Main menu

header

19-08-1de Elena Nedelcu

Tom Cruise are un stil de viaţă foarte disciplinat, bazat pe o dietă vegetariană şi multe exerciţii fizice şi o încurajează şi pe soţia sa, Katie Holmes, să urmeze terapiile de purificare a organismului propuse de cultul scientologic. Sportul preferat al actorului este joggingul, la care nu renunţă indiferent de vreme sau de locul în care se află.

Regim vegetarian şi exerciţii fizice tari
Tom Cruise este vegetarian convins şi respectă un program strict de exerciţii fizice, pentru a fi mereu în formă în filmele sale. La începutul filmărilor pentru „Misiune imposibilă 3”, actorul a fost sfătuit să urmeze o dietă special creată pentru el, dar a refuzat, precizând că are propria reţetă care să-l ajute să slăbească şi să-şi antreneze muşchii. Fiind adept al scientologiei, cult care îi interzice consumul de carne şi produse lactate, Cruise a adoptat un stil şi un regim de viaţă foarte sănătos, mâncând doar fructe şi legume. Actorul este fidel acestei modalităţi de a se menţine în formă: exerciţii fizice intense, practicate regulat şi o dietă vegetariană strictă, deoarece, după cum a declarat: „Nu mă interesează să mă duc pe plajă şi să zac la soare. Mie îmi place să mă mişc. Aşa că, dacă merg la ocean, fac surf sau scufundări. Pentru asta îţi trebuie o condiţie fizică bună. Dacă iau puţin în greutate, imediat ţin regim”.

Secretul lui Tom Cruise: multă apă
În prezent, actorul, în vârstă de 48 de ani, filmează partea a patra a seriei „Misiune imposibilă” şi i-a uimit pe toţi când a apărut la bustul gol, arătând foarte bine şi cu o musculatură frumos dezvoltată. Pe lângă sport, arma secretă a lui Tom este şi dieta extremă cu ton. Acesta consumă două porţii mari de peşte pe zi, alternând între sashimi (fructe de mare foarte proaspete, tăiate bucăţi şi servite crude) şi ton la grătar.
Cel de-al doilea mare secret prin care Tom Cruise se păstrează „mereu tânăr” este cura cu apă. Acesta bea apă în cantităţi uriaşe, pentru ca pielea sa să pară tânără şi radioasă. Actorul crede că apa are proprietăţi antiîmbătrânire şi tocmai de aceea consumă cinci litri pe zi.

Katie Holmes a dat jos 10 kg!
Actriţa Katie Holmes, soţia lui Tom Cruise, a reuşit să slăbească aproximativ 10 kg datorită unui regim mai puţin normal şi destul de dur. Fiind, ca şi soţul său, adepta scientologiei, aceasta a urmat un regim de detoxificare a organismului realizat de Biserica Scientologică, numit „Sumarul Purificării” („Purification Rundown”). Programul regimului a constat în exerciţii fizice, saună, vitamine şi minerale luate pentru a ajuta organismul să se cureţe de toxine. De-a lungul acestui program, Katie Holmes a petrecut cinci ore pe zi la saună, timp în care a luat doze mari de vitamina B3 (niacină), alte vitamine şi un cocteil din uleiuri din plante. Apa, sarea şi potasiul sunt incluse în meniu, pentru a preveni deshidratarea. Aportul mare de vitamina B3 este necesar, deoarece aceasta joacă un rol important în menţinerea sănătoasă a pielii şi a sistemului digestiv şi blochează producerea de colesterol.
Pentru a avea rezultatele aşteptate, Katie a trebuit să renunţe la zahărul rafinat şi la produsele de tip fast-food, cu toate că actriţa a declarat că iubeşte să mănânce burgeri vegetarieni.

- Dieta ţinută de Katie Holmes a fost publicată în 1990 de Biserica Scientologică şi chiar de la început a fost aspru criticată de medici deoarece, spun ei, poate cauza grave probleme de sănătate, iar excesul de vitamina B3 poate duce la moarte.