Main menu

header

20-09-1de Ana Trifan

Shakira, pe numele ei adevărat Isabel Mebarak Ripoll, s-a născut la 2 februarie 1977, şi este o cântăreaţă, compozitoare, producătoare şi dansatoare din Columbia. Originile sale sunt columbiene, dar şi libaneze, aşa că, o dată cu acestea, a moştenit nu numai o frumuseţe exotică şi o voce încântătoare, ci şi preferinţa pentru un corp sănătos, cu forme voluptoase. Departe de siluetele aproape anorexice pe care le promovează alte vedete, Shakira a ales să aibă un corp cu rotunjimi şi să nu se ajute de diete drastice sau de silicon pentru a şi-l „corecta”. Vedeta a mărturisit că atunci când vrea să slăbească ţine un regim sănătos şi nu ia niciodată pastile sau suplimente pentru a pierde din greutate. Pe lângă dietă, Shakira dă o atenţie deosebită mişcării, care presupune în special exerciţii cardio şi de fitness, precum şi celebrul său dans din buric.

Restricţie la grăsimi
Planul alimentar al Shakirei e simplu: restrânge la minimum grăsimile nesănătoase şi carbohidraţii. Totuşi, o zi pe săptămână trişează şi consumă orice are chef.
Regimul său se bazează pe surse de proteine uşoare, cum ar fi fructele şi legumele proaspete. Iată cum arată o zi obişnuită din această dietă pe care o urmează vedeta:
Mic dejun: un pahar cu suc de grepfrut sau de portocale, o felie groasă de ananas sau de pepene galben, o felie de pâine integrală unsă cu brânză slabă, cafea decofeinizată sau ceai cu lapte degresat.
Gustare de dimineaţă: un măr sau doi kiwi, cu un iaurt mediu, degresat.
Prânz: salată de roşii cu spanac fiert şi o jumătate de lingură cu ulei de măsline, o friptură de vită la grătar sau o porţie de budincă de dovleac ori o farfurie de spaghete cu legume. Pentru desert are pregătită o cupă cu salată de fructe sau una de compot de fructe.
Gustare de după-amiază: un iaurt degresat sau un pahar cu suc de roşii şi o felie de pâine integrală cu brânză slabă.
Cină: un bol cu supă de legume, o porţie de linte cu roşii şi broccoli, două felii de pâine integrală, o piersică sau un măr, o porţie de jeleu dietetic cu fructe sau o salată de fructe.

Practică stepper, alergat pe bandă şi bicicletă
Pentru programul de exerciţii, Shakira lucrează cu Tracy Anderson, celebrul antrenor de fitness al vedetelor. Un orar tipic de mişcare pentru vedetă, de şase zile pe săptămână, constă în 60 de minute de exerciţii de forţă (fitness) şi 40 de minute de exerciţii cardio (alergat pe bandă, bicicletă, stepper). Programul se schimbă la fiecare zece zile.
Pe lângă acestea, Shakira include foarte mult dans din buric în programul său care, pe lângă fitness, o ajută cu siguranţă să-şi întreţină acel abdomen foarte frumos. Într-adevăr, multe celebrităţi folosesc dansul din buric ca exerciţiu în programele lor de antrenament, pentru a fi în formă sau pentru a pierde din greutate. „Ador exerciţiile de fitness pentru muşchii abdominali şi dansul de tip aerobic”, a declarat într-un interviu artista. Aceasta a mai adăugat că mulţi oameni subestimează dansul ca exerciţiu fizic, însă adevărul este că, petrecând mult timp dansând, veţi arde mai multe calorii şi veţi da jos kilogramele în exces pentru a ajunge la greutatea dorită.

Exerciţiile fizice pot fi personalizate
Vedeta a mărturisit pentru „OK! Magazine” că într-o vreme a încercat să ţină diete foarte drastice pentru a slăbi, dar şi-a dat seama că sunt absurde şi că, deşi pierdea nişte kilograme, le punea destul de repede la loc. Aşa că s-a decis să mănânce echilibrat, fără să exagereze cu caloriile, cum era uneori tentată, şi fără să se înfometeze.
Shakira recunoaşte că atunci când nu e în turneu sau nu se pregăteşte pentru noi apariţii publice ori videoclipuri e tentată să trişeze cu exerciţiile de fitness. De aceea recomandă ca fiecare femeie să-şi găsească o formă de a face exerciţii fizice care să-i placă şi care să nu o ţină neapărat legată de o sală de sport, de un program anume sau de un antrenor. Şi ce sfat mai bun putea da Shakira în acest context decât dansatul, pe care-l puteţi executa oriunde vă trece prin cap?

- Marea slăbiciune a Shakirei este ciocolata. Vedeta se caracterizează drept dependentă de acest aliment şi spune că atunci când nu se poate abţine s-o consume are grijă să dubleze numărul de exerciţii fizice. Vedeta nu bea alcool sau băuturi pe bază de cofeină, nu consumă dulciuri în afară de ciocolată şi nu fumează. Ea merge la culcare devreme, exceptând cazurile în care trebuie să lucreze până târziu.