Main menu

header

26-09-1de Alice Ştefan

- Are un corp de invidiat, deşi e mamă a patru copii

Victoria Beckham este un fenomen. Britanica de 38 de ani face deja istorie, iar numele său este un brand în sine. E adorată de milioane de oameni, fiind considerată una dintre cele mai stilate femei de pe planetă, iar jurnaliştii se chinuiesc să afle de la ea atât secretele siluetei perfecte, cât şi reţeta fericirii. Pentru că, mai presus de toate, fosta membră a trupei Spice Girls se poate lăuda cu un mariaj de invidiat şi o familie superbă. Haideţi să o cunoaştem pe doamna Beckham.

De la răţuşca cea urâtă la prinţesă
Victoria Adams, aşa cum se numea înainte să devină soţia celebrului David Beckham, a activat în trupa de succes mondial Spice Girls. Pe atunci nu se remarca prea mult, mai ales că în formaţie frumuşica era Emma, blonda cu ochii albaştri. De fapt, mărturisea Posh mai târziu, acesta a fost stigmatul ei: „Acum poate mă consideraţi o divă şi mă catalogaţi drept sexy, însă nu am fost mereu aşa. În copilărie eram chiar răţuşca cea urâtă, subiectul de amuzament al colegilor, care uneori erau răutăcioşi. Aveam nasul borcănat şi buzele subţiri”, a declarat Victoria, cu o autoironie delicioasă, în paginile unei reviste. Şi da, văzând poze cu ea din adolescenţă, diferenţele sunt clare! Şi asta nu ne face decât să bănuim că operaţiile estetice şi machiajul profesional fac minuni!
Chiar şi aşa, în acest moment, doamna Beckham este etalon de stil, eleganţă şi rafinament, iar faptul că la 38 de ani este mămica a patru copii - trei băieţi şi o fetiţă născută anul trecut - şi are 51 de kilograme nu face decât să adâncească misterul în privinţa dietei sale minune şi să stârnească şi mai multe controverse.

„Secretul meu a fost sportul”
De-a lungul anilor, presa internaţională a acuzat-o că ar fi anorexică, bulimică, ba chiar că ar apela la diete drastice prin înfometare ca să se menţină suplă. De fiecare dată când a contracarat cu declaraţii, Victoria a ţinut să precizeze: „Nu am avut niciodată probleme de alimentaţie. Sunt doar un om foarte disciplinat şi serios, care îşi alege cu grijă ceea ce mănâncă, o femeie preocupată nu doar de siluetă, ci şi de sănătate. Aleg mâncarea bio, iar bucătăria japoneză este preferata mea. Ador peştele, legumele, fructele, iar cine spune că mă înfometez nu ştie ce înseamnă să ai atâţia copiii. Practic ei mă menţin în formă!”.
Anul trecut, când a născut fetiţa, s-au iscat multe polemici, iar bârfele nu au contenit. Se scria ba că e mult prea slabă în sarcină, ba că şi-a revenit mult prea repede după ce a născut! Adevărul este că, la doar 3 luni după ce micuţa Harper Seven a venit pe lume, Victoria a participat la New York Fashion Week şi a etalat o siluetă impecabilă într-o rochiţă mărimea XS, fapt care a bulversat pe toată lumea. Oare cum reuşise?
Tot vedeta a lămurit pe toată lumea: „După ce am născut-o pe Harper obiectivul meu suprem a fost să fiu în formă pentru săptămâna modei. Am alăptat şi asta m-a ajutat să pierd repede câteva kilograme, dar secretul meu au fost sportul şi o dietă adecvată. Am alergat zilnic kilometri întregi, iar şapte zile din şapte am lucrat la sală cu antrenor personal. Cât despre mâncare, am consumat multe legume şi fructe şi preparate sănătoase. Am grijă de sănătatea mea, deci nici vorbă de înfometare!”.

Porţii mici şi dese
Dieta Victoriei a constat în porţii mici şi dese, majoritatea compuse din salate proaspete, cu rucola, muguri de pin, sos de soia, roşii cherry, spanac, fasole verde, smoothie din fructe şi legume, platouri cu mixuri de căpşuni, ananas, mere, mure, afine şi migdale, nuci caju, alune de pădure, toate crude şi tot felul de preparate naturale, care să îi asigure aportul necesar de vitamine şi minerale, dar care să o şi ajute să slăbească.
Cât despre sport, s-a zvonit că diva a făcut în acea perioadă peste 200 de abdomene zilnic, lucru ce poate fi adevărat dacă ţinem cont de ambiţia ce o caracterizează!

Frumuseţe marca „VB“

Pe lângă faptul că toată lumea o admiră şi o invidiază deopotrivă pentru trupul său extrem de slab, există o fascinaţie pentru stilul ei vestimentar şi pentru rutina de frumuseţe. Victoria adoptă stilul clasic minimalist cu accente luxoase, iar faptul că a fost catalogată drept fashion icon a inspirat-o să-şi lanseze propria linie vestimentară, devenită deja hit în lumea modei. Rochiile sale păstrează un croi simplu, cu tăieturi perfecte, în tonuri nude, dar şi îndrăzneţe, creaţii ce deja se vând ca pâinea caldă. Se pare că mapamondul trăieşte frenezia „VB” din plin! Cât depre frumuseţe, este binecunoscut faptul că doamna Beckham are un ten acneic, aşa că sfaturile de la ea sunt preţioase: „Am un ten cu probleme, aşa că ritualul meu de frumuseţe începe cu nişte creme de farmacie, special create pentru tipul meu de piele. Nu sunt deloc scumpe, le găsiţi în magazine”, s-a confesat frumoasa britanică unui radio din America. Trusa sa cu produse cosmetice mai conţine balsam de buze cu vitamina E, unt de corp foarte gras, cu shea, iluminator pe care îl foloseşte din plin, anticearcăn, o mascara negru carbon pentru alungirea genelor, apă termală, rujuri nude, extrem de sexy şi blush-uri piersicii, cu reflexii bronz. Secretul divei în ceea ce priveşte părul? Balsamul „leave in”, adică cel lichid, ce trebuie pulverizat după coafare, fără a necesita clătire. Victoria spune că în acest fel părul este mult mai strălucitor şi mai plin de vitalitate!

• Pentru o piele ce radiază de frumuseţe, Victoria bea zilnic minimum doi litri de apă de cocos.