Main menu

header

21-09-1de Elena Şerban

Aţi văzut vreodată vreo sportivă grasă care practică gimnastică artistică? Dar vreo dansatoare hawaiiană supraponderală care dă din şolduri? Cu siguranţă, nu. Probabil aşa a gândit şi americanca Jen Moore (foto) când s-a apucat de slăbit folosindu-se de cercuri.

De la 200 de kilograme la 60 de kilograme
După ce a ajuns la aproape 200 de kilograme, Jen, în vârstă de 31 de ani, s-a gândit că, dacă va continua în acelaşi ritm, probabil va muri, aşa că s-a pus pe slăbit. După câteva luni de înfometare şi alergat, a slăbit 70 de kilograme. Dar tot avea peste 130 de kilograme şi nu era nici măcar primită în parcurile de distracţii cu copiii săi. Pentru că în tinereţe făcuse gimnastică, s-a gândit, la început în joacă, ce-ar fi dacă s-ar folosi de cercul de hula hop? Joaca a devenit un obicei zilnic şi, în doar trei luni, a scăpat de 20 de kilograme. În alte nouă luni a dat jos mai bine de 50 de kilograme. De asemenea, procentul de grăsime a scăzut de la 49% la 19%.

O metodă bună şi pentru bărbaţi
Soţul lui Jen, la fel de durduliu, nu a rămas indiferent la faptul că soţia sa a slăbit. Aşa că, fără nicio jenă, s-a apucat şi el de hula hop. Chiar dacă la început i-a fost mai greu, nu de alta, dar cântărea mai bine de 240 de kilograme, Keith nu s-a lăsat. Aşa că a continuat să se unduiască graţie cercului şi a slăbit în trei luni 45 de kilograme. Acum, la mai bine de un an de când a început joaca cu cercurile, cântăreşte 95 de kilograme. Destul de bine pentru un bărbat de 1,95 m.

Fără fast-food
În lupta cu kilogramele în plus, cei doi soţi au fost ajutaţi şi de faptul că au renunţat la fast-food, la chipsuri şi la băuturile carbogazoase. Asta nu înseamnă însă că ţin diete chinuitoare, ci pur şi simplu că au grijă la ce mănâncă. Din regimul lor actual nu lipsesc legumele şi fructele şi apa plată, acompaniate, bineînţeles, de multă mişcare.
Şi pentru că tehnica a funcţionat atât de bine în cazul lor, cei doi soţi şi-au deschis o afacere. De mai bine de un an, cei doi au o sală de gimnastică în Rochester, New York, unde predau tainele hula hop celor care vor să slăbească.

21-09-2Durata unei şedinţe: minimum 40 de minute

• Şedinţele de joacă trebuie să dureze cel puţin 40 de minute şi să se desfăşoare în fiecare zi;
• Se ard aproximativ 100 de calorii la fiecare zece minute;
• Muşchii lucraţi în timpul unei şedinţe sunt abdominalii şi oblicii, astfel că talia dumneavoastră va fi tonifiată şi va arăta impecabil. De asemenea, hula este un excelent exerciţiu cardio;
• Dimensiunea cercurilor este importantă. Fiecare parte a corpului ce trebuie tonifiată trebuie lucrată cu cercul potrivit. Astfel, în cazul în care vă doriţi o talie mică, aveţi nevoie de un cerc mic. Explicaţia este simplă. Pentru a-l roti aveţi nevoie de mai mult efort decât în cazul unui cerc cu diametru mare;
• Pentru tonifierea braţelor, aveţi nevoie tot de cercuri mici, pe care să le rotiţi rapid;
• Şi picioarele pot fi lucrate cu ajutorul cercurilor. Este suficient să vă întindeţi pe podea, cu un picior la 90 de grade. Începeţi să învârtiţi cercul cu mişcări rapide, minimum trei minute. Repetaţi mişcările şi cu celălalt picior.