Main menu

header

947 3 1de Flori Pintea şi Carmen Bădulescu

Despre curele de slăbire un singur lucru poate fi afirmat fără teama de a greși: nu există o singură dietă eficientă pentru toată lumea. Unii țin regim toată viața, în vreme ce alții își îngăduie din când în când câte o plăcere vinovată. Unii aleg diete eficiente pe termen scurt, pentru a slăbi repede înaintea unui eveniment important din viața lor, în timp ce alții se lasă pe mâinile chirurgilor esteticieni sau, mai drastic, își taie stomacul. Iată cele mai populare diete promovate de vedete şi analizate de experții consultați de editorii de la Geniusbeauty.com.

Victoria Beckham mănâncă doar 400 de calorii pe zi

Starurile de la Hollywood cred cu tărie că orice metodă este bună dacă te ajută să obții silueta ideală. Iată de ce Angelina Jolie, Linda Evangelista sau Victoria Beckham au ales un regim care le-a ajutat să piardă un număr considerabil de kilograme în scurt timp. Este vorba despre dieta cu 400 de calorii. Altfel spus, ca să slăbiţi, trebuie să nu consumaţi mai mult de 400 de calorii pe zi. Este o dietă riscantă și periculoasă, dar vedetele sunt gata să sacrifice orice pentru a obține proiectul visat.

Opinia expertului. În mod evident, această dietă implică un aspect comercial deloc de neglijat, de vreme ce vă obligă să număraţi caloriile din fiecare porție de mâncare după un algoritm prezentat într-o carte ce poate fi achiziționată pe internet. În plus, vă permite să consumaţi și produse de fast-food, de regulă interzise în majoritatea curelor de slăbire. Însă cel mai mare dezavantaj al dietei cu 400 de calorii este că, după ce întrerupeţi regimul, kilogramele se acumulează din nou, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Jodie Foster: 10 zile numai de fructe și scăpaţi de 8 kilograme

947 3 2Printre adepții dietei Beverly Hills se numără actrița Jodie Foster și soția lui Schwarzenegger, Maria Shriver. Principiul de bază al acestui regim este să consumaţi numai fructe în primele 10 zile și apoi să introduceţi treptat proteinele și carbohidrații, fără să le amestecaţi la aceeași masă. Rezultatul promis este pierderea a 8 kilograme pe lună, cu efecte secundare precum indigestia și diareea.

Opinia expertului. O dietă care recomandă ca timp de 10 zile să se consume numai fructe este contraindicată persoanelor cu afecțiuni ale duodenului sau cu gastrită. Acest regim poate provoca deficit de proteine, atrofie musculară, creșterea acidității gastrice și deficit de vitamina B12. Trebuie să-i asiguraţi corpului suficientă apă, pentru a evita deshidratarea. În plus, fructele trebuie consumate după ce au fost preparate la abur, fierte sau coapte, și mai puțin în stare crudă. De asemenea, este importantă alegerea unei varietăți mari de fructe.

Beyonce a slăbit cu limonadă

947 3 3Ca să fie în formă pentru rolul din filmul „Dreamgirls”, Beyonce a folosit dieta cu limonadă. Principiul acestui regim e simplu: tot ceea ce trebuie să faceţi este să beţi un litru și jumătate de limonadă obținută din apă minerală, suc de lămâie, sirop de arțar, apă și un praf de piper roșu cayenne. Ar trebui să fie suficient pentru o zi întreagă. De asemenea, ar trebui să beţi ceai laxativ dimineața și noaptea, iar dacă situația devine dramatică, puteți mânca supă de țelină. Se pare că diva a ținut această dietă foarte restrictivă timp de 30 de zile și a slăbit 10 kilograme pe săptămână. E greu de imaginat însă ce se întâmplă cu corpul unei persoane care urmează un asemenea regim.

Opinia expertului. Nenumărate studii arată că această dietă este contraindicată în tratamentul obezității. Înfometarea pe termen lung provoacă schimbări dramatice la nivelul diferitelor organe, afectând, printre altele, funcționarea ficatului. Pierderea în greutate treptată, datorată unui tratament complex (dietele sărace în calorii, exercițiile fizice), mai degrabă decât dietele prelungite sau care exclud proteinele sau fibrele de diverse feluri, este mult mai eficientă și mai sigură pentru sănătate.

Claudia Schiffer scapă de kilograme cu apă minerală plată

947 3 4Cunoscutul supermodel Claudia Schiffer a ales așa-numita dietă minerală. Ideea este ca, pe parcursul unei zile, să mâncaţi un singur ou fiert, o porție mică de fructe sau legume care nu conțin carbohidrați și ceai neîndulcit. Numele dietei vine de la faptul că este permis consumul apei minerale plate în cantități nelimitate.

Opinia expertului. Este o dietă cu rezultate rapide, perfectă dacă aveţi la dispoziție doar câteva zile pentru a scăpa de câteva kilograme, ca să intraţi în perechea dumneavoastră preferată de jeanși. Dar trebuie să vă așteptați ca, imediat ce renunțaţi la regim, kilogramele pierdute să se acumuleze la loc, mai ales dacă vă întoarceţi la o alimentație care nu limitează aportul de grăsimi și de carbohidrați.

Jennifer Aniston își întreține silueta perfectă cu ulei de cocos

947 3 5Actrița susține că secretul siluetei ei stă în grăsimi. Dieta promovată de Aniston include ulei de cocos și unt, gălbenușuri, carne grasă, inclusiv grăsime de porc și pește gras. Desigur, sportul joacă un rol important și reprezintă, de fapt, cheia siluetei actriței. O logică cel puțin ciudată, trebuie să recunoaștem.

Opinia expertului. Această dietă este foarte periculoasă pentru sănătate, pentru că determină formarea pietrelor la rinichi și favorizează numeroase afecțiuni ale tractului gastrointestinal. Fructele și legumele n-ar trebui să lipsească din nicio dietă, pentru că reprezintă o sursă bună de vitamine și de fibre, ajutând stomacul să funcționeze. Dacă vreţi să țineţi totuși această dietă, ar trebui să luaţi suplimente cu multivitamine.

Madonna recomandă un regim cu grepfrut şi ouă

947 3 6Spre deosebire de celelalte diete ale vedetelor, care presupun măsuri drastice, acest regim-fulger este conceput pentru două zile. Pe parcursul întregii zile, aveţi voie să mâncaţi două grepfruturi și două ouă de găină tăiate felii, la intervale de o oră. Solista garantează că astfel puteți slăbi câteva kilograme în numai două zile.

Opinia expertului. Principiul acestei diete este să gătiţi totul fără zahăr, grăsimi și făină. Porția zilnică de calorii este de 800-1.000. Este o dietă bogată în vitamine și echilibrată. Un alt avantaj îl reprezintă absența oricărui disconfort în timpul regimului. E drept că s-ar putea să fie dificil să nu mai mâncaţi după ora 19:00, dar este îngăduit să beţi un pahar de iaurt.