Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

După ce s-a vorbit, de nenumărate ori, că mâncarea tip fast-food nu este sănătoasă şi îngraşă, cercetătorii au făcut public un studiu care a uimit pe toată lumea. Potrivit noilor cercetări publicate în Daily Mail, se pare că dacă într-un restaurant fast-food ar exista lumină difuză şi jazz, aportul de calorii ar fi mai redus, iar gradul de satisfacţie ar creşte.

Pentru a demonstra acest lucru, cercetătorii au împărţit în două un restaurant obişnuit tip fast-food: o zonă care şi-a păstrat atmosfera obişnuită şi alta care a fost dotată cu lumini difuze şi muzică jazz în difuzoare. După ce li s-a cerut clienţilor să-şi aleagă una dintre cele două zone, la sfârşit oamenii de ştiinţă au notat cât timp a petrecut fiecare în restaurant şi ce cantitate de alimente a consumat. Concluzia a fost că iubitorii produselor tip fast-food mănâncă mai puţin cu 175 de calorii decât în mod normal în aceste condiţii. Se pare că participanţii din zona cu o atmosferă mai relaxantă au petrecut un timp mai îndelungat în restaurant, şi cu toate astea au consumat mai puţine alimente. În plus, ei au declarat că s-au simţit mai bine.

• Restaurantele de tip fast-food ar trebui să creeze o atmosferă mai relaxantă clienţilor, pentru a creşte nivelul de satisfacţie şi pentru a scădea consumul de alimente.