Main menu

header

629 20 1de Roxana Istudor

În ultimii 30 de ani, Beverley Gilmour a mers în fiecare seară la culcare îngrozită de gândul că nu se va mai trezi. Este un caz celebru în toată lumea de persoană care experimentează moartea și apoi revine la viață, ritmic, în mod inexplicabil.

Decedată de trei ori pe lună!

Totul a decurs normal în viața lui Beverley Gilmour, din St. Annes, Lancashire, Marea Britanie, mamă a trei copii, acum în vârstă de 52 de ani, până în 1987, când, după cum afirmă, „a murit în somn”. De atunci, acest lucru i se întâmplă cam de trei ori în fiecare lună. Pe parcursul anilor, de mai multe ori, a fost înregistrată în cazul ei activitate la zece minute după ce a fost declarată moartă clinic, dar nu s-a găsit o explicație pentru fenomen.

Își privește corpul de sus

În timpul episoadelor pe care le experimentează, femeia spune că inima i se oprește, creierul încetează să mai funcționeze și că își privește de undeva de sus corpul, apoi se îndreaptă spre o lumină, spre care descrie că este „absorbită”. „Este atât de multă pace în lumina aceea! Este un sentiment extraordinar!”. Ulterior este „adusă la viață” și simte un fior „electric” care o străbate prin șira spinării, apoi intră în inimă și o repune în mișcare. Nu-și amintește niciodată cât au durat episoadele și nu știe când va apărea următorul. „Toți acești ani au fost o experiență traumatizantă. Nu știam ce se întâmplă și ce va urma”, a mărturisit femeia pentru „The Sun”.

Se simte „ca sub apă”

„Pe parcursul acestor episoade l-am întâlnit pe tatăl meu în lumina aceea. Nu l-am văzut decât de câteva ori în viață și a decedat în 1982, dar știam că este el. L-am întâlnit și pe Walt Disney”, a povestit femeia. Episoadele se întâmplă atunci când stă întinsă în pat. Apoi simte un val în interiorul capului, tot mai profund, inima își descrește tot mai mult activitatea și se simte „ca sub apă”, declară Beverly. După ce-și revine, durează zile întregi de suferințe fizice, cu dureri de cap și sensibilitate la lumină. „Contrar a ceea ce se crede în general, moartea nu este o clipă anume, ci un proces, potențial reversibil”, afirmă dr. Sam Parnia, cercetător din Southampton.