Main menu

header

de Ana Trifan

Alga brună, numită şi kelp sau planta mării, este recoltată de pe rocile aflate pe ţărmul oceanelor şi al mărilor din întreaga lume. Teoretic vorbind, este o... legumă de mare, deşi, pentru majoritatea oamenilor, e greu de crezut că ar putea fi înrudită cu salata verde sau cu dovlecelul. Poate ajunge până la 30 de metri ca dimensiune şi adevărate păduri de alge negre se pot ridica de pe fundul oceanului până la suprafaţă.

Împiedică tiroida să determine îngrăşarea
Algele conţin foarte mulţi nutrienţi necesari în viaţa de zi cu zi şi joacă un rol important pentru sănătatea corpului. Ele se pot găsi în ţara noastră sub diferite forme (tablete, capsule, lichid sau pudră) şi pot fi cumpărate de la magazinele de produse naturiste.
Unul dintre beneficiile cel mai cunoscute ale consumului de alge brune e cel de reglare a funcţiei tiroidei, datorită conţinutului ridicat de iod. Acesta este absorbit de tiroidă din sânge, pentru a produce şi a distribui hormonii în corp. Fără iod, acest organ nu este capabil să funcţioneze în mod corespunzător, iar atunci când organismul este deficitar în acesta (în special din cauza alimentaţiei sărace în legume, lactate şi fructe de mare), tiroida nu funcţionează corect şi metabolismul încetineşte. Prin urmare, apare îngrăşarea, iar sănătatea este pusă în pericol. Suplimentele de alge brune vă pot ajuta să depăşiţi deficitul de iod.

Menţine echilibrul pH-ului
O altă componentă importantă a algelor brune este alkali, care ajută organismul să menţină echilibrul între acid şi alcalin. Această balanţă a pH-ului depinde de alimentele pe care fiecare persoană le consumă. Practic, atunci când cineva se îmbolnăveşte sau când mănâncă produse de proastă calitate, corpul devine din ce în ce mai acid. Aducând alkali în corpul dumneavoastră prin consumul de alge vă veţi menţine sănătoşi şi echilibraţi.

Stimulează metabolismul
Există o mulţime de beneficii ale algelor brune, care au fost descoperite de-a lungul anilor. Unele dintre cele mai importante dintre acestea sunt: ameliorarea durerilor provocate de artrită, creşterea nivelului de energie, întărirea imunităţii, îmbunătăţirea funcţiei hepatice, consolidarea capacităţii de a lupta împotriva bolilor de inimă şi a cancerului şi controlarea poftei de mâncare. De asemenea, algele brune pot contribui la pierderea din greutate datorită proprietăţilor de stimulare a metabolismului, ajută digestia, combat constipaţia şi balonarea, scad nivelul colesterolului rău şi luptă împotriva virusului hepatic.

Pont! Consumul de alge brune este util şi pentru a combate căderea părului.

De reţinut! Există cel puţin 30 de varietăţi de algă brună. Dintre acestea, specia bongo este cel mai des utilizată, pentru că are nu mai puţin de 70 de minerale şi de oligoelemente, cele mai importante fiind iodul, potasiul, magneziul, calciul şi fierul.

Atenţie! Consultaţi medicul înainte de administrarea suplimentelor pe bază de alge, din cauza conţinutului mare de iod din acestea. Printre efectele secundare se pot număra greaţă şi diaree.