Main menu

header

26-08-1de Elena Şerban

- Bree Boyce, în vârstă de 22 de ani, a ţinut cură timp de trei ani

Când ai 20 de ani şi cântăreşti mai bine de 100 kg ai tendinţa să crezi că viaţa nu merită să fie trăită, că nimeni nu are cum să vadă frumuseţea din tine, din cauza surplusului de kilograme. Ei bine, Bree Boyce, o americancă în vârstă de 22 de ani, a reuşit nu doar să slăbească peste 50 de kilograme, ci chiar să câştige concursul de Miss Carolina de Sud.

Voinţă, ambiţie, regim şi exerciţii fizice
Bree Boyce declară acum că ţelul său nu a fost acela neapărat de a deveni Miss, ci voia să dovedească faptul că o alimentaţie sănătoasă poate fi soluţia tuturor problemelor. „Am vrut să arăt tuturor că voinţa, ambiţia şi mai ales un regim alimentar din care să lipsească fast-food-ul, dar care să fie format din legume şi fructe vă scapă de multe kilograme”.
Bree mai spune că secretul său este acela că a început să îşi perceapă corpul ca pe o maşină. „Încercasem atât de multe diete, care mai de care mai sofisticate şi mai complicate, fără rezultat. Tot ce reuşeam era să mă îngraş, nu să slăbesc. De aceea, mi-am imaginat că trupul meu e o maşină care, pentru a funcţiona corespunzător, are nevoie de un combustibil pe măsură. Am stat, am studiat şi apoi am ştiut exact ce trebuie să fac. Mi-am dat seama că totul stă în moderaţie - nu mai mâncam în fiecare zi atât de multe prăjituri şi lucram intens diverse exerciţii fizice”.

Veţi munci mai mult când veţi vedea rezultatele
Tot procesul de slăbire a durat aproape trei ani. Poate că acesta este motivul pentru care fata are un aspect sănătos, o piele tonifiată şi muşchi bine lucraţi. Ea se trezea în fiecare dimineaţă la ora 5:30, alerga câţiva kilometri şi apoi, după câteva minute de relaxare, continua cu exerciţii de streching, cardio şi câteva exerciţii cu greutăţi. „Eram obligată să mă trezesc la ora aceea, pentru că eram în ultimul an de liceu şi trebuia să merg la şcoală. Apoi, chiar dacă terminasem liceul, mă obişnuisem cu exerciţiile matinale. Plus că, văzând rezultatele muncii mele, eram din ce în ce mai motivată”. Bree le sfătuieşte pe tinerele supraponderale să nu îşi facă probleme dacă nu au un antrenor personal. „Cel mai important este să alergaţi, să vă mişcaţi, ca să daţi jos kilogramele. Abia apoi, după ce aţi scăpat de mare parte din bagajul nedorit, trebuie să apelaţi la un antrenor care să vă ghideze în exerciţii”.

Gătiţi ca să vă controlaţi alimentaţia
Un alt pas important pe care l-a făcut Bree a fost acela că a învăţat să gătească. „Am căutat pe net diverse reţete, apoi am mers la hypermarket şi mi-am achiziţionat o grămadă de ustensile de bucătărie. La început nu îmi ieşeau toate mâncărurile, dar, încet-încet, m-am experimentat. Am învăţat să gătesc, pentru că în acest fel ştiam exact ce alimente şi ce ingrediente trebuie să pun în mâncare. Acum am trecut de la salate la mâncăruri complicate, dar preparate doar din legume şi fructe crude, cu puţin ulei. Deşi mănânc puţină carne, aceasta trebuie să fie fiartă sau înăbuşită şi mai rar la grătar de lemne”, a dezvăluit Miss Carolina de Sud.

Îi consiliază pe tinerii supraponderali
Bree Boyce participă în prezent la mai multe întâlniri cu elevii care se luptă cu obezitatea. „Mulţi dintre ei aproape că nu mă cred când le spun că am fost şi eu ca ei. Însă, port cu mine cea mai bună dovadă: o pereche de jeanşi cu măsura 18 (echivalentă în sistemul european cu măsura 60-62!). Le arăt şi fotografiile mele, dar când văd perechea de pantaloni conştientizează exact cât am fost!”, povesteşte amuzată fata.
De aceea, pentru a-i ajuta pe adolescenţii cu kilograme multe în plus, tânăra de 22 de ani comunică prin intermediul reţelei de socializare Facebook. La adresa www.facebook.com/breeboyce, actuala regină a frumuseţii oferă ponturi şi sfaturi pentru doritori.

- Bree a început să îşi facă probleme cu silueta sa abia când medicul a avertizat-o că, dacă nu va slăbi, va avea serioase probleme cu rinichii şi cu articulaţiile.
- La concursul Miss Carolina de Sud a câştigat şi secţiunea de costume de baie.