim-plan pe Giuseppe Pezzino și pe tatăl său, Antonino, arestați. Dar aceștia nu au putut fi legați decât de o parte a aprinderilor spontane. Nici astăzi nu se știe cum au luat foc obiecte fără electricitate...