Main menu

header

de Gabriela Bunea

- Slăbiţi într-o perioadă scurtă cu 1.000 de calorii pe zi

V-aţi decis să începeţi o dietă drastică de slăbire, deoarece regimurile uşoare nu v-au oferit un rezultat satisfăcător? În acest caz puteţi încerca dieta cu 1.000 de calorii, în urma căreia veţi putea slăbi până la 4 kg în doar două săptămâni.

Cereţi sfatul unui specialist înainte
Dieta cu 1.000 de calorii este foarte eficientă, dar şi foarte pretenţioasă, deoarece trebuie să calculaţi zilnic fiecare calorie consumată. Astfel, va trebui să vă întocmiţi două liste, una cu alimente permise şi una cu alimente interzise, şi apoi să calculaţi caloriile în fiecare zi. Porţiile sunt la fel de importante ca şi fixarea aportului de calorii necesar zi de zi. Fiind un regim drastic de slăbire, înainte de a începe dieta se recomandă să cereţi sfatul unui medic, pentru ca la sfârşitul regimului să nu apară probleme de sănătate.

Recomandată persoanelor foarte grase
Această dietă se adresează în special persoanelor care sunt obişnuite să mănânce porţii mari de mâncare şi care au cam multe kilograme în plus. Dieta cu 1.000 de calorii este potrivită şi persoanelor care doresc să-şi îmbunătăţească stilul alimentar, după ce o perioadă îndelungată au avut o alimentaţie dezechilibrată. Cel mai important este ca la micul dejun să consumaţi alimente energizante, la prânz proteine şi la cină alimente uşoare. În urma acestei diete, femeile vor slăbi aproximativ unul sau două kilograme, iar bărbaţii vor scăpa de trei sau patru kilograme, în funcţie de înălţime, de greutatea de început şi de nivelul de activitate fizică zilnic. Pentru majoritatea persoanelor însă, această dietă nu este recomandată pentru mai mult de o săptămână, deoarece are ca rezultat încetinirea metabolismului. Iată şi care este programul acestei diete pentru o perioadă de şapte zile.

ZIUA 1
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu zaharină şi două felii de pâine prăjită intermediară sau neagră cu unt.
Gustarea de dimineaţă: două fructe (la alegere).
Prânz: 200 g de salată verde preparată cu o linguriţă cu ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie şi 150 g de pui la grătar sau 120 g de carne de vită macră la cuptor.
Cină: un bol cu 150 g de supă cu tăiţei, o porţie de 150 g de merluciu fiert, 100 g de ardei sau legume fierte şi 200 g de fructe.

ZIUA 2
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu zaharină şi două felii de pâine prăjită intermediară sau neagră cu unt.
Prânz: o porţie de 150 g de fasole verde cu roşii, asezonată cu puţină sare şi ulei de măsline, 150 g de carne de vită la grătar şi 150 g de fructe proaspete.
Cină: un ou fiert tare, 200 g de peşte fiert şi 125 g de budincă de orez.

ZIUA 3
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu zaharină şi două felii de pâine prăjită intermediară sau neagră cu unt.
Prânz: o porţie de 200 g de legume amestecate, 150 g de friptură la grătar, 100 g de piure de cartofi, o roşie coaptă şi 150 g de fructe sau un iaurt cu zaharină.
Cină: un bol cu 150 g de supă cu paste, 150 g de roşii condimentate cu sare, usturoi, pătrunjel şi puţin ulei de măsline, 150 g de merluciu la cuptor şi 150 g de fructe proaspete.

ZIUA 4
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu zaharină şi două felii de pâine prăjită intermediară sau neagră cu unt.
Prânz: 200 g de salată verde cu roşii, castraveţi, sparanghel şi ceapă, plus sare, oţet şi o linguriţă cu ulei de măsline extravirgin, 200 g de carne sau fructe de mare, 25 g de pâine prăjită şi 50 g de brânză.
Cină: 150 g de anghinare prăjită cu 25 g de şuncă slabă, o porţie mică de 150 g de peşte la grătar asezonat cu suc proaspăt de lămâie şi 150 g de fructe proaspete.

ZIUA 5
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu zaharină şi două felii de pâine prăjită intermediară sau neagră cu unt.
Prânz: o porţie de 200 g de legume mixte cu o linguriţă cu ulei de măsline extravirgin, 150 g de carne la cuptor, de vită sau de porc ori fructe de mare sau peşte şi 100 g de fructe proaspete.
Cină: o omletă din două ouă, 150 g de conopidă cu usturoi şi fasole verde şi două linguriţe cu ulei de măsline extravirgin, două roşii condimentate cu sare şi ulei şi 100 g de smântână degresată.

ZIUA 6
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu zaharină şi două felii de pâine prăjită intermediară sau neagră cu unt.
Prânz: o porţie de 150 g de macaroane (preparate aşa cum doriţi), o porţie de 150 g de ficat de vită sau carne de vită, o salată din 100 g de andive şi 150 g de fructe proaspete.
Cină: un ou prăjit sau făcut omletă, 150 g de roşii sau 100 g de spanac, o porţie de 200 g de merluciu pane şi 150 g de fructe proaspete.

ZIUA 7
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu zaharină şi două felii de pâine prăjită intermediară sau neagră cu unt.
Prânz: 200 g de legume amestecate, o porţie de 150 g de friptură la grătar, 100 g de piure de cartofi, o roşie coaptă şi 150 g de fructe sau un pahar cu iaurt degresat.
Cină: un bol cu 150 g de supă cu tăiţei, 150 g de roşii condimentate cu sare şi usturoi, pătrunjel şi câteva picături de ulei de măsline extravirgin, 150 g de merluciu copt şi 150 g de fructe proaspete.

Mezelurile sunt interzise

În funcţie de gust, fiecare persoană poate să-şi compună o dietă personalizată pentru fiecare zi, ţinând cont de alimentele permise şi nepermise în cadrul acestei diete. Printre cele recomandate se numără: carne slabă de pui sau de curcan fără pieliţă, fiartă sau la grătar, carne de vită sau de vânat, şuncă degresată, peşte proaspăt, lapte dulce degresat, brânză de vaci degresată, iaurt degresat, pâine neagră, integrală, graham sau cu seminţe, fructe proaspete, suc proaspăt de fructe, salată de legume verzi, legume gătite fără ulei şi condimente. Alimentele interzise sunt: carne de porc, preparate din carne, mezeluri, şuncă grasă, peşte gras prăjit, afumat sau în saramură, iaurt cu fructe, lapte cu procent mare de grăsime, produse de patiserie, dulciuri, floricele de porumb, nuci, alune, băuturi răcoritoare cu zahăr, maioneză, sosuri, ketchup şi băuturi alcoolice.

Nu o urmaţi mai mult de două săptămâni!

Fiind o dietă drastică, nu poate fi urmată de orice persoană, deoarece este nevoie de puţină ambiţie şi, în primul rând, de acordul medicului. Totodată, celor gurmanzi din fire le va fi foarte greu să o ducă la bun sfârşit. Dacă acest regim este urmat mai mult de două săptămâni poate fi riscant, deoarece se poate declanşa un deficit de nutrienţi în organism. Tocmai din acest motiv, pe toată perioada dietei este bine să luaţi şi suplimente nutritive, pentru a reface aportul de nutrienţi din organism.

Ponturi!
- Această dietă detoxifică organismul şi vă scapă de celulită;
- După ce o terminaţi, pentru a nu pune la loc kilogramele pierdute, mâncaţi moderat şi faceţi sport;
- Este recomandată de medicii cardiologi, datorită efectelor benefice asupra inimii.