Main menu

header

25-08-1de Ana Trifan

Are 43 de ani, dar spune că se simte mai bine decât la 20 de ani. Pe deasupra, arată chiar mai bine decât atunci când s-a lansat în lumea actoriei. Secretele actriţei Jennifer Aniston sunt dieta Zone, yoga şi exerciţiile de tip cardio.

Două ore de yoga pe zi
Când a început să joace în serialul „Friends” („Prietenii tăi”), lui Jennifer Aniston i s-a transmis clar că ar trebui să slăbească circa 15 kilograme dacă vrea să prindă şi alte roluri. Actriţa a slăbit, s-a apucat de sport şi de yoga, astfel încât astăzi, la 43 de ani, are un corp suplu şi tonifiat, ce stârneşte invidia starurilor feminine mult mai tinere de la Hollywood, dar îi şi aduce o mare ofertă de roluri pentru filme.
Jennifer a declarat că face zilnic două ore de yoga cu antrenorul său personal. „Te simţi ca şi cum ai fi la o şedinţă de terapie”, a spus actriţa, care a subliniat că yoga i-a tonifiat muşchii, i-a subţiat coapsele şi i-a dat o linie mai frumoasă a corpului. „Picioarele mele sunt mai subţiri, iar braţele sunt mai puternice”, a spus Jennifer.
Vedeta s-a apucat de yoga la o lună după ce s-a despărţit de fostul său soţ, Brad Pitt. A mărturisit că înainte de a practica yoga se simţea foarte puţin conectată cu trupul său şi că făcea doar exerciţii cardio. Acum, yoga a ajutat-o să refacă puntea dintre corp şi suflet, susţine actriţa, care a spus că se simte nu numai fizic, ci şi psihic mult mai puternică. Jennifer a declarat că răbdarea şi calmul pe care le capătă din şedinţele de yoga le aplică şi în viaţa de zi cu zi şi în relaţiile cu oamenii.

Foloseşte bicicleta eliptică sau face alergări
După o şedinţă de yoga ce scoate transpiraţia din ea, actriţa face exerciţii de tip cardio - 20 de minute pe bicicleta eliptică sau aleargă pe banda uşor înclinată. Jennifer e conştientă că aceste exerciţii dau un impuls metabolismului său şi o ajută să consume mai repede caloriile.

40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsimi
Dar nu numai de sport e nevoie pentru a afişa o siluetă precum cea pe care o arată Jennifer, surprinsă de curând de paparazzi la plajă, în bikini, ci şi de o dietă sănătoasă, cu un echilibru între proteine, carbohidraţi, grăsimi sănătoase şi săracă în alimente procesate, care pare să fie secretul. Vedeta este adepta dietei Zone, ce presupune ca orice masă să fie alcătuită din 40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsimi.

Mâncaţi de cinci ori pe zi!
Cei care vor să ţină această dietă trebuie să ştie că, pe lângă raţia stabilită de carbohidraţi, proteine şi grăsimi, trebuie să-şi împartă mesele astfel încât să mănânce de cinci ori pe zi, cu pauze nu mai mari de patru ore.
Dacă v-aţi decis să ţineţi această dietă, consumaţi proteine şi grăsimi din piept de pui fără piele, carne slabă de curcan, tofu, albuşuri, peşte oceanic. Este acceptată şi carnea roşie, de preferat cea slabă de vită.
Dintre vegetale, evitaţi-le pe cele cu amidon, de exemplu porumb, cartofi, mazăre şi fasole. La capitolul fructe, scoateţi din meniu bananele, prunele, perele, stafidele şi fructele uscate.
Ideea e să umpleţi o treime din farfuria de la masă cu proteine din carne slabă (peşte, piept de pui ori de curcan) şi două treimi cu legume fără amidon şi fructe, şi o „liniuţă” de grăsimi sănătoase, pe care să le luaţi, de preferinţă, din ulei de măsline sau din avocado.

Efectele pot apărea rapid
Persoanele care respectă cu străşnicie regulile dietei pot pierde foarte rapid în greutate. Totuşi, fiecare om slăbeşte diferit, iar unii, în funcţie de metabolism sau de activitatea fizică, pot pierde mai multe kilograme decât alţii. Dieta este însă gândită pentru a fi utilă oricărei persoane, aşa că rezultatele pot începe să se vadă cam la două săptămâni de la momentul în care aţi început-o. Cele mai multe persoane pierd, în general, între trei şi cinci kilograme pe lună.

„Mă simt mai sănătoasă şi mai împăcată cu mine!”
Jennifer Aniston a declarat că dieta Zone a ajutat-o atât fizic, cât şi psihic. Deşi actriţa e destul de discretă când vine vorba despre obiceiurile sale alimentare, a mărturisit că meniurile pe care le consumă se bazează mai mult pe salate şi peşte, dar că uneori îşi permite să trişeze. Şi când o face se bucură de mâncarea mexicană, de tortillas şi de sosurile de ardei iute.
Actriţa a mai spus că nu se simte deranjată de vârsta sa. „Mă simt mult mai confortabil azi decât mă simţeam când aveam 20 sau 30 de ani. Sunt mai sănătoasă şi mai împăcată cu mine şi cu felul în care arăt. Încep să trăiesc! Şi e foarte bine!”, a spus vedeta de 43 de ani.

Program nutriţional dezvoltat de un medic

Dieta Zone e gândită de un medic şi testată în clinicile speciale destinate tratamentului persoanelor supraponderale sau obeze. Promovează un meniu bogat în legume, carne slabă şi grăsimi sănătoase. Este o dietă foarte discutată şi promovată, iar cei care o urmează pot găsi numeroase explicaţii şi sfaturi legate de ea în presă sau pe internet. Îmbunătăţeşte sănătatea inimii pentru că exclude din meniu grăsimile nesănătoase ce pot bloca arterele. Acizii Omega 3 din uleiul de măsline şi din avocado, alimente indicate în dieta Zone, ajută la îmbunătăţirea activităţii creierului, a nervilor şi fac pielea să arate mai bine. Dieta ajută şi la reducerea inflamaţiilor din corp, ceea ce micşorează riscul apariţiei unor boli precum diabetul, hipertensiunea sau cancerul. Există însă şi păreri contra acestui regim, ce este criticat pentru că exclude o serie de legume, de fructe şi de cereale. De asemenea, pe termen scurt, din cauza renunţării la zahăr, unele persoane pot avea dureri de cap şi stări de leşin.

- Când ţineţi acest regim trebuie să beţi cel puţin opt pahare cu apă pe zi.