Main menu

header

de Gabriela Bunea

- Daţi jos 5-6 kilograme în numai două săptămâni

Cu siguranţă, foarte multe femei au fost tentate să înceapă o cură de slăbire, însă de cele mai multe ori nu au reuşit, deoarece regimul li s-a părut prea drastic. Dieta Easy-Fast, un regim rapid şi uşor, fără înfometare, în programul căruia sunt foarte puţine alimente interzise, pare a fi soluţia ideală în acest caz.

Legume, fructe, dar şi carne
Dieta Easy-Fast este, mai degrabă, un nou stil alimentar sănătos, ce are la bază preparate rapide şi uşoare, ajutându-vă să slăbiţi în acelaşi timp. De aceea, trebuie să vă utilaţi bucătăria cu câteva aparate electrocasnice şi ustensile speciale ce vă vor ajuta să preparaţi mâncăruri sănătoase. Astfel, veţi avea nevoie de un aparat de gătit electric pe bază de aburi, o tigaie din teflon pentru a găti fără grăsimi, un blender, un storcător de fructe şi o sticlă cu vaporizator pentru ulei.
Regimul Easy-Fast se bazează în primul rând pe consumul de legume şi fructe, brânză de vaci degresată, carne de pui, de vită sau peşte, maioneză dietetică, mirodenii, oţet balsamic şi suc proaspăt de lămâie. În schimb, trebuie să eliminaţi definitiv zahărul din alimentaţie, dar puteţi să-l înlocuiţi cu îndulcitori artificiali. Zahărul va trebui eliminat din dietă, pentru a obliga organismul să-şi extragă energia din depozitele de grăsime.

Renunţaţi la băuturile răcoritoare din comerţ
Pentru a nu vă plictisi mâncând acelaşi fel de mâncare în fiecare zi, puteţi pregăti carnea în diverse feluri, la aburi sau la grătar şi puteţi adăuga diverse condimente.
Atenţie! Sunt interzise sucurile din magazine, chiar şi cele dietetice (light). Dacă veţi ţine dieta ca la carte, după numai două săptămâni veţi putea slăbi între cinci şi şase kilograme.
Vă prezentăm mai jos care va fi meniul dumneavoastră zilnic în cele două săptămâni de dietă. În funcţie de preferinţă, puteţi alege, prin rotaţie, una dintre cele trei variante de meniuri zilnice prezentate mai jos.

MENIUL 1
Micul dejun:
un pahar cu suc natural de lămâie: amestecaţi într-un pahar sucul proaspăt al unei lămâi cu apă plată şi zaharină (obligatoriu în fiecare zi), o ceaşcă cu ceai verde sau o cafea neîndulcite sau îndulcite artificial, un pahar cu iaurt natural degresat şi două felii de pâine integrală unse cu un strat foarte subţire de unt.
Prânz: o porţie de 150-200 de grame de peşte, pasăre sau carne de vită preparate la abur şi apă plată sau ceai de plante.
Cină: o porţie de 200 de grame de legume preparate la abur sau o salată de legume proaspete şi apă plată sau ceai verde ori de plante.
Gustare: două felii de şuncă şi un fruct, la alegere.
Important! La două mese pe săptămână puteţi consuma şi o porţie de paste făinoase sau trei cartofi cu condimente preparaţi la abur.

MENIUL 2
Micul dejun:
un bol cu lapte bătut amestecat cu 30 de grame de muesli sau brânză degresată de vaci cu două linguri cu fulgi de ovăz şi o cană cu fructe roşii ori o felie de pepene galben şi obligatoriu un pahar cu suc proaspăt de lămâie cu apă plată şi îndulcitor artificial.
Prânz: o friptură de vită sau de pui la tigaie cu o porţie de fasole verde fiartă la abur, un fruct la alegere şi apă plată sau ceai verde.
Cină: o salată de andive, o omletă din trei ouă şi apă plată sau ceai de plante.
Gustare: două felii de brânză degresată şi un fruct la alegere.
Important! Şi la varianta a doua, la două mese pe săptămână puteţi consuma şi o porţie de paste făinoase sau trei cartofi cu condimente preparaţi la abur.

MENIUL 3
Micul dejun:
o jumătate de grepfrut sau un pahar cu suc proaspăt de grepfrut neîndulcit sau îndulcit cu îndulcitori artificiali, două ouă fierte tari sau prăjite în puţin ulei de măsline şi două felii de şuncă presată fără grăsime.
Prânz: o jumătate de grepfrut sau un pahar cu suc proaspăt de grepfrut neîndulcit sau îndulcit cu îndulcitori artificiali, carne slabă de pui sau peşte preparate la aburi sau la grătar, în orice cantitate, şi un bol cu salată de legume şi condimente, stropită cu puţin oţet balsamic sau cu suc proaspăt de lămâie.
Cină: o jumătate de grepfrut sau un suc de grepfrut neîndulcit sau îndulcit cu îndulcitori artificiali, o porţie de carne slabă de pui, de vită sau peşte preparate la aburi sau în tigaie, în orice cantitate, şi legume pe săturate, în stare crudă sau preparate la aburi, în afară de mazăre, fasole uscată, porumb sau soia.
După cină, înainte de culcare se poate bea un pahar cu lapte dulce degresat sau un pahar cu suc de roşii.

Lămâile şi oţetul, vedetele regimului

Umpleţi-vă frigiderul cu legume şi fructe şi întotdeauna trebuie să aveţi la îndemână o lămâie, ierburi aromatizate, brânză de vaci degresată şi un borcan cu maioneză light. Ideea acestei diete este să acidifieze. Câteva picături de lămâie sau de oţet balsamic de calitate în farfurie reduc indicele glicemic şi grăsimea de la nivel celular.

• Pe perioada regimului nu uitaţi să faceţi cât mai multă mişcare şi să beţi cel puţin doi litri de apă plată pe zi.

Ponturi!
- Dormiţi mai mult! Lipsa somnului se află în strânsă legătură cu creşterea în greutate;
- Un program de exerciţii de 30-40 de minute pe zi vă ajută să ardeţi până la 500 de calorii.