Main menu

header

22-08-1de Gabriela Niculescu

Valentina Pelinel este una dintre cele mai fascinante apariţii în showbiz-ul autohton, fiind un etalon de frumuseţe. Dar să nu credeţi că Valentina, modelul internaţional, a fost întotdeauna mulţumită de aspectul său. În urmă cu un an şi jumătate s-a privit în oglindă şi nu s-a regăsit în acea imagine, în care avea 7 kg în plus. S-a ambiţionat, a apelat la ajutorul unui nutriţionist şi al unei specialiste în fitness şi, după antrenamente asidue, la 25 noiembrie, a lansat „Eşti aşa cum vrei să fii!”, un DVD care cuprinde lecţii de aerobic cu renumita profesoară Luminiţa Nicolescu. Am vrut să aflăm pentru dumneavoastră detaliile întreţinerii şi stilului de viaţă al unei perfecţioniste în materie de frumuseţe.

- Ce înseamnă pentru tine frumuseţea?
- Cred că fiecare dintre noi are propria explicaţie, pentru că fiecare admiră ceva sau pe cineva. Frumuseţea o puteţi găsi în trăsăturile unei persoane, în modul său de a fi, într-un peisaj pe care îl admiraţi, la un animal, la un fruct, în tot.

- Care este regula ta principală atunci când vine vorba despre întreţinere, despre sănătate?
- Când spun sănătate, spun mişcare. Vrei să fii sănătos, frumos, în formă, trebuie să faci mişcare! Eu am descoperit că sportul îmi aduce beneficii vitale - parcă şi pielea e mai fină şi părul creşte mai repede. Mai ales la femei, sportul e o formă de a te regla hormonal, lăsând la o parte faptul că, atunci când te simţi bine şi ştii că eşti în formă fizică bună, ai siguranţă şi putere să treci mai uşor peste provocările vieţii.

- Ai ajuns la Luminiţa Nicolescu după ce ai constatat că ai luat câteva kilograme în plus. Cum s-a întâmplat să pierzi controlul lor?
22-08-2- Sunt om şi uite că „s-a întâmplat şi la case mari”. Am mâncat şi am fugit de sport cât am putut când eram mică şi am greşit. Dar din tot răul trebuie să iasă şi ceva bun: am realizat la un moment dat, când m-am văzut în oglindă cu 7 kg în plus, că nu sunt eu. Şi, ca la carte, m-am apucat de aerobic, de power plate (n.r. - aparat generator de vibraţii menite să întărească musculatura) în fiecare zi şi am consultat un doctor nutriţionist, Anda Avramescu.

„Am înlocuit pâinea cu crackers”
- Ce vicii alimentare ai avut sau ai?
- Viciile mele alimentare periculoase sunt produsele de patiserie - cred că m-a urmărit trauma din copilărie, când nu îmi puteam permite câte merdenele îmi doream, ronţăitul între mese şi pâinea. Pe aceasta din urmă am înlocuit-o cu crackers, dar uneori mai mănânc pâine de secară.

- Care este alimentul căruia nu-i poţi rezista?
- Nu mai există niciun aliment de la care să nu mă pot abţine. Totul se controlează din minte, deci, dacă vrei, poţi. Din când în când poţi să mai guşti şi din alimentele „interzise”, că nu este sfârşitul lumii.

- În cât timp ai reuşit să slăbeşti?
- Am reuşit să scap de cele 7 kg în aproximativ două luni, combinând aerobic, power plate, jogging în parc şi un regim alimentar stabilit de doctorul nutriţionist. Partea interesantă, când slăbeşti combinând sportul cu alimentaţia corectă, este că te subţiezi frumos, te tonifici.

- Apelezi la tratamente corporale: masaje, împachetări?
- Ador masajele şi nimic nu mă poate relaxa mai mult. Nu am răbdare pentru împachetări şi nici pentru alte aparate, dar chiar nu cred că e nevoie de mai mult decât mişcare zilnică şi masaj.

„Îmi place să alerg în parc”
- Care este cea mai mare provocare a ta în materie de întreţinere? Ce este cel mai greu pentru tine să realizezi?
- Provocarea în materie de întreţinere apare atunci când nu îmi vine să mă scol din pat la 7:00 şi să merg în parc ca să alerg sau atunci când ajung seara târziu acasă de la o petrecere şi nu mai am putere sau chef să mă demachiez. Dar un mic efort este binemeritat.

- Ce-ţi place cel mai mult în materie de sport şi exerciţii fizice?
- Îmi place sportul în natură, în special alergările în parc, pentru că mă înveseleşte peisajul. Dimineaţa e linişte, lacul liniştit, pescarii salută, alţi alergători zâmbesc, câinii mă urmează... E interesant, simţi că faci parte din natură, e superb. Nu am reuşit să mă conving să merg la sală şi să lucrez singură la aparate. Pur şi simplu recunosc faptul că mă plictisesc şi nu îmi place. Ador să fac aerobic pentru că e distractiv, este mare consumator de calorii şi lucrează toate grupele de muşchi în acelaşi timp. Persoanele care fac aerobic au un corp armonios, graţios, tonifiat, fără a fi însă prea musculos.

- Un sfat pentru cititorii noştri?
- Recomand din suflet cititoarelor revistei Taifasuri DVD-ul cu exerciţii de aerobic. Am trecut şi eu prin experienţa de a nu avea puterea să continuu un program la sală, să îmi fie ruşine sau să nu am timp. Am simţit pe pielea mea ce înseamnă să nu ai bani pentru abonament la sală sau pentru un antrenor personal. Cu acest DVD puteţi face sport când vreţi, cât vreţi, oriunde vreţi, programul complet fiind realizat de profesoara profesorilor de fitness din România, Luminiţa Nicolescu. Hai să facem mişcare! Eşti ceea ce vrei să fii!

Foloseşte măşti pentru păr şi ten

- Cum îţi întreţii părul? Foloseşti vreun tratament naturist?
- Pentru păr folosesc uleiul de ricin. Uneori îl combin şi cu vitamina A, vitamina E sau/şi ulei de măsline. Îmi place să încerc şi produse noi, să fiu pusă în temă cu ce apare pe piaţă, dar uleiul de ricin mă ajută să îmi regenerez părul.

- Cum ai grijă de tenul tău?
- Pentru ten îmi fac foarte bine măştile, pe care fie le prepar singură acasă (pudră de argilă de la farmacie, cu apă filtrată sau suc de portocale/lămâie, eu având tenul mixt), fie le achiziţionez gata preparate. Ador să cumpăr produse cosmetice de îngrijire şi de machiaj.