Main menu

header

de Ana Trifan

Muştarul şi arderea grăsimilor sunt adesea pomenite împreună, deoarece se spune că acest condiment are calitatea de a da un impuls metabolismului.

Creşte metabolismul
Dacă mâncaţi alimente iuţi, metabolismul va fi stimulat, ceea ce înseamnă că veţi arde mai multe grăsimi într-un timp mai scurt. Muştarul picant este cea mai bună alegere. Acesta poate fi găsit în magazine, iar cele mai picante varietăţi sunt cele mexicane sau asiatice. Puteţi încerca muştarul cu hrean - este mai iute decât cel clasic şi furnizează mai multe substanţe care vă vor ajuta să ardeţi grăsimile.
Potrivit cercetătorului Jaya Henry de la Institutul Politehnic Oxford, din Anglia, dacă veţi consuma o linguriţă cu muştar iute în timpul mesei, rata metabolismului va creşte cu până la 25% şi se va menţine astfel timp de mai multe ore, ducând la o ardere suplimentară de aproximativ 45 de calorii, raportat la o masă care a însumat 700 de calorii.

Seminţele conţin seleniu, fosfor şi zinc
Deşi sunt nişte boabe cu dimensiuni foarte mici, seminţele de muştar sunt surprinzător de pline de nutrienţi. Ele conţin o cantitate mare de seleniu, aminoacizi (triptofan) şi acizi graşi Omega 3, precum şi fosfor, mangan, magneziu, fier, calciu, niacină şi zinc. Sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine şi fibre. În plus, valoarea nutriţională a două linguriţe cu seminţe de muştar se ridică la doar 35 de calorii.
Beneficiile pe care le aduc sănătăţii au fost bine documentate de-a lungul anilor. Fitonutrienţii conţinuţi acţionează ca o protecţie împotriva cancerului gastrointestinal, iar seleniul şi magneziul din seminţe le fac să fie un bun antiinflamator.

Eficient împreună cu o dietă hipocalorică
În ciuda „puterilor” sale, muştarul este eficient pentru slăbit numai dacă este consumat împreună cu alimente care ard grăsimile, în cadrul unui regim hipocaloric. Miraculoasele seminţe acţionează deci ca un stimulent suplimentar pentru sistem, pe lângă dietă, aşa că nu vă sfiiţi să puneţi muştar în sandvişuri, în sosurile pentru salate sau pe mâncărurile din pui ori din peşte.
Gustul său deosebit este recunoscut în bucătăriile din întreaga lume. Adăugarea a una-două linguriţe cu seminţe potenţează gustul preparatelor pe bază de curry, al celor din fasole ori din mazăre, dar şi al celor ce conţin carne.
Înainte de a fi utilizate, seminţele trebuie coapte într-o tigaie, la foc mediu, timp de câteva minute, până când încep să miroasă şi să pocnească. Puteţi, de asemenea, să le pisaţi pentru a le folosi ca şi condiment sau puteţi încerca să vă preparaţi propriul muştar, adăugându-le în sosuri vegetale.
Dacă aţi cumpărat un soi de muştar clasic îl puteţi combina cu piper Cayenne (roşu), ardei iute ori hrean, pentru a-l face mai pişcător şi a vă asigura că atunci când îl consumaţi veţi arde mai multe grăsimi.
Pont! Consumul de muştar este de ajutor în cazul persoanelor care suferă de astm, dar şi pentru restabilirea somnului normal în cazul femeilor aflate la menopauză. De asemenea, ajută la digestie, creşte cantitatea de salivă produsă şi are rol important în prevenirea migrenelor.

Piperul Cayenne accelerează „arderile“

Pentru a slăbi mai repede puteţi condimenta mâncărurile, pe lângă muştar, cu piper Cayenne sau ardei iute. Substanţele conţinute de acesta din urmă îmbunătăţesc circulaţia şi stimulează metabolismul, permiţându-vă să ardeţi mai multe calorii. Piperul roşu este deseori folosit în curele de slăbire - cei care vor să se detoxifice sau să scape de kilogramele în plus pot lua zilnic o linguriţă cu acesta pentru a da un impuls dietei.