Main menu

header

de Elena Şerban

Multă vreme, persoanele care voiau să slăbească alegeau să consume băuturi dietetice în locul celor cu zahăr. Motivul? Lipsa zahărului. Ei bine, se pare că decizia lor este una destul de neinspirată, afirmă oamenii de ştiinţă americani, care susţin că băuturile acidulate dietetice nu fac altceva decât să crească nivelul de zahăr din sânge. În timp, acest lucru are drept consecinţă creşterea apetitului şi, implicit, îngrăşarea.

Aduc centimetri în plus pe burtă
Conform unui studiu realizat vreme de zece ani, consumul acestor băuturi este direct proporţional cu grăsimea de pe burtă. Astfel, cu cât cantităţile de licori dietetice erau mai mari, cu atât creştea şi stratul de grăsime depus în zona abdomenului. Cercetătorii nu ezită să recomande chiar băuturile normale în locul celor dietetice, deoarece acestea sunt mai puţin periculoase pentru organism.
Motivul pentru care astfel de produse dietetice au acest efect asupra sănătăţii este acela că ele conţin o serie de îndulcitori artificiali ce acţionează asupra apetitului. Concret, îndulcitorii artificiali creează nevoia de „ceva dulce” sau de gustări nesănătoase, cu conţinut mare de calorii şi de grăsimi.

Important! Substanţele ce îndulcesc băuturile dietetice acţionează asupra creierului, ce nu mai e capabil să declanşeze senzaţia de saţietate.