Main menu

header

17-09-1de Elena Nedelcu

Desemnată de „Slimming World”, una dintre cele mai mari organizaţii din Marea Britanie care ajută persoanele supraponderale să slăbească, drept „Femeia Anului”, Harriet Jenkins se bucură acum de notorietatea unei vedete. Aceasta a reuşit să impresioneze opinia publică după ce a slăbit, fără ajutor chirurgical, aproximativ 95 de kilograme în 18 luni.

„Nu am vrut să apelez la operaţii”
Britanica Harriet Jenkins, în vârstă de 25 de ani, se poate mândri că, prin multă muncă, voinţă şi perseverenţă, şi-a îndeplinit visul de o viaţă. În urmă cu un an şi jumătate, aceasta îşi dorea foarte mult să ajungă profesoară, dar din cauza kilogramelor în plus era tot timpul demoralizată, hainele nu o mai încăpeau şi nu reuşea să se prezinte la interviuri. Aşa că a început să urmeze un regim alimentar sănătos, să meargă la sală, să reducă dulciurile, reuşind să slăbească în 18 luni 95 de kilograme.
Harriet a avut probleme cu kilogramele în plus încă din copilărie, iar starea i s-a agravat mai mult după ce tatăl său a fost diagnosticat în 2002 cu o boală de ficat. Depresia şi neputinţa au făcut-o să se refugieze în mâncare, consumând doar produse fast-food şi batoane de ciocolată. Chiar dacă la doar 23 de ani Harriet Jenkins cântărea 168 kg, aceasta nu a dorit să slăbească rapid şi uşor apelând la intervenţiile chirurgicale, ci a ales varianta regimului şi a exerciţiilor fizice regulate. „Nu am vrut să apelez la operaţii pentru a slăbi. Am refuzat inclusiv bypass-ul gastric. În momentul în care un amic mi-a propus să intru într-un grup al persoanelor supraponderale care voiau să slăbească am acceptat”, a povestit tânăra.

Puţine dulciuri şi fără fast-food
Primul pas pe care Harriet l-a făcut a fost să reducă la minimum consumul de dulciuri, de mâncare fast-food şi de ciocolată şi să înceapă o alimentaţie corectă, bazată pe carne proaspătă, peşte, fructe şi legume fierte. Micul dejun, ce consta de obicei în două porţii de cârnaţi şi gogoşi sau batoane de ciocolată, a fost înlocuit cu o banană şi un iaurt fără grăsimi, iar mersul la sală a devenit un lucru constant în viaţa tinerei. „M-am obişnuit cu exerciţiile fizice şi acum mă duc la sală de şase ori pe săptămână. Mă simt ca o persoană complet diferită faţă de cea care stătea înainte în faţa televizorului, îndopându-se cu ciocolată”, a declarat Harriet Jenkins.
Rezultatul a fost surprinzător, britanica slăbind 3,6 kilograme în prima săptămână şi în termen de o lună aproape 10 kilograme şi două măsuri la îmbrăcăminte. „Pentru prima dată reuşisem să controlez ceea ce mâncam, reuşisem să spun «nu» alimentelor preferate, dar totuşi să mă delectez ocazional, fără să abuzez, cu un baton de ciocolată”, a mărturisit Harriet. Până în prezent, aceasta a slăbit 95 de kilograme, ajungând să cântărească, la o înălţime de 1,72 m, 73 de kilograme.

„În urmă cu 18 luni cântăream 168 kg. Eram şomeră, oamenii râdeau de mine pe stradă şi familia mea credea că mă îndrept spre dezastru. Acum am pierdut mai mult de jumătate din greutatea pe care o aveam înainte şi cred că nimic nu este imposibil”