Main menu

header

de Anda Postolache

- Daţi jos 5 kilograme în doar 20 de zile

Fitoterapeuţii recomandă ţelina în regimurile de slăbire, o cură de 20 de zile ducând la scăderea în greutate cu cel puţin 5 kilograme.

Accelerează digestia
Ţelina este un bun remediu în obezitate, deoarece accelerează digestia, elimină toxinele din organism, creşte diureza, stimulează activitatea de drenare a bilei, scade glucoza din sânge şi ajută la eliminarea gazelor şi a viermilor intestinali acolo unde este cazul. Bineînţeles, nu trebuie uitat şi efectul benefic pe care îl are în astenia psihică, fizică şi sexuală.

Suc proaspăt dimineaţa
Iată cum arată mesele zilei:
Micul dejun: 100 ml suc de ţelină şi omletă din două ouă ori un iaurt.
Prânz: o salată dintr-o ţelină medie, cu 15 minute înainte de masă. Salata se sărează, se piperează şi se acreşte cu zeama de lămâie sau cu oţet de mere şi miere (după gust). Prânzul propriu-zis constă în supă din legume şi o bucată de carne fiartă sau friptă.
Cină: salată de ţelină cu 15 minute înainte de masă, o cană cu lapte şi un sandviş (din alimentele permise) ori brânză de vaci degresată şi o salată verde, castraveţi, roşii, gulii, ardei gras sau un iaurt. Bineînţeles, după salata de ţelină nu sunt obligatorii toate celelalte alimente indicate, fiecare mănâncă atât cât îi trebuie.

Salată cu orez şi carne

Iată o reţetă pentru persoanele care au o greutate satisfăcătoare. Ingrediente: rădăcină de ţelină proaspătă sau fiartă, orez fiert, morcov crud sau fiert şi puţină carne fiartă de pui. Se taie carnea şi legumele în cubuleţe şi se combină cu orezul. Sosul se face din suc de lamâie, puţin ulei, sare şi mărar proaspăt, tocat fin. Dacă doriţi, puteţi pune şi o lingură cu smântână.