Main menu

header

de Elena Şerban

Dorinţa oamenilor moderni e să fie slabi şi majoritatea ar face orice ca să atingă acest ţel. Absolut orice, sunt de părere unele doamne şi chiar nu exagerează. Dovadă este o serie de metode de slăbit la care au apelat de-a lungul anilor numeroase reprezentante ale sexului frumos, unele dintre diete extrem de periculoase, potrivit site-ului everydayhealth.com.

Dormiţi şi daţi jos kilogramele în plus?
Multe persoane au înghiţit bucăţele de vată, de bumbac sau chiar dischete demachiante, în speranţa de a-şi micşora stomacul şi de a se sătura mai repede. O altă dietă ciudată presupunea mestecarea hranei de câteva ori, dar neînghiţirea ei. În anii ‘20-‘30, numeroşi producători de tutun şi de ţigarete îşi făceau reclamă într-un mod surprinzător acum: „Ţigările nu au calorii şi inhibă pofta de mâncare”, suna un slogan la mare modă în acea vreme. Abia câteva decenii mai târziu, mai multe studii au arătat dezavantajele fumatului.
Însuşi Elvis a încercat, în ultima parte a vieţii sale, un regim ieşit din comun: „Dormi şi slăbeşti”. El era sfătuit de mulţi dintre apropiaţii săi să doarmă ca să slăbească. Aceasta nu era, de fapt, o dietă ci, petrecând foarte mult timp în lumea viselor, adeptul acestei diete nu mai apuca să mănânce. Asta era tot.

Slăbiţi cu lentile albastre
Şi moda lentilelor albastre a făcut furori. Nu se ştie cui i-a venit ideea, dar regimul care presupunea purtatul permanent al unor ochelari cu lentile albastre a avut ceva adepţi. Conform creatorilor, totul se baza pe faptul că oamenii mâncau mai puţin din cauză că nu le plăcea aspectul mâncării. Ce-i drept, cine ar mânca o friptură albastră?
Una dintre cele mai ciudate diete este cea bazată pe viermi. Nu presupunea îngurgitarea lor, ci infestarea proprie cu paraziţi intestinali. Oamenii credeau că în acest fel viermii intestinali se vor localiza în stomac şi se vor hrăni cu surplusul de alimente. Gândire oarecum logică, însă rezolvarea era ilogică, deoarece ducea la greaţă şi la probleme digestive.

Soluţii europene: Injectarea unor hormoni

Nu doar în SUA se inventau diverse diete, care mai de care mai ciudate. În Europa, medicul Simeons afirma că cea mai bună metodă de a nu mai mânca mult e aceea de a consuma 500 de calorii pe zi. Pentru a suplimenta necesarul de hrană, medicul recomanda injectarea unui hormon produs în mod normal la începutul sarcinii, coriogonadotrofină. Însă injecţiile cu acest hormon pot avea ca efect secundar depresia, durerile de cap şi chiar cheagurile de sânge, fiind periculoase pentru sănătate şi provocând chiar infertilitate.