Main menu

header

de Ana Trifan

A venit vremea frumoasă şi, cu siguranţă, nu doriţi ca prin tricou sau prin bluza subţire să se vadă „colăceii” de pe burtă. Prin exerciţii şi prin dietă veţi scăpa de această problemă inestetică.

Sport în fiecare zi
Aşa-numiţii „colăcei” din zona burţii pot fi o moştenire genetică a unui anumit tip de corp, însă pot fi şi rezultatul balonării ori a sedentarismului. Apariţia şi existenţa lor pot fi combătute printr-o dietă potrivită şi prin mişcare. Secretul stă în sport, cum ar fi alergat, excerciţii de tip cardio (bandă, bicicletă, stepper), care pun întregul corp în mişcare, cresc metabolismul şi ajută la arderea grăsimilor, dar şi patru serii de „abdomene”, a câte 12-15 mişcări pe zi.

Atenţie la alimentaţie!
În lupta cu grăsimea de pe abdomen şi cu balonările, care de multe ori o fac şi mai evidentă, trebuie să aveţi o dietă corectă. Printre motivele care duc la apariţia „colăceilor” sunt excesul de lichide, dezechilibrele hormonale, stresul şi alimentaţia greşită. Renunţaţi la anumite obiceiuri nesănătoase, cum ar fi mâncatul pe fugă fără a mesteca bine alimentele, fumatul, consumul de băuturi alcoolice sau carbogazoase şi mestecatul de gumă.

Prima zi de regim
Iată un program alimentar care vă va ajuta în lupta cu grăsimile de pe abdomen şi cu balonarea:
Mic dejun: un pahar cu lapte de soia cu cafea, 3 galete de orez sau de grâu cu o lingură cu gem fără zahăr, un ceai (o linguriţă cu frunze de mure şi o jumătate de linguriţă cu ceai verde, puse în apă clocotită şi lăsate timp de cinci minute) şi două caise uscate (sau prune ori smochine) înmuiate în ceai.
Gustare: un iaurt integral, un ceai (o linguriţă cu mentă şi jumătate de lingură cu ceai verde, lăsate să infuzeze cinci minute într-o cană cu apă clocotită) şi două prune uscate înmuiate în ceai.
Prânz: 60 g orez cu două linguri cu măsline feliate şi mărar, 100 g de piept de pui fiert sau la grătar, o porţie de morcovi fierţi sau preparaţi la aburi, un măr, un ceai (făcut dintr-o linguriţă cu anason şi una cu scoarţă de mesteacăn, lăsate la infuzat zece minute într-o cană cu apă clocotită). Mărul va fi consumat la o jumătate de oră după celelalte alimente.
Gustare: o portocală, un ceai (preparat din o linguriţă cu fenicul şi una cu frunze de zmeur, lăsate să infuzeze zece minute într-o cană cu apă clocotită).
Cină: 50 g de paste integrale cu o lingură cu pastă de roşii, un file de peşte preparat pe grătar sau la cuptor, 200 g de spanac făcut la aburi sau la cuptor şi un ceai preparat dintr-o linguriţă cu rădăcină de lemn-dulce şi una cu urzici, lăsate să infuzeze zece minute într-o cană cu apă clocotită.

A doua zi de regim
O altă variantă de regim care vă ajută în combaterea grăsimii de pe burtă constă în:
Mic dejun: un pahar cu lapte de soia cu o linguriţă cu miere, trei galete de orez sau de grâu, un ceai (o linguriţă cu levănţică şi una cu ceai verde, lăsate la infuzat timp de cinci minute într-o cană cu apă clocotită) şi două prune uscate înmuiate în ceai.
Gustare: un bol cu salată de fructe de sezon, un ceai făcut dintr-o linguriţă cu ortosiphon (plantă asiatică pe care o veţi găsi în magazinele de produse naturiste) şi una cu ceai verde.
Prânz: o supă de legume din ţelină, morcov, ceapă, verdeţuri şi o lingură cu ulei de măsline, un file de peşte la grătar, o sfeclă mijlocie preparată la cuptor, un ceai (dintr-o linguriţă cu chimen şi una cu frunze de măslin, lăsate la infuzat timp de zece minute într-o cană cu apă clocotită).
Gustare: un iaurt integral, un ceai preparat dintr-o linguriţă cu anason şi una cu afine, lăsate să infuzeze timp de zece minute într-o cană cu apă clocotită.
Cină: două felii de mămăligă coaptă, 100 g de carne de vită fiartă sau preparată la cuptor, 100 g de salată de fenicul, un ceai făcut dintr-o linguriţă cu fenicul şi una cu nalbă, lăsate la infuzat zece minute într-o cană de apă clocotită.

Pont! La micul dejun beţi lapte de soia.

Atenţie! Stresul, dezechilibrele hormonale şi alimentaţia greşită duc la apariţia „colăceilor“.