Main menu

header

20-09-1de Ana Trifan

Cu Hollywoodul nu te joci, aşa că, dacă vrei să ai succes, te supui la orice chin ca să intri în pielea personajului. Chiar dacă uneori asta presupune să ajungi dintr-un bărbat bine de peste 85 kg unul scheletic, care cântăreşte doar 55 kg, cum s-a întâmplat cu Christian Bale, unul din premianţii de la Oscar de anul acesta.

Natalie Portman, balerina leşinată de foame
Natalie Portman şi Mila Kunis au fost, cu siguranţă, în topul campioanelor la slăbit de la Hollywood anul trecut. Şi asta pentru a le putea întruchipa pe fragilele balerine din „Black Swan” („Lebăda neagră”). Natalie Portman a avut dintotdeauna o siluetă foarte subţire pentru înălţimea sa de 1,60 m. Însă pentru rolul din acest film a mai slăbit aproape 10 kg. La un moment dat era atât de slabă, încât regizorul i-a spus că trebuie să se hrănească. „M-am uitat la spatele său şi era îngrozitor de slab şi ascuţit. I-am spus: «Natalie, ia şi mănâncă!»”, a declarat regizorul filmului.
Cu un an înainte de începerea filmărilor, Portman a dat startul unor antrenamente şi diete drastice. Cea mai mare parte a meniului său era format din migdale şi morcovi. Făcea balet, fitness şi înota până la 16 ore pe zi. „Dietele nu sunt sănătoase. Sunt o grămadă de restricţii alimentare şi calorice, multă cafea şi ţigări pentru a ţine greutatea în frâu”, a explicat antrenorul vedetei. Şi celelalte actriţe care jucau rolul balerinelor din film se rezumau la un meniu zilnic în care micul dejun nu exista, prânzul însemna o salată mică, gustarea era formată din câteva nuci ori migdale, iar cina era şi ea absentă.
„Visam doar paste, paste, paste”, a explicat Natalie Portman, care, cum s-au terminat filmările, cum s-a aruncat în carbohidraţi. În scurt timp a pus înapoi toate kilogramele pierdute. „Mă rugam: «Doamne, să nu cumva să trebuiască să filmăm din nou vreo scenă, că nu am cum să mai încap în costume»”, a mărturisit actriţa. Tot chinul prin care a trecut Natalie Portman a fost răsplătit la Oscar, unde a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal. Frumoasa actriţă este acum însărcinată şi cu siguranţă va uita pentru un timp de orice fel de regim de slăbit.

Mila Kunis: „Tot ce se vedea erau oasele”
Şi Mila Kunis (foto), partenera de film a lui Portman, a trebuit să slăbească aproape 10 kg pentru rolul de balerină. Ea a declarat că, pe lângă un regim alimentar drastic, se antrena patru-cinci ore zilnic, făcând balet, exerciţii cardio şi Pilates. După trei luni, Kunis, care are 1,60 m, ajunsese să cântărească circa 40 kg. S-a speriat de propria imagine reflectată în oglindă. „Am văzut de ce industria asta e aşa de nenorocită, pentru că, la 40 kg, efectiv mă uitam în oglindă şi mi-am spus: «O, Doamne!». Nu aveam nicio formă, nu aveam sâni, nu aveam fund... Tot ce se vedea erau oasele. Mi-am dat seama că e scârbos”.
Dieteticianul newyorkez Keith Ayoob a declarat că Mila Kunis era deja la limită cu greutatea atunci când a început să se pregătească pentru rol, dar în momentul filmărilor cu siguranţă avea un indice de masă corporală (IMC) mult sub 18,5. Acest lucru înseamnă că actriţa era subponderală, iar sănătatea sa era în pericol. În Spania nu i s-ar fi permit să defileze la o prezentare de modă, a explicat dieteticianul, deoarece autorităţile iberice nu permit modelelor care au un indice de masă corporală sub 18 să apară pe scenă, deoarece nu vor să încurajeze anorexia şi slăbitul nesănătos. Din păcate, potrivit nutriţionistului, lumea dansatorilor e una în care greutatea se află în general sub limita indicată de standardele medicale pentru un corp sănătos. „E o lume a privaţiunilor şi a suferinţei. Este un stil de viaţă masochist”, a mai spus Ayoob.
O lume pe care Mila Kunis s-a arătat însă fericită să o abandoneze de cum s-au terminat filmările. Actriţa a mărturisit că în doar o săptămână a pus la loc kilogramele pierdute cu atâta chin.

Adrien Brody a consumat doar ouă fierte şi puţină carne
Nu numai femeile de la Hollywood fac sacrificii de dragul personajelor pe care le interpretează, ci şi bărbaţii. Pentru rolul din „Pianistul”, care i-a adus un Oscar în 2003, actorul Adrien Brody a slăbit nu mai puţin de 14 kg. Şi asta în doar şase săptămâni! Ca să-l interpreteze pe evreul înfometat, hăituit de nazişti, Brody a ţinut o dietă care consta într-un mic dejun format din două ouă fierte şi o cană cu ceai verde, un pic de pui la grătar pentru prânz şi o bucată mică de peşte sau de piept de pui şi legume preparate la abur la cină.

Un măr pe zi şi multă cafea pentru Christian Bale
Christian Bale, laureat anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar în filmul „The Fighter”, a slăbit nu mai puţin de 30 kg ca să-şi interpreteze personajul, iar greutatea sa din timpul filmărilor a fost de 66 kg, în condiţiile în care are o înălţime de 1,83 m. Bale nu este însă la prima ispravă de acest gen pentru un film. La Hollywood este privit ca un adevărat cameleon al greutăţii, pentru că a trecut de la roluri în care avea peste 86 kg la unele în care avea sub 60. De exemplu, pentru personajul pe care l-a interpretat în „The Machinist” din 2004 a slăbit circa 32-34 kg în trei luni. Meniul său zilnic consta în multă cafea şi câte o conservă de ton sau un măr. Pe durata filmărilor a avut 55 kg.

Beyonce a băut limonadă cu piper ca să piardă 9 kg
Celebra Beyonce, cunoscută pentru formele sale generoase, a făcut efortul de a slăbi 9 kg în zece zile pentru a intra în rolul personajului din „Dreamgirls”. Pentru aceasta, vedeta a folosit dieta cu limonadă şi piper cayenne. Singurul lucru care se consumă pe parcursul zilelor de dietă este sucul preparat astfel: la trei litri de apă se adaugă o cănuţă cu suc de lămâie, una cu sirop de arţar sau melasă şi una cu piper cayenne. Se amestecă bine şi se beau 8-12 pahare zilnic şi nu se mănâncă nimic. Se mai recomandă ca în fiecare seară să se bea o cană cu ceai de siminiche, care este laxativ, iar dimineaţa, înainte de a se consuma primul pahar cu suc, se bea o cană mare cu apă în care a fost dizolvată o linguriţă cu sare.

De reţinut! La finalul regimului au pus la loc, în scurt timp, toată greutatea pierdută.